Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó döntés innét...

Szerintetek jó döntés innét kutyust venni? : )

Figyelt kérdés

2 nagyon jó törzskönvyes szülő: wayward wivern undine, és first of goldstar johhnie walker red.

Mindkét szülőnek láttam a törzskönyvét, és a tenyésszemlét is !(személyesen láttam a papírokat, szóval nem holmi szaporítókról van szó !)Nagyon figyeltek rá, hogy melyik kanhoz viszik pároztatni a szukájukat.A kan tenyésszemlén ezt a minősítést kapta: tenyésztésre javasolt.

Mindkét szülő nagyon kedves, jó természet, egyáltalán nem fedezhető fel agresszió.Szóval az idegrendszer is tökéletes.Minőségi tápon nevelik a kiskutyákat, és nem a pénzre hajtanak.Beszélgetek velük msn-en és a kiskutyákról amiket eladnak, szeretnének hallani a jövőben is..kérnek a fejlődésükről képeket stb..nagyon a szívükön viselik a kiskutyák sorsát. Én úgygondolom nagyon megbízhatóak.Ismerem a tenyésztőt akitől vásárolták a szukájukat, nagyon rendben van az a tenyészet, sokan dícsérik. A kan vérvonala pedig egyszerűen tökéletes. Magyarország legsikeresebb kanjai között szerepel az apja.

[link]

2010. dec. 9. 18:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
Jah.. és bocsi a sok szóismétlésről.. csak felhúztam magam rajtuk!
2010. dec. 10. 10:29
 32/68 A kérdező kommentje:
köszi szépen :) gondosan választottam ki a sulit , úgy döntöttem 4 hónapos kora után kezdünk el járni.:)
2010. dec. 10. 11:53
 33/68 anonim ***** válasza:

Én is próbálkoztam ovival, de nekem nem jött be. :) Inkább mindennap viszem sétálni mindenféle zajos helyekre, és mivel nekem németjuhin kívül 3 kutyám van még otthon, meg utcán is találkozik kutyákkal ezért nincs szükségem az ovira. :)

Én majd 8 vagy 9 hónaposan szeretném suliba vinni (mikor már ivarérett), hogy biztos ne érje olyan dolog, ami miatt esetleg félős lesz. :)

2010. dec. 10. 13:21
 34/68 anonim ***** válasza:

"A szuka nem 1 éves hanem 17 hónapos !!!! 1 hónap múlva már a meoe törvény szerint is elhetett volna.De nem akarták télen fedeztetni, hogy akkor szülessenek meg a kiskutyák, mert nem minuszba kéne őket beleszülni."

És ugyan miért volt ilyen sürgős már ilyen fiatalon befedeztetni? Miért nem várhatott volna még egy évet a dolog?

Amúgy a felülbélyegzett törzskönyvvel ugyanúgy lehet kiállításra járni, sőt még tenyésztésre javasolt minősítést is kaphat felülbélyegzett tkv-es kutya a tenyészszemlén. Ez csak annyit jelent, hogy a SZÜLŐK nem rendelkeznek a minősítésekkel, de mondjuk két felülbélyegzett tkv-ű kutya utódai már kaphatnak rendes törzskönyvet, ha a felülbélyegzett tkv-es kutyáknak mindent megcsinálnak és betartják a tenyésztésük során az előírásokat! Úgyhogy bocsi, de nagyon tájékozatlan vagy.

Ha pedig tovább akarnak majd tenyészteni, könyörgöm, törzskönyv nélküli kutyával tennék, akit teszem azt mondjuk ebből az alomból megtartanának? Akkor megint nem beszélhetünk tenyésztőről, csak szaporítóról.

És ha tényleg ennyire értenek hozzá, akkor egy: vártak volna még a fedeztetéssel, kettő: adnának törzskönyvet minden esetbe, három: nem teremtenének arra lehetőséget, hogy a tkv felülbélyegzett legyen a kicsiknek.

2010. dec. 10. 14:23
 35/68 A kérdező kommentje:

"És ugyan miért volt ilyen sürgős már ilyen fiatalon befedeztetni? Miért nem várhatott volna még egy évet a dolog?"

