Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó döntés innét...

Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )

Figyelt kérdés

2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.

Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.

Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.

[link]

2010. dec. 9. 18:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:
fáradtság*
2010. dec. 10. 14:39
 42/68 anonim ***** válasza:

Ha valaki tenyészt, akkor tudja, hogy ez milyen anyagi vonzattal jár és azt is tudja, hogy mennyi fáradtság. Nem kell ezért sajnálni őket, mert nem kötelező tenyészteni. :)

És ismét elmondom: egy korrekt helyen a törzskönyv nem választási lehetőség, hanem JÁR, függetlenül attól, hogy felülbélyegzett lesz-e vagy sem.

2010. dec. 10. 14:40
 43/68 A kérdező kommentje:
De mért maceráskodnának még a felülbélyegzett TK-val ha a vásárlók nem tartanak rá igényt? én nem akarom hurcolni a kutyámat kiállításra , mert azt a kutya egyáltalán nem élvezi..társnak kell, nem kirakati babának.:)mégegyszer mondom , hogy ő mondta nekem , hogy felülbélyegzett tk-t tud adni a kiskutyához..de nincs szükségem rá. erről ennyit.
2010. dec. 10. 14:43
 44/68 anonim ***** válasza:
szerintem jó döntés, ha kiállításra nem akarod vinni, mindenképp vedd meg, de én a kérdést is értelmetlennek tartom
2010. dec. 10. 14:46
 45/68 A kérdező kommentje:
mindenképp megveszem , de amint találok egy normális embert aki korrekten hozott le egy almot, egyből jönnek, hogy a szaporítókat támogatom.Az a helyzet, hogy tőlük 100% ban egészséges, és idegileg is tökéletes kiskutyát lehet kapni.Akkor ugyan mért baj ha tőlük veszek..
2010. dec. 10. 14:49
 46/68 anonim ***** válasza:

NA igen. Ez Magyarország és az igénytelen vásárlók. Ha fajtatiszta kutyát veszek, akkor törzskönyvest veszek, mert az a személyi igazolvány, származási lapja. Ha nem kell a törzskönyv, fölkeresem a fajtamentőket.

Tőlem aztán onnét veszel kutyát, ahonnét akarsz. De akkor ne kérdezd mások véleményét, ha nem tetszik, hogy olyan választ is kapsz, ami ellenkezik a te elképzeléseiddel.

2010. dec. 10. 14:53
 47/68 anonim ***** válasza:
43%

Ha mindenki annyira tenyésztőmániás, akkor szerintetek minden tenyésztő becsületes? Nem 1-2 kennelt ismerek akik lefizették a dokit csak hogy ne kapjon dp-s papírt a kutya, azzal tenyésztenek, megkérdezik a vásárlókat hogy kérik e a tk-t és még sorolhatnám. Szóval 10ből 2-3 aki normálisan tenyészt. Úgyhogy inkább hagyjuk ezt a tenyésztői dolgot.

Ja arról nem is beszélve hogy hány ember vett a kutyájának "tk-t" nem tenyésztőtől kapva? azokkal mi van? Úgyanúgy d.gatják a kamu tk-s kutyájukat/kal.

A tenyésztőkről inkább ne beszéljünk!!!

2010. dec. 10. 15:06
 48/68 anonim ***** válasza:
Aljas emberek mindig voltak és lesznek. Egyébként némi utánajárással le lehet a kenneleket informálni, csak tudni kell, hol kell ismerkedni. :) Elárulom: nem a gyakorikerdesek.hu-n ;)
2010. dec. 10. 15:40
 49/68 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen nem is értem, minek lett feltéve a kérdés. Azokat, akik a tiéddel ellenkező véleményen vannak csak leugatod, egyetértő bólogatást vártál mindenkitől?

Ez a mese amit beadtak nektek, bármilyen hihetően hangzik is egy laikus számára, egy kamu. 14 hónaposan kizárt, hogy már a harmadik tüzelése lenne a kutyának nem beszélve arról, hogy hiába fedeztetik egyszer, utána ugyanúgy álvemhes lesz és ivartalaníttatni kell. A kutyát meg egy tisztességes tenyésztő semmiképpen nem vonja tenyésztésbe csak azért, hogy jaj legyenek már kiskutyái (ez tipikusan szaporítói hozzáállás), csak akkor, ha rendelkezik szűrésekkel, tenyészszemlével és kiállítási eredményekkel(ez a szuka egyikkel sem rendelkezik). Egy tenyésztőnél nem az a cél, hogy ha már van egy szukám befedeztetem, hanem csak a legjobb minőségű kutyákat, akik valóban alkalmasak erre. Ha úgy adódna, hogy nem tenyésztésbe vonható a kutya, akkor ivartalanítja és boldogan él nála tovább.

Ami még nagyon gyanús, az a kölykök színe, gyakorlatilag kizártnak tűnik, hogy két vörös kutyának ennyi fekete-fehér kölyke legyen. Tudod mit tartok valószínűnek? A kis kan fedezte be a szukát és ez egy véletlen alom lett, de ez rohadt felelőtlenül és hülyén hangzik ezért találták, hogy odaírják a kan nevét.

Engem aztán marhára nem érdekel, hogy milyen kutyád lesz, tulajdonképpen nagy ívben teszek, csak szeretném tisztázni a fejekben, hogy mi a különbség a szaporító és a tenyésztő között.

2010. dec. 10. 18:16
 50/68 anonim ***** válasza:

T utolsó válaszoló csak javaslom megnézni, a két kutya tk-ját, s ha ekkora okos vagy akkor nagyon is tudhatnád, hogy a kölykök elsősorban nem a szülőkre ütnek hanem azok őseire. S nézd meg melyik kutyának milyen ősei vannak.

Ezt a sok okos embert.

Jó pár tenyésztő van aki odaadja tk nélkül az amúgy is tk-s kutyát a tk-t benyeli

és avval játszik, hogy megtartja a tk.kat.

Szóval el lehet gondolkodni.

Szerintem a lényeg az hogy a kiskutyák milyen körülmények között nevelkednek, s milyenek a szülők és az emberek.

Látszik egyből, hogy pénzért vagy kedvtelésből csinálják.

Nekem ez a véleményem.

2010. dec. 10. 22:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!