Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó döntés innét...

Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )

Figyelt kérdés

2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.

Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.

Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.

[link]

2010. dec. 9. 18:54
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

ilyen: héé addmár oda a kutyádnak a tk-ját meg a tenyésszemléjét, had hirdessem vele a kutyáimat.. ilyen a világon nincs. ebbe senki nem megy bele. vagy ha mégis , az baromi undorító ember,és szerintem jó kis összeget elkérne.

Bakker! Napok óta fikázod a tenyésztőket! Nem veszed észre, hogy többek között pont ezzel a dologgal vádolod meg őket (törzskönyv hamisítás)? Ha most azt állítod, ilyen a világon nincsen, akkor mit pocskondiázódsz? Saját magadnak mondasz ellent! :D

2010. dec. 12. 10:20
 62/68 anonim ***** válasza:

Akkor most leirom ugy, hogy megértsd, hozzáteszem, példát emlitek, nem saját dolgot.

Nekem van egy fehér szukám, és egy fekete kanom. Namost én nem a sajátommal szeretném befedeztetni, hanem egy ugyanolyan fehérrel. Keresek egy olyat, kifizetem a fedeztetés árát, elkérem a fedeztetési jegyet, megtörténik az dolog. Szépen hazamegyünk. Aztán okosan elfelejtem bezárni a kennelajtót, és a fehér szukámat befedezi a fekete kanom, amelyik, mondjuk 8 hónapos még.

Eljön az ellés ideje, és az alomban születik 2 fehér, és 6 fekete kiskutya. Szerintem honnan fogom tudni, hogy most melyik kié? De nem baj, ezzel nem foglalkozom, mert már megvan a fedeztetési jegyem, ugyhogy simán kitudom váltani a törzskönyveket. Igy érted?

2010. dec. 13. 08:32
 63/68 A kérdező kommentje:

én nem azt mondtam, hogy a tenyésztők elkérik más kutyáknak a törzskönyvét, és visszaélnek vele...hanem azt, hogy simán kérheted tőlük törzskönyv nélkül a kutyát, ha nehezen mennek el neki a kölykök..hogy mit csinál a törzskönyvvel azt én nem tudhatom. Nemértem mértnem adja oda törzskönyvestől, de olcsóbban, ha annyira meg akar már szabadulni a kölyköktől, mert drága az ellátásuk.

utolsó válaszoló. értem amit mondasz.

2010. dec. 13. 09:30
 64/68 A kérdező kommentje:
akkor alakítsuk át..elvitték a szukát , hogy a barna kan( Troy) befedezze. Minden rendben ment, otthon pedig ráfedezett a saját kanjuk. Oké legyen így, de ez mit befolyásol? Ettől még azoknak a kiskutyának nemlesz bajuk nem? vagy?
2010. dec. 13. 09:33
 65/68 anonim ***** válasza:

Nem, vagyis nem tudhatjuk. Viszont igy törzskönyvet felajánlani, etikátlan dolog. Mondom, csak feltételezzük, hogy igy történt. Most az, hogy egy kiskutyát olcsobban adok, az nem a törzskönyv függvénye. Egész alomra kérem a tk.-t. Régen még azokra a kiskutyákra is ki kellett váltani, amelyek pár napos korukban meghaltak. És azok ugy lettek regisztrálva.

Ha Te innen szeretnél kutyust, vegyél. Te voltál ott, Te láttad őket. Azt, hogy egészségesek , vagy betegesek, ezt igy nem tudhatjuk. Vagy genetikai vizsgálat, vagy ismerni, a felmenők összes testvérét, utódját stb, ugy 10 generációra visszamenőleg:)

2010. dec. 13. 10:18
 66/68 anonim ***** válasza:
100%
És mégegy gondolat. Ha "nehezen" mennek el a kutyusok, akkor max. olcsobban odaadom, DE: én választom meg, hogy kinek, és milyen feltételekkel. És ugyanugy tk.-val, szerződéssel, és garanciával.
2010. dec. 13. 10:21
 67/68 anonim ***** válasza:

Az egyik legkedvesebb ismerősöm, aki egy jó nevű tenyésztő ilyen esetekben az alábbiak szerint jár el:

(Hozzá teszem, 700 euro egy kölyök nála.) Ha valaki azt mondja, neki nem kell a törzskönyv, ő ilyenkor egész egyszerűen azt mondja: Rendben, semmi akadály, ez esetben 5.500 forint a kiskutya. :) Nem tudom, érzed-e ebből a cinizmust. :) Persze soha nem adott ki a kezéből törzskönyv nélkül kiskutyát. Ő ezt azért szokta mondani, hogy szemléltesse az emberekkel, hogy nála nem a törzskönyv határozza meg az árképzést, hanem a kutya maga, a szakmai hozzáértés és a tartás színvonala stb.

2010. dec. 13. 11:01
 68/68 anonim ***** válasza:

* 5.500 forinttal olcsóbb a kiskutya

(elírtam, bocsánat)

2010. dec. 13. 11:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!