Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )
2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.
Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.
Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.
Ha valaki tenyészt, akkor tudja, hogy ez milyen anyagi vonzattal jár és azt is tudja, hogy mennyi fáradtság. Nem kell ezért sajnálni őket, mert nem kötelező tenyészteni. :)
És ismét elmondom: egy korrekt helyen a törzskönyv nem választási lehetőség, hanem JÁR, függetlenül attól, hogy felülbélyegzett lesz-e vagy sem.
NA igen. Ez Magyarország és az igénytelen vásárlók. Ha fajtatiszta kutyát veszek, akkor törzskönyvest veszek, mert az a személyi igazolvány, származási lapja. Ha nem kell a törzskönyv, fölkeresem a fajtamentőket.
Tőlem aztán onnét veszel kutyát, ahonnét akarsz. De akkor ne kérdezd mások véleményét, ha nem tetszik, hogy olyan választ is kapsz, ami ellenkezik a te elképzeléseiddel.
Ha mindenki annyira tenyésztőmániás, akkor szerintetek minden tenyésztő becsületes? Nem 1-2 kennelt ismerek akik lefizették a dokit csak hogy ne kapjon dp-s papírt a kutya, azzal tenyésztenek, megkérdezik a vásárlókat hogy kérik e a tk-t és még sorolhatnám. Szóval 10ből 2-3 aki normálisan tenyészt. Úgyhogy inkább hagyjuk ezt a tenyésztői dolgot.
Ja arról nem is beszélve hogy hány ember vett a kutyájának "tk-t" nem tenyésztőtől kapva? azokkal mi van? Úgyanúgy d.gatják a kamu tk-s kutyájukat/kal.
A tenyésztőkről inkább ne beszéljünk!!!
Tulajdonképpen nem is értem, minek lett feltéve a kérdés. Azokat, akik a tiéddel ellenkező véleményen vannak csak leugatod, egyetértő bólogatást vártál mindenkitől?
Ez a mese amit beadtak nektek, bármilyen hihetően hangzik is egy laikus számára, egy kamu. 14 hónaposan kizárt, hogy már a harmadik tüzelése lenne a kutyának nem beszélve arról, hogy hiába fedeztetik egyszer, utána ugyanúgy álvemhes lesz és ivartalaníttatni kell. A kutyát meg egy tisztességes tenyésztő semmiképpen nem vonja tenyésztésbe csak azért, hogy jaj legyenek már kiskutyái (ez tipikusan szaporítói hozzáállás), csak akkor, ha rendelkezik szűrésekkel, tenyészszemlével és kiállítási eredményekkel(ez a szuka egyikkel sem rendelkezik). Egy tenyésztőnél nem az a cél, hogy ha már van egy szukám befedeztetem, hanem csak a legjobb minőségű kutyákat, akik valóban alkalmasak erre. Ha úgy adódna, hogy nem tenyésztésbe vonható a kutya, akkor ivartalanítja és boldogan él nála tovább.
Ami még nagyon gyanús, az a kölykök színe, gyakorlatilag kizártnak tűnik, hogy két vörös kutyának ennyi fekete-fehér kölyke legyen. Tudod mit tartok valószínűnek? A kis kan fedezte be a szukát és ez egy véletlen alom lett, de ez rohadt felelőtlenül és hülyén hangzik ezért találták, hogy odaírják a kan nevét.
Engem aztán marhára nem érdekel, hogy milyen kutyád lesz, tulajdonképpen nagy ívben teszek, csak szeretném tisztázni a fejekben, hogy mi a különbség a szaporító és a tenyésztő között.
T utolsó válaszoló csak javaslom megnézni, a két kutya tk-ját, s ha ekkora okos vagy akkor nagyon is tudhatnád, hogy a kölykök elsősorban nem a szülőkre ütnek hanem azok őseire. S nézd meg melyik kutyának milyen ősei vannak.
Ezt a sok okos embert.
Jó pár tenyésztő van aki odaadja tk nélkül az amúgy is tk-s kutyát a tk-t benyeli
és avval játszik, hogy megtartja a tk.kat.
Szóval el lehet gondolkodni.
Szerintem a lényeg az hogy a kiskutyák milyen körülmények között nevelkednek, s milyenek a szülők és az emberek.
Látszik egyből, hogy pénzért vagy kedvtelésből csinálják.
Nekem ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!