NEM ÉN VAGYOK TÁJÉKOZATLAN , HANEM TE NEMTUDSZ OLVASNI BUNKÓ ! A SZUKA KÉTSZER VOLT ÁLLVEMHES,KÉT DOKINÁL IS JÁRTAK VELE. AZTMONDTA AZ ORVOS , HOGY FEDEZTETNI KELL, HA NEMAKARJÁK HOGY KI LEGYEN PAKOLVA. EZÉRT FEDEZTETTÉK BE ELŐBB A SZUKÁT. ÉS GONDOSAN MEGVÁLOGATTÁK , HOGY MELYIK KAN FEDEZZE BE. SZERINTEM SEMMI PROBLÉMA NINCS VELÜK, ÉS A TENYÉSZTŐ AKITŐL SZÁRMAZIK A SZUKÁJUK, Ő IS TUD AZ ALOMRÓL. MÉGSEM ÁLLÍTJA BE ŐKET SZAPORÍTÓKNAK, MERT TUDJA HOGY MENNYI ELŐKÉSZÜLET VOLT AMÍG SORKERÜLT A FEDEZTETÉSRE.

2010. dec. 10. 14:27
 36/68 anonim ***** válasza:

Elgurult a gyógyszered? :) Sorrendben olvastam a válaszokat, aranyom! :)

Ettől még adhatna felülbélyegzett törzskönyvet a kiskutyákhoz! Értem a magyarázatot, aztán már láttam is és el is fogadható indok. De az nem indok, hogy azért nem ad törzskönyvet, mert az felülbélyegzett lesz és sokkal drágább. A kiskutyák árán inkább lefelé kéne mutasson a felülbélyegzett törzskönyv, ami ettől még ugyanúgy járna hozzájuk! Ő meg benyeli az anyagi veszteséget, azon felül is, hogy egy almot normál törzskönyvvel is veszteséges fölnevelni.

Egy nyugtatót pedig vegyél be, nehogy elpattanjon egy ér az agyadban. :)

2010. dec. 10. 14:32
 37/68 A kérdező kommentje:
komolyan egyáltalán nemértem mi a gond.. a szukának is van törzskönyve , és a kannak is. Plusz a kannak ott a tenyésszemle. miután elmennek a kiskutyák és rendbejön az anyakutyus őt is viszik tenyésszemlére. akkor mi itt a probléma? szerintem korrekt, és ez nem szaporítás.
2010. dec. 10. 14:33
 38/68 A kérdező kommentje:
az is lelett írva, hogyha a vásárlók kérik a tk-t , akkor tk-ztatja a kiskutyákat..de minek ?nekem nemkell.
2010. dec. 10. 14:34
 39/68 A kérdező kommentje:
a kiskutyák árán lefelé kéne mutasson a felülbélyegzett törzskönyv. PONT EZÉRT NEM KÉREM TŐLÜK, MERT ANYAGI VESZTESÉGET SEM SZERETNÉK NEKIK. ÍGY IS JÓVAL ÁR ALATT ADJÁK A KISKUTYÁKAT, A TÁP AMIVEL ETETIK ŐKET KORÁNTSEM OLCSÓ MULATSÁG, NA MEG A FÁRADSÁG AMI A KISKUTYÁKKAL JÁR.
2010. dec. 10. 14:37
 40/68 anonim ***** válasza:

Az probléma, hogy nem ad törzskönyvet, függetlenül attól, hogy felülbélyegzett-e. Az a probléma, hogy ez választás kérdése, nem pedig alanyi jogon jár. Tenyésztőknél ilyen nincs, ha tetszik, ha nem van törzskönyv, még ha az felülbélyegzett is. Csak normális kennelekben ha a törzskönyv felülbélyegzett - ugye ennek oka van - akkor olcsóbban adják a kiskutyákat.

Ha ezeknek a kiskutyáknak csak ennyi a "bajuk", hogy a szuka még fiatal, akkor simán alkalmasak lehetnének kiállítási vagy tenyésztési célokra is, akkor miért kell elvenni tőlük a normális lehetőséget azáltal, hogy nem kapnak törzskönyvet? Miért választás kérdése?

Magam is láttam már olyat, hogy valaki nem akarta a törzskönyvet a kiskutyához, mert nem akarta kiállításra vinni, majd mikor a kutya megnőtt, olyan gyönyörű és reprezentatív példánya lett a fajtájának, hogy a gazdi a fejét verte a falba, hogy nem tartott igényt a törzskönyvre, mert vitte volna kiállítani. Csak ő még a jobbik eset volt, aki végül inkább ivartalaníttatta annak ellenére, milyen jó volt a kutya, mert törzskönyv nélkül nem akarta tovább tenyészteni. Cak az ilyen ember, aki belátja, hogy tévedett, eléggé kevés, a nagy átlag simán szaporította volna a kutyát törzskönyv nélkül.

2010. dec. 10. 14:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!