Nagyon szeretnék egy kutyust, de félek, hogy felelőtlenség lenne. Mit tegyek? 17l
4 emeletesben lakom anyámékkal (1,5 szoba). Gyakran nincs itthon senki délelőtt, ugye én meg suliban vagyok. Félek, hogy addig unatkozna, szétrágná a kábeleket, és 'megcsípné' az áram, amit előre nem akarok.
Volt ~3 napig kiskutyám. Hajnalban mindig sírt, hogy feljönne az ágyamra, amit nem akartam vele megosztani.
Viszont nem szeretném, hogy anyámék kiabáljanak, ha a nappaliba végzi a dolgát a kutyus.
Kutyának macskának a kertben a helye! Sokan azt hiszik, hogy milyen jó a kutyunak, a penelban! Hát nem! Csak szenved szegény!
Inkább vegyél egy teknőst!!!! Az is cuki, nem piszkít a szőnyeg közepére, nem rágja szét a kábeleket, illetve a kedvenc cipellődet és otthon hagyhatod délelőtt nyugodtan!
Jól látod, hogy felelőtlenség lenne, úgyhogy ne legyen kutyád.
Gondolom, te se azért akarsz egy kiskutyát, hogy azt nézd a következő 15 évben, milyen rossz neki, milyen boldogtalan, és ne tudj neki jó életet biztosítani.
A kutyatartás panelban amúgy is macera, és még hetekig is bekakil, ha nincs, aki egész nap ugorjon, ha épp guggol a dolgához.
Rendszeresen le kell vinni, ő se tudja reggeltől estig visszatartani.
Nem lehet menni nyaralni, utazni, bulizni, mert a kutyát le KELL vinni, meg KELL etetni, és se őt, se a szüleid nem fogja érdekelni, hogy fáradt, beteg, nyűgös vagy, szakad az eső, vagy hajnalban mínusz tíz fok van.
Ha már most kételyeid vannak, és egyszer már bebuktad a kutyatartást, akkor ne legyen kutya.
Ja, és MINDEGYIK fog nyüszíteni, ugatni, kaparni, rágni, és kakálni meg pisilni, főleg amíg kicsi.
Kutyának csakis kizárólag lakásban, család mellett a helye!
Egy Európai országban (azt hiszem Svédország) törvény írja elő, hogy kutyát csak bent a lakásban/házban lehet tartani. A kutya falkaállat. Család mellett a helye.
On: ha kételyeid vannak, az biztos nem véletlen. Szerintem addig semmiképp ne vállalj kutyát, amíg nem 100%-os a döntés. :-)
A legjobb megoldás az lenne, ha felnőtt kutyusod lenne. Vele már nem lennének szobatisztasági gondok. A legtöbb kutyus 9-10 órát egyedül van, mivel dolgoznak a gazdik is. Ha le van mozgatva rendesen a kutya, akkor nem fogja szétszedni a lakást, pihenni fog. Ez persze nagy mértékben fajtafüggő és nem mindig a kicsi kutyáknak a legjobb panelban. Pl. ismerek egy törpepincsit, aki panelban van, egyszerűen képtelenség lemozgatni a kutyust és unatkozik, amikor nincs otthon a gazdi.. olyankor vagy a lakást rendezgeti vagy ugat - a szomszédok legnagyobb örömére.
Ezzel szemben pl. az én kutyusom nagy testű, tegnap este jól lemozgattam, hulla fáradt volt. Reggel 9-kor ébredt fel, lementünk, hogy elvégezze a dolgát, amint ez megtörtént, már indult is haza. Azóta is alszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!