Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Staffordshire kiskutyát...

Staffordshire kiskutyát szeretnék venni de anyu nemengedi mert szerinte az pitbull meg gyilkos meg ilyenek-. -hogy vegyem rá?

Figyelt kérdés
Nem első kutyánk lenne..volt már németjuhász ..bulldogunk van jelenleg. szeretnék mellé egy staffordshiert..jáérnánk vele suliba ,úgy bánnék vele ahogy kell.de egyszerűen nem tágít anyu..neki csak a kutyaviadalok jutnak eszébe róla , meg a vérengzés..akinek ilyen kutyája van írjon róla légyszi, hogy rátudjam venni anyut!! köszi
2010. okt. 13. 16:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/152 anonim ***** válasza:
59%

És hogy ne hidd, hogy ellensége vagyok a harci kutya eredetű fajtáknak. Tudom, hogy nevelés kérdése. Terápiás kutya is van staffi:

[link]

De hogy a viadaloknak is főszereplői a pittekkel, az sajnos nem véletlen, mert az eredet tény.

2010. okt. 31. 12:17
 52/152 anonim ***** válasza:
A labradornak ráadásul "könnyü" harapása van, azért hogy az aportirozott vadat ne sérse meg. Nem tud nagyot harapni.
2010. okt. 31. 13:54
 53/152 anonim ***** válasza:
59%

A terrier félék is pl. azért olyan vérmesek, mert ők is gyilkolásra lettek tenyésztve, pl. patkányfogásra. Vagy a tacsi, kotorék eb, szintén gyilkolásra lett eredetileg tenyésztve. Ezért is vérmesebbek.

De ez nem jelenti, hogy minden terrier és mindet tacsi gyilkos, sőt. Szeretni való társas lények. De a képesség megvan bennük és bármikor előhozható. Akár neveléssel, akár elkényeztetéssel.

Egy szetterből már nehezebb gyilkost nevelni, vagy labradorból.

De az amstaff és a pitt bull tenyésztésénél is vigyáztak arra, hogy a harci kutya képességeiből jó sok megmaradjon. Nem viadaloztatás célra, de megmaradt a képesség. És ezért a legális viadalok főszereplői sajnos.

Én láttam staffit akcióban sajnos. Egy futtatón újfundlandira akadt ki. A staffin szájkosár volt és a fundit mégis súlyos sebekkel kellett kórházba vinni és az egyik szemét már nem lehetett megmenteni. Félelmetes a harci stílusa, odakap, körömmel, foggal(szájkosárral) és máris visszapattan. Őt szinte lehetetlen megközelíteni, mert villámgyors még kutyák között is, miközben ő minden érintésnél komoly sebet ejt.

A fizikai képességei miatt tekinthetők harci kutyáknak és nem a szellemiek miatt. Ha fegyelmezve vannak, ha a tűrő képességük kordában, akkor semmi gond, családi ebkék.

De ha vadítva vannak, akár emberre is, akkor már az idegen ember puszta látványa is kiakasztja.

Sajnos ezt tudomásul kell venni és ezért nem valók akárkinek ezek az egyébként nagyszerű ebek.

2010. okt. 31. 14:09
 54/152 anonim ***** válasza:

oncogitonak.

Hányszor mondjuk még el, hogy nincs harcikutya?

Olyan van, hogy Bull tipusú terrierek, és ez a staffordshire terrier, a pitbull, a bullterrier és még folytathatnám.

És nagyon nem hozzáértés az , amit művelsz. Olyan sincs, hogy tacsi, vagy palota pincsi, (bár ezt nem említetted.), vagy labi (ezt nem tudom) .

A staffordshire terrier munkakutya, nagyobb vadak leterítésére, bébiszitternek gyerekek állatok mellé használták.

Bármilyen fajtörténetet, vagy bármit megnézel, egyszer sem látsz olyat, hogy "harcikutya" . Mivel nincs.

Olyan viszont van, hogy "harcra kiképzett kutyák". Szinte minden féle kutyát be lehet tanítani "harcra" .

Nekem egy staffordshire terrierem, egy Border Colliem, és egy keverékem van. A keverékem egy border collie pekingi palotakutya keverék . És lám valamelyik nap (kutyasuliban történt, első alkalom, nagyon fusztrált volt) megharapott. A combomat össze-vissza harapta, a nadrágomat is tönkre tette. Minden kutyának nekimegy, egyik ismerősöm pitbulljának is egyszer nekiment, igaz ő bánta meg, mert 2 foga kitört. Pedig nem egy nagy kutya a keverékem, marmagassága mindegy 25-30 cm.

Őt is könnyen be lehetne tanítani ezekre (mondjuk már nem mert 7 éves). Első kutyám, ezért nagyon tapasztalatlan voltam, nem lett szocializálva stb. De mostmár nagyon engedelmes, bármit megcsinál amit kérek.

A gyerekeket nem szereti, mert kölyökkorában (mikor nem nálunk volt) sokat bántották gyerekek :/

A border colliem még kölyök, ezért róla nem mondok semmit. És ugyebár őket nem arra tenyésztették ki, hogy elkapjanak vadakat. Könnyedén megtesz akár 50 kmert is egy nap, vagy többet, hiszen erre lett kitenyésztve, hogy a juhokat terelje le a legelőkről stb. A harapása sokszor csattogó, nagyon szereti csattogtatni a fogát. Könnyűharapása van, viszont ismerek pár embert, aki a border colliejával örző-védőzik.

