Staffordshire kiskutyát szeretnék venni de anyu nemengedi mert szerinte az pitbull meg gyilkos meg ilyenek-. -hogy vegyem rá?
Még valamit 10:26
A 09:05-kori hosszázólásom arra volt válasz, hogy az előttem író (lehet hogy te voltál, lehet, hogy nem) azt írta, hogy egyáltalán nincs olyan, hogy harci kutya.
Az akkori válaszom elsősorban erre vonatkozott.
Sosem vitattam, hogy rengeteg előnyös és jó tulajdonsága van, mint minden kutyának.
De azt sem lehet vitatni, hogy rossz, vagy tapasztalatlan kézben veszélyesebb fegyver sok más kutyánál.
Mert a harci eredet kétségtelen. Akár a rottinál, vagy a sharpnál.
De én azt mondom Te IQ barbár, hogy NEM HARCRA TENYÉSZTETTÉK KI!!! A tenyésztők pont az ellenkezőjét akarták elérni, egy nagyon jó munka kutyát tenyészteni. Külsőleg hasonlítanak, de sokkal magasabbak a rokonainál. Olvasd már végig a linket akkor amit linkeltél és értelmezd. Hanyas vagy/voltál szövegértelmezésből?
És már nem beszélünk harci kutyákról, mert nincs ilyen. Hiába annó jó sok ideje arra lett kitenyésztve egy két fajta MA MÁR NEM! Nincs olyan, hogy harci kutya. A shar-pei sem harci kutya néven fut hanem a molosszusok típusban. Kicsit olvass már utána a dolgoknak. Nem használunk harci kutya szót MERT NINCS ILYEN!
Van harci kutya, mert kutyaviadalok ma is vannak.
És főszereplői sajnos staffik, pittek és hasonlók.
Hiába sértegetsz, a tények engem igazolnak.
Az, hogy a képességek nagyonis alkalmasak ma is viadaloztatásra.
Hogy jó kezekben nem, azt sosem vitattam.
Megismétlem a kérdésem: kutyaviadaloknak miért nem főszereplői pl. bernáthegyi, vagy labrador...?
Egyébként a te ingerküszöböd is igen alacsony, vagy inkább a kulturáltsági szinted?
És neked van staffid?
Mindjárt gondoltam. Szegény kutya...
Ezeken a viadalokon mennyi más fajtájú is van...?
Nem folytatom, mert jobb dolgom is van. De a sort sajnos a végtelenségig lehetne folytatni.
Mert az eredet a harci kutya és a képességeiket máig örzik.
Jó kezekben nem, de tapasztalatlan, vagy rossz kezekben veszélyesebbek más kutyafajtáknál
Egy labrador ha jól szocializált és szelíd, azért az, mert labrador. Egy staffi, vagy pitt ha jól szocializált és szelíd, annak ellenére az, hogy staffi, vagy pitt.
Veszed a különbséget...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!