Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )
2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.
Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.
Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.
A kérdező kommentje:
ilyen: héé addmár oda a kutyádnak a tk-ját meg a tenyésszemléjét, had hirdessem vele a kutyáimat.. ilyen a világon nincs. ebbe senki nem megy bele. vagy ha mégis , az baromi undorító ember,és szerintem jó kis összeget elkérne.
Bakker! Napok óta fikázod a tenyésztőket! Nem veszed észre, hogy többek között pont ezzel a dologgal vádolod meg őket (törzskönyv hamisítás)? Ha most azt állítod, ilyen a világon nincsen, akkor mit pocskondiázódsz? Saját magadnak mondasz ellent! :D
Akkor most leirom ugy, hogy megértsd, hozzáteszem, példát emlitek, nem saját dolgot.
Nekem van egy fehér szukám, és egy fekete kanom. Namost én nem a sajátommal szeretném befedeztetni, hanem egy ugyanolyan fehérrel. Keresek egy olyat, kifizetem a fedeztetés árát, elkérem a fedeztetési jegyet, megtörténik az dolog. Szépen hazamegyünk. Aztán okosan elfelejtem bezárni a kennelajtót, és a fehér szukámat befedezi a fekete kanom, amelyik, mondjuk 8 hónapos még.
Eljön az ellés ideje, és az alomban születik 2 fehér, és 6 fekete kiskutya. Szerintem honnan fogom tudni, hogy most melyik kié? De nem baj, ezzel nem foglalkozom, mert már megvan a fedeztetési jegyem, ugyhogy simán kitudom váltani a törzskönyveket. Igy érted?
én nem azt mondtam, hogy a tenyésztők elkérik más kutyáknak a törzskönyvét, és visszaélnek vele...hanem azt, hogy simán kérheted tőlük törzskönyv nélkül a kutyát, ha nehezen mennek el neki a kölykök..hogy mit csinál a törzskönyvvel azt én nem tudhatom. Nemértem mértnem adja oda törzskönyvestől, de olcsóbban, ha annyira meg akar már szabadulni a kölyköktől, mert drága az ellátásuk.
utolsó válaszoló. értem amit mondasz.
Nem, vagyis nem tudhatjuk. Viszont igy törzskönyvet felajánlani, etikátlan dolog. Mondom, csak feltételezzük, hogy igy történt. Most az, hogy egy kiskutyát olcsobban adok, az nem a törzskönyv függvénye. Egész alomra kérem a tk.-t. Régen még azokra a kiskutyákra is ki kellett váltani, amelyek pár napos korukban meghaltak. És azok ugy lettek regisztrálva.
Ha Te innen szeretnél kutyust, vegyél. Te voltál ott, Te láttad őket. Azt, hogy egészségesek , vagy betegesek, ezt igy nem tudhatjuk. Vagy genetikai vizsgálat, vagy ismerni, a felmenők összes testvérét, utódját stb, ugy 10 generációra visszamenőleg:)
Az egyik legkedvesebb ismerősöm, aki egy jó nevű tenyésztő ilyen esetekben az alábbiak szerint jár el:
(Hozzá teszem, 700 euro egy kölyök nála.) Ha valaki azt mondja, neki nem kell a törzskönyv, ő ilyenkor egész egyszerűen azt mondja: Rendben, semmi akadály, ez esetben 5.500 forint a kiskutya. :) Nem tudom, érzed-e ebből a cinizmust. :) Persze soha nem adott ki a kezéből törzskönyv nélkül kiskutyát. Ő ezt azért szokta mondani, hogy szemléltesse az emberekkel, hogy nála nem a törzskönyv határozza meg az árképzést, hanem a kutya maga, a szakmai hozzáértés és a tartás színvonala stb.
* 5.500 forinttal olcsóbb a kiskutya
(elírtam, bocsánat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!