Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )
2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.
Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.
Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.
A felülbélyegzett törzskönyv ára 9 ezer forint. Ami nem egy olyan nagy összeg, hogy egy tenyésztő azt javasolja, ne kérd.
Egyébként felülbélyegzett törzskönyvvel ugyanúgy lehet kiállításra vinni a kutyát, sőt, ha később rendelkezik tenyészszemlével, akkor tenyésztésbe is lehet vonni.
Hidd el, évek óta tenyésztek...tudom mit beszélek.
Ettől függetlenül az előttem szólókkal kell egyet értenem. Az nem lehet magyarázat, hogy nem akartak télire almot, mert ha 14 hónaposan tüzelt, akkor 20 hónaposan tüzelt volna legközelebb, ami már tavaszra esik, és akkor nem télen lettek volna kölykök. Egyébként egy felkészült tenyésztő akkor sem hozna le felelőtelenül almot egy ilyen fiatal kutyának, ha a hideg az oka.
Ilyen nincs...hidd már el.
Te már beleélted magad ebbe az alomba, és, hogy ettől a "szaporítótól" lesz kiskutyád. Csak akkor nem értem, hogy miért kéred ki mások véleményét.
A felülbélyegzett törzskönyv éppen azt jelöli, hogy a szülőknél valami nincs rendben.
A szaporító kifejezés nem csak azokra az emberekre vonatozik, akik igénytelenek a kutyáikra, nem szeretik őket, és nem fogalalkoznak velük. Aki nem ad tk-et a kutyákhoz, és fiatalon fedeztetik a szukájukat, ugyanúgy szaporítónak számítanak.
Ébresztő Magyarország!!! Valamit tenni kéne, mert ez így nem mehet tovább. Minden kutyatartó felelőssége, hogy kultúrált kutyatartás alakulhasson ki Magyarországon is.
Egyet értek azzal, hogy hagyjuk a kutyagyarapítést a tenyésztőkre, DE gondoltam felhívom a szuka gazdáját és megérdeklődöm mi miért van. Azért lett befedeztetve 18 hónapos kora előtt, mert 2 x volt már álvemhes, a dokijuk azt mondta hogy a következő tüzelésnél ki kell pakolni vagy bekell fedezni. (felmerülő méhgyulladás). Elmentek még 1 dokihoz ugyan ezt mondták nekik. Mivel tenyésztésre vették nem akarták, hogy ki legyen pakolva. Télen mentek volna tenyésszemlére, DE a szuka elkezdett tüzelni, így sok lehetőségük nem maradt. Mondták, hogy ahogy elmennek a kiskutyák és nem szívják már le a szukát, visszaedzi az eredeti állapotába a szukát és mennek tenyésszemlére.
Ha igazán szaporítani akarnának, miért tk-s kutyákat vettek? Miért tk-s kant kerestek a szukának?
És mondta, hogy akinek kell kiváltják a tk-t, de akkor sokkal többe kerül a kutya.
Akkor ki is a szaporító?
Kinek mit jelent a szaporítás?
23:48-as.
És hány olyan tenyésztő van akinél tk- nélkül is lehet venni kutyát? Na akkor ki a tenyésztő?
Ja és még megkérdeztem, hogy miért nem lehet sehol megtalálni a kan kutya származási kenneljét, és mondták, hogy azért, mert a kennel tulajdonosa meghalt már, és senki nem vitte tovább.
23:01.!
szombaton lesz 18 hós. Amikor fedeztették 15hós volt!
Én nem tudom mit veszekedtek ezen!?
Szerintem szép kiskutyák és teljesen egyetértek azzal, hogy ha annyira szaporítani szeretnék, akkor nem tk-s szülőket raknak össze.
Nem tudom miért bántjátok szegényt, ha nem akar tk-s kutyát akkor nem akar. Neki a lényeg, hogy staffja legyen. És lehet nem menhelyről szeretne kutyát, hanem kicsit akart, akit nevelhet.
Most hiába posztoltok a menhely és a sintértelep mellett, teljesen más felnevelni egy olyat, akit te választasz, mint egy olyat, akit tönkretettek már. Nekem is volt utcáról befogadott kutyám, nem is egy, de egy olyan kutyus akit te választasz ki magadnak és te nevelsz teljesen más!
Egyébként attól, hogy nincs tk-ja még nem keverék.. hagyjuk már ezt a hülyeséget! Nekem sincs tk-ja a németjuhászomnak, ugyanúgy a szüleinek van, és csodájára járnak a németjuhászosok, hogy gyönyörű kutya már most ilyen fiatalon is. Úgyhogy ne szekáljátok szegényt, egy saját kutya a legjobb érzés a földön!
Kérdező, ha kiválasztottad a kiskutyát és tudod, hogy jó hely, akkor nyugodtan vedd meg és ne is foglalkozz velük!
Utolsó vagyok! :)
Ahogy mondod, egy ilyen helyen eléggé tönkre tudják tenni a kutyákat (most nem csak staffról van szó, bármelyikről). Meg lehet épp az ellenkezője is, hogy félni fog. Az meg elég gáz, hogy egy staff fél.. Legalábbis én iígy látom.
Volt ismerősöm akinek féltek a staffjai, az én csivavám elijesztette őket (bár ő szerintem marhára nem értett a kutyáihoz). A másik ismerősömnek meg a kutyaiskolába tették tönkre a staffját, soha többé nem mert őrző-védőzni. Nekem a staff-németjuhász keverékemet tették tönkre, kutyasuliba nem őrző-védőzött soha. :S Nagyon vigyázz milyen suliba viszed és hány évesen. Nehogy tönkretegyék. Sajnos bármilyen kutyát el lehet rontani idegileg és vagy félős lesz vagy agresszív.
De sok sikert kívánok hozzá! :) És sok boldog évet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!