Hogyan lehet olyan ritka a kutyám fajtája (Barna hosszú szőrű weimari vizsla) nem korcs mert a kis könyvében is az van, és két és fél éve megvan és ez idő alatt csak kétszer láttam ugyan olyan fajtájút mint ő?
a tesója volt már csak azt mondták a szüleim,meg az anyja,
de már kaptam a kérdésemre választ a képpel,csak nem gondoltam pont arra hogy németül irjam be a fajtáját.. :D
Most van törzskönyve vagy nincs? Nem az oltási könyv érdekel!
Ennyiért egy pofátlan szaporító is elsóz egy "ritka fajtát".
A kérdésedre a válasz egyszerű. Ha van törzskönyve a kutyádnak akkor olyan fajta ami a törzskönyvben le van írva, ha nem akkor csak keverék. Akármilyen szépen is süti a nap.
Egy kutya valamely fajtához való tartozását csak és kizárólag a türzskönyv megléte vagy hiánya dönti el. Ha nincs akkor max fajtajelleget mutató keverék.
Az van a törzskönyvében a fajtához írva, hogy
"barna hosszú szőrű weimari vizsla"?
Kedves kérdező!
Egy törzskönyv, vagyis származási lap így néz ki:
Látszik, hogy ennek a vizslának a teljes, "hivatalos" neve Cirókházi Szofi. A te kutyádnak mi van ebbe a rovatba írva? Ha külföldi törzskönyve van, akkor sem sokban tér el, pl. ő Amir von Rooster's yard:
Ha ezt a fontos információt megírod nekünk, talán könnyebben megfejtjük a rejtélyt. Ha nem kaptatok hozzá vásárláskor ilyen papírt, nem bejegyzett tenyészetből vettétek, akkor sajnos nagyon csúnyán becsapták a szüleid, és a kutyád egy weimari, meg egy hosszabb szőrű eb (pl. ír szetter) jól sikerült keveréke...
Amúgy erre a színváltozatra tényleg igaz, hogy nehéz jól fotózni, nekünk hamvas mudink van, ő is "színjátszós", tűző napon fotózva barnának tűnik, árnyékban szép ezüstös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!