A staffordomról már meséltem. Nincs vele semmi gond, de fél az emberektől (már kezeljük). Egyébként azért, mert kicsi korában ült a hintaszékben, és valahogy felborult mellette egy bicikli, ő leesett a hintaágyról,és a X kiröhögte... (kutyapszichologus ezzel magyarázza)

Nagyon jó temperamentumú, és testfelépítésű. Igazi kis gyönygszem...

[link]

[link]

Megfelel a standardnak, igaz nincs levágatva a füle, mert szerintem felesleges...

És nem agresszív más kutyákkal!! Ma éppen játszottam vele, úgy mint ahogy ők szoktak egymással. Alig mert még csak játékból is megharapni... Pedig mikor többen játszanak, van mikor ejtenek könnyű sebeket, de az nagyon ritkán van, és akkor is csak karcolások. NEM AGRESSZÍV!

Még egyszer: a staffordshire terrier munkakutya, ismerek valakit, aki most a Vörös keresztnek adott el egy staffiet. MENTŐKUTYÁNAK !

Észrevételeim azok, hogy nagyon jók Agilityben,apportban. Kecsesek,gyorsak, pontosak. Jó temperamentumú.

Munkakutyának is nagyon jó, mivel erős, okos, kitartó.

Én csak ajánlani tudom a kutyát, de tényleg hozzáértő keze kell, mert különben domináns lehet, és egyéb bajok is felmerülhetnek!

Nekem sem kellett volna, igaz tudom fegyelmezni stb. De 3 kutyával nehéz... Viszont nekem nem volt más választásom.

Ajánlom a [link] -t .

2010. nov. 1. 20:04
 55/152 anonim ***** válasza:
59%

VAN HARCI KUTYA.

Mert nem minden kutyafajtát lehet harcra képezni.

A pit bull terrierek harcra lettek képezve és a belőlük tenyésztett staffik harci képességei is át lettek mentve.

Semmi perc alatt lehet belőlük harci kutyát csinálni.

Akár a rottiból, vagy a sharpból, vagy még egy pár fajtából.

Attól, hogy nem arra használják, a képességeik még megvannak. És hogy másként kell nevelni, mint egy ír szettert, abban megegyezhetünk azt hiszem.

Ha teljesen elfeded az eredetet, önmagadat és a környezetedet csapod be.

Én is írtam, hogy jó kutyák jó kézben, még terápiás linket is tettem be.

De ettől még a harci képességeik benne vannak és bármikor lehetnének harci kutyák, ha a körülmények úgy hoznák.

Ez van.

2010. nov. 1. 20:09
 56/152 anonim ***** válasza:
59%

Ja, és azt hiszem itt nem etológiai eszmefuttatást tartunk, hanem beszélgetünk.

Tehát labrador helyett nyugodtan írhatok labit, rottweiler helyett rottit, stb. Attól még a mondandóm lényege egy mákszemnyit sem sérül.

2010. nov. 1. 20:11
 57/152 anonim ***** válasza:

Nincs harcikutya nem érted??

Amúgy hány éves vagy?

Ja, és nem semmi perc alatt.

Képzeld el, hogy egy kutyának,amit harcoltatnak más kutyákkal, képesség kell hozzá.

Pl. ismerek valakit, aki harcoltatta a kutyáit (elvették tőle a kutyáit). Az én kutyám elé állította, és mondta a parancsot (Morog!/Támad!) . Tódi csak nézett, nem értette, hogy most mi van.

Szóval belőle most eleve hiányzik az ösztön vagy mi? Vagy hogy mondjam neked... őt nem lehet kiképezni!

Nem minden kutyát lehet harcra kiképezni. De a staffordok és a pitek stb. között is vannak egyedek, amiket nem lehet. Szóval ne mond nekem, hogy minden ilyen kutyát ki lehet, és semmi perc alatt be lehet vadítani mert ez nem igaz!

2010. nov. 1. 20:59
 58/152 anonim ***** válasza:

"...Habár e faj ősei Angliából származnak, az amerikai staffordshire terrier kiépítése egy amerikai sikertörténet. Ezeknek a kutyáknak fontos szerepük volt az amerikai telepesek sikerének elérésében és az ország felépítéseben. Az amstaffok őseit a farmokon használták úgy általános feladatok elvégzésére mint "babysitter"-ként..."

"...Habár az amerikai staffordshire terrierek ősei gladiátorkutyák voltak, az 1930-as évektől kezdődő szigorú tenyésztésnek köszönhetően a fajta mai képviselői inkább családi és kiállitási kutyák mintsem viadorkutyák.[2] A II. világháború után a fajta népszerűsége hanyatlásnak indult..."

NINCS OLYAN HOGY HARCIKUTYA!

Viador és gladiátor kutya viszont volt...

Amúgy a leírásban mindig vadászkutyaként szerepel.

2010. nov. 1. 21:09
 59/152 anonim ***** válasza:
59%

:-)))

Azt hiszem nem olvastad el, amiket írtam.

És arra sem válaszolták, hogy a kutyaviadaloknak mért azok a fajták a főszereplői, akik a főszereplői.

Nem ragozom tovább.

Te sértve érzed magad, pedig nincs miért.

A kutyádnak öröklött harci képességei vannak (nagy fájdalomtűrés, stb.) és ez ellen kár tiltakozni.

Azt, hogy jól szocializált, senki nem vonja kétségbe.

De akkor sem más, mint jól szocializált harci kutya.

Én nem ragozom tovább, ez a valóság.

Lehet, hogy nem nézel vele szembe, de ez van.

2010. nov. 1. 22:03
 60/152 anonim ***** válasza:
2010. nov. 1. 22:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!