Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó döntés innét...

Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )

Figyelt kérdés

2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.

Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.

Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.

[link]

2010. dec. 9. 18:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:
később tenyésztéssel is szeretnének foglalkozni, elhiheted hogy értenek hozzá. Több tenyésztővel is tartják a kapcsolatot, véleményeket kérnek,és tapasztalatokat szereznek. egy szaporító hol csinál ilyeneket?:DD::D:D
2010. dec. 9. 20:03
 12/68 anonim ***** válasza:
100%

nincs igazad kevdes kérdező van olyan SZAPORÍTÓ aki szereti a kutyáit , jó tápot kapnak stb... de nem tenyésztő hanem csak közönséges szaporító mert nem ad a kicsikhez tk-t

ha nincs tk-je egy kutyának nem minősül fajtatiszta kutyának csak az adott fajtára hasonlít

ha te tényleg amstaffot akarsz akkor keress egy RENDES KENNELT mert ez nem az

lehet hogy aranyosak , jó fejek ezek az emberek ahonnan vennéd a kutyád de mivel nem ad tk-t SZAPORÍTÓ

és ha tényleg ilyen jó mindkét kutya miért lenne olyan nehéz kiváltani a kicsik tk-jét?? :)

nem bántásból mondom de ez a "kennel" tulajdonosa szaporító

2010. dec. 9. 20:22
 13/68 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon meggondolnám a helyedben. Így, hogy nincs törzskönyv így honnan vagy benne olyan biztos, hogy tényleg az a kutya az apja a kölyköknek, akit mondanak? Semmi, az égvilágon semmi bizonyíték nincs erre, bárki bármit mondhat, papírok nélkül sok mindent nem jelent. A kan tulajdonosáról is megvan a véleményem, hogy a szaporítást támogatja. Mert a törzskönyv nélküli kiskutyák lehozása árt a fajtának és a kedves "tenyésztők" akár mit állítanak, tesznek ugyanúgy csak közönséges szaporítóknak számítanak, hiszen gyakorlatilag teljesen ellenőrizhetetlen amit csinálnak.

A törzskönyv 5.500 forint, aki ezt a csekély kis összeget nem tudja vagy nem akarja kifizetni egy kölyökre ott elgondolkodnék, hogy vajon miért nem. Talán mert nem az az apja a kicsiknek, akit állít, vagy a szukával van valami gubanc. Ha azt állítja, hogy jaj úgysem fontos a törzskönyv, az hazugság. Ő is törzskönyvvel vette a kutyáit, neki is fontos.

Ne legyél ennyire elájulva ettől a szaporítótól a legtöbb amstaff tenyésztő sokkal jobb, sokkal többet megtesz a tőle kikerült kölykökért. Csak azt tudom tanácsolni, hogy ne dőlj be egy szaporító hitegetéseinek.

2010. dec. 9. 20:23
 14/68 anonim ***** válasza:
100%

20:22 vagyok

Te kérdeztél mi válaszoltunk :D

az utolsó válaszadó jól megfogalmazta.

am honnan tudod hogy tartja más tenyésztőkkel a kapcsolatot?honnan tudod hogy azok a tenyésztők valóban tenyésztők?honnan tudod 100%-osan hogy a kicsik apja ki?Honnan tudod hogy a szűrésekkel minden rendben?

itt vannak jó kennelek : [link]

2010. dec. 9. 20:29
 15/68 anonim ***** válasza:
a tk képe is elég szar, de ha jól látom a szuka 2009-es , vagyis csak 1-1,5 éves
2010. dec. 9. 20:53
 16/68 A kérdező kommentje:
onnan tudom , hogy az az apuka akit mondanak, hogy láttam SZEMÉLYESEN a tk-t, tenyésszemlét, gondolom ilyen papírokat nem lehet csak úgy lopni !:)a szuka kutyájuk a wayward wivern kennelből való, fentvan a wayward honlapon is. Tehát a szuka "honnanjöttét" is tudom.Ja és onnét tudom , hogy tenyésztőkkel állnak kapcsolatban , hogy ők ajánlottak nekem először kennelt, hogy hol vannak jó kiskutyák..tatar's kennel, ahonnan a saját kanjuk származik, és a wayvard kennelt is mondták..tehát nem azvolt az első , hogy magukat ajánlgatták nekem.
2010. dec. 9. 21:44
 17/68 A kérdező kommentje:

[link]

PARANCSOLJANAK AZ OKOSOK ! ITT A KANNAK A TENYÉSSZEMLÉJE.:)

2010. dec. 9. 21:47
 18/68 A kérdező kommentje:
a meoe törvénye szerint 18 hónaposan szülhet egy szuka. A szuka kutyájuk 1 hónap múlva lesz annyi, így csak felülbélyegzett törzskönyvet kaphatnának a kicsik..azzal pedig nem mennek semmire az emberek, ráadásul olyan drága, hogy az hihetetlen. Majdnem annyi mint egy tk-s kutya ára..ők felajánlották nekem , hogy tk-zzák a kutyákat , de a tk felülbélyegzett lesz , így pedig nem tartok rá igényt. Nem vihetem kiállításra felülbélyegzett törzskönnvyel meg semmi..
2010. dec. 9. 22:34
 19/68 anonim ***** válasza:
49%
Az se normális, aki egy 14 hónapos szukát fedeztet, továbbra is tartom a véleményemet, ez egy szaporító, méghozzá semmivel sem különb mint a többi. A szukának tenyészszemléje sincs, miért nem lehetett ezt megcsinálni és utána fedeztetni. Erre egy magyarázat van, ez az ember nem tenyésztő, nem a fajta nemesítése, jobbá tétele a célja hanem az, hogy pénzt csináljon a kutyából (ezt mutatja, hogy majd egy évesen fedezteti). Aki meg ezt támogatja lelke rajta, de kár pénzt kiadni egy keverék, bizonytalan származású kutyáért, amikor menhelyen is bőven vannak amstaffok. Aki fajtatisztát akar miért nem tud tisztességes tenyésztőhöz fordulni és nem olyanhoz, aki annak mondja magát?
2010. dec. 9. 22:52
 20/68 A kérdező kommentje:
A szuka nem 1 éves hanem 17 hónapos !!!! 1 hónap múlva már a meoe törvény szerint is elhetett volna.De nem akarták télen fedeztetni, hogy akkor szülessenek meg a kiskutyák, mert nem minuszba kéne őket beleszülni.
2010. dec. 9. 22:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!