Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Staffordshire kiskutyát...

Staffordshire kiskutyát szeretnék venni de anyu nemengedi mert szerinte az pitbull meg gyilkos meg ilyenek-. -hogy vegyem rá?

Figyelt kérdés
Nem első kutyánk lenne..volt már németjuhász ..bulldogunk van jelenleg. szeretnék mellé egy staffordshiert..jáérnánk vele suliba ,úgy bánnék vele ahogy kell.de egyszerűen nem tágít anyu..neki csak a kutyaviadalok jutnak eszébe róla , meg a vérengzés..akinek ilyen kutyája van írjon róla légyszi, hogy rátudjam venni anyut!! köszi
2010. okt. 13. 16:31
 131/152 A kérdező kommentje:

DE NEMAZÉRT MERT IDEGBETEG ÉS KÖNNYEN FEL LEHET HECCELNI,HANEM MERT A FIZIKAI ADOTTSÁGAI MIATT ,CSAK ILYEN TIPUSÚ KUTYÁKNÁL LÁTVÁNYOS A KÜZDELEM.

pont ugyanezt írtam le. megvannak hozzá az adottságai, vagy ahogy te mondod a harci képességei.

2010. nov. 6. 10:20
 132/152 anonim ***** válasza:
59%

Neked is, mint még nagyon soknak, téves elképzeléseid vannak a harci kutyáról.

A harci kutya nem idegbeteg, vagy rossz idegzetű kutya, sőt. A lényege, hogy kitartó legyen és ne adja fel és igencsak tudjon koncentrálni. Erre idegbeteg kutya nem képes.

Fogd már fel, hogy sajnos emberek tenyésztettek kifejezetten harcra kutyát, oda való képességgel. A staffi ősei ezek és a staffi tenyésztői bár munkakutyának szánták, meghagytak sokat a harci képességekből, azaz nem selejtezték ki az ilyennel rendelkező ebkéket.

Ezért is divatos fajta, mert ezt mindenki tudja és sokan akarnak félelmet kelteni ezzel a kutyával, még akkor is ha jól szocializált.

Egy elrontott kutya meg bizony veszélyesebb, mint a nem harci kutyák.

Nem tudom, hogy ezeket a tényeket miért akarod tagadni. Szerintem nem azért akar senki staffi/tpitbullt, mert a tenyésztőnél éppen kifogyott a kisbárány...

2010. nov. 6. 10:44
 133/152 A kérdező kommentje:

Neked is, mint még nagyon soknak, téves elképzeléseid vannak a harci kutyáról.

A harci kutya nem idegbeteg, vagy rossz idegzetű kutya, sőt.

Mondd te normálisvagy?? eddig nyugodt voltam , de ekkora ökörrel , még nem "beszéltem" mint te.

pont én emeltem ki, hogy ezek a kutyák nemazért használhatók harcra mert idegbetegek ,hanem mert fizikailag tökéletesen helytállnak.Akkor mért van téves elképzelésem?

2010. nov. 6. 10:53
 134/152 anonim ***** válasza:

Nálunk régebben golden retrievereket,németjuhászokat harcoltattak sokáig...

Most "divatba" jött a staffi,pibull,bullterrier stb.

és most az ugye látványosabb,és jobb...

Ezért most azokkal viadaloznak...

2010. nov. 6. 16:23
 135/152 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező szerintem hagyd, látod, hogy nem érti. :)

Ne vitázz vele nem érdemes.

2010. nov. 6. 17:03
 136/152 anonim ***** válasza:

Nagyon értetlenek vagytok????

Úgy látom igen.

Nincs harcikutya!

Ezt csak jó régen valaki kitalálta, hogy neki olyan kutya kell ami vad.

Vegyünk egy példát: Dobermann. Egy adóbeszedő tenyésztette ki mert nem akartak neki fizetni( és egy pincsivel azért mégsem állíthat oda), ezért kitenyésztett egy új fajtát: a neve(tenyésztőjéről): Dobermann.Ez a kutya eredetileg robosztos külsejű, inkább a rottweiler-re hasonlít.Akkor nagyon vad, vérengző eb.Mostanra egy édespofa akit dögönyözhetünk kedvünkre nem fog megtámadni!Mert a tenyésztés során a Harci szellem kiveszett belőle.

Nincsen kifejezetten olyan kutyafajta melyet harcikutyának lehetne mondani.Persze vannak tudatlan emberek akik azt mondják, hogy harci kutya, Igen de ezt a jelzőt CSAK EGYEDEKRE lehet/szabad/szokás alkalmazni!

tehát én magam mondhatom egy pulira amelyik (nevelés miatt) majd' megöl, hogy ő egy harcikutya!

De ekkor sem mondhatom,hogy az egész fajta harcikutya csak az az egyede!

Oké, hogy régen a Staffordsihre terriert és a pitbullt, és a Bullterriert arra tenyésztették ki, hogy harcoljanak vele de ma már kezes bárányok( hacsak direkt nem harcra neveljük/tanítjuk/butítjuk őket.

Én nevelhetnék egy kuvaszból is egy olyan állatot mely tíz perc alatt végez egy másik kutyával, de attól még a többi kuvasz nem lesz ilyen!

Ti itt sokan összekeveritek/összekapcsoljátok a harcikutyákat és a kutya viadalt!

A kettő teljesen különbözik egymástól.

Harcikutya: Olyan kutya (egyed) melyet a nevelés és/vagy tenyésztés harcra( támadásra) nevelt.

Kutya viadal: Kutyák melyekben van erő/harci képesség/vérengzés össze-eresztése, harcoltatása( életre-halálra).

Vegyétek már észre a különbséget! A harcikutyákat direkt harcra VÉDELEMRE nevelték.( Tehát, hogy bármilyen helyzetben megvédje a társát/gazdáját, életét)

A kutya viadal lényege a pénzszerzés( én oda állíthatok egy viadalra egy staffival nem fog nekem egyből küzdeni).

Remélem érthető világos most már a dolog!

És kedves Oncongito(bocs ha rosszul írtam a neved) ez az egész neked szól, hogy vedd észre/ismerd be, hogy Te is tévedhetsz és nem vagy tökéletes.Ebben a vitában a kérdező a győztes! Neki van igaza!

2010. nov. 6. 17:46
 137/152 anonim ***** válasza:

emberek tenyésztettek kifejezetten harcra kutyát( oncongito)

itt az ész!Végre rájött, hogy nincs olyan,hogy harci kutya!!!!!!!! Nem tudom,hogy ez mennyi időbe telt de végre rájött, hogy Nekünk van igazunk!

2010. nov. 6. 17:50
 138/152 anonim ***** válasza:
Bocsi, mindkét válaszomnál elszúrtam a neved! tehát: Oncogito.Bocsi tényleg!
2010. nov. 7. 07:26
 139/152 anonim ***** válasza:
Ne örüljetek mindjárt feljön és ossza tovább a hülyeségét :)
2010. nov. 7. 11:11
 140/152 anonim ***** válasza:

Utolsó: Hehe ez jó volt :P

Amúgy igen igazad van!

2010. nov. 7. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!