Staffordshire kiskutyát szeretnék venni de anyu nemengedi mert szerinte az pitbull meg gyilkos meg ilyenek-. -hogy vegyem rá?
Elvileg (legalábbis én úgy tudom), hogy Magyarországon a legtöbb támadást németjuhász teszi. Ettől függetlenül imádom a fajtát nekem is az van, de rossz kezekben van olyan rossz mint egy amstaff ne aggódj. És ugyanúgy kinyírhat éjszaka ha hülye mint egy amstaff :) Minden nevelésen múlik. Amúgy meg néztem pár kutyatámadásról cikket a legtöbb helyen keveréket írnak, vagy nagy testű kutyát (az amstaff pedig közel sem az).
Erről ennyit. Nem való mindenkinek a fajta, de nem kell úgy beállítani mint ha gyilkológép lenne. Érteni kell hozzá és magabiztosnak lenni. De ez akármelyik nagy testű kutyánál így van. Egy németjuhász is lehet ugyanúgy domináns sőt nekem a pincsim is megpróbálta átvenni a hatalmat mikor ivaréretté kezdett válni. Fú most meglepő mi, hogy nem amstaffom van? Szaros pincsim meg szaros németjuhászom van :) Még is mind a kettő engedelmes és soha nem támadt emberre. Pedig csak úgy közlöm még a pincsit SE ajánlják kezdő kutyásnak, mert makacs, domináns és ugyanolyan kis méregzsák tud lenni ha nincs szocializálva meg nevelve.
22:21:
"Akkor tekintsük a vitát lezártnak. A kérdezőnek lesz ilyen kutyája, Te pedig akármennyire is vergődsz, nem fogod lebeszélni róla. Megértettük mit gondolsz a fajtáról és köszönjük elég ennyi az okoskodásból. Ennyi kész letudva."
Azt hiszem, te már nem tudod mit írsz.
Egyáltalán nem érdekel, hogy a kérdezőnek lesz-e staffija, vagy sem, arra már reagáltam.
A téma már régen nem az, hogy neki milyen kutyája legyen, hanem a staffi harci kutya mivolta.
Ez a téma meg egyáltalán nincs letudva, mert sok a félreértés, a nem tudás és a szemellenzősség.
Mint a staffi imádók és staffi utálók között.
És aki csak egyvalamire koncentrál, aki csak a maga igazát hajtogatja, aki csőlátású az meg is marad a tévedéseiben.
Ez meg már nem az én bajom.
Azt sehol nem vitattam, hogy nem egyedül a staffi lenne harci kutya. De a harci kutyák közé tartozik a képességei alapján.
Ismétlem, ha nem arra képezik ki, akkor gond nélküli családtag, de könnyen képezhető harci kutyává, ami nem harci kutyáknál nem azért nem szokványos, mert nem olyan látványos, hanem mert nincsenek olyan harci képességei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!