Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Staffordshire kiskutyát...

Staffordshire kiskutyát szeretnék venni de anyu nemengedi mert szerinte az pitbull meg gyilkos meg ilyenek-. -hogy vegyem rá?

Figyelt kérdés
Nem első kutyánk lenne..volt már németjuhász ..bulldogunk van jelenleg. szeretnék mellé egy staffordshiert..jáérnánk vele suliba ,úgy bánnék vele ahogy kell.de egyszerűen nem tágít anyu..neki csak a kutyaviadalok jutnak eszébe róla , meg a vérengzés..akinek ilyen kutyája van írjon róla légyszi, hogy rátudjam venni anyut!! köszi
2010. okt. 13. 16:31
 121/152 A kérdező kommentje:
most épp nincs időm utánanézni. a "harci" típusú ebek vezetnek?ha igen , akkor az mind a hozzá nem értésből adódik. Egyébként meg ha félrenevelsz egy kutyát, egy középtermetű is megtud ölni. Akkor nem mind1 , hogy egy "harci" tipusú eb teszi vagy egy keverék? a nyaki ütőerednek igy is úgy is annyi.
2010. nov. 5. 22:35
 122/152 A kérdező kommentje:
én eddig úgytudtam hogy a golden retriverek támadnak legtöbb esetben embert...de ha olyan cikket látsz hogy halálos kimenetelű embertámadás volt itt és ott,akkor egyből beteszik egy pitbull vicsorgó képét. Csak aztfelejtik el odaírni, hogy A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ:D derossz ..
2010. nov. 5. 22:37
 123/152 A kérdező kommentje:
utólag meg kiderül .hogy nem is pitbull hanem labrador:Dvita lezárva
2010. nov. 5. 22:39
 124/152 anonim ***** válasza:

Elvileg (legalábbis én úgy tudom), hogy Magyarországon a legtöbb támadást németjuhász teszi. Ettől függetlenül imádom a fajtát nekem is az van, de rossz kezekben van olyan rossz mint egy amstaff ne aggódj. És ugyanúgy kinyírhat éjszaka ha hülye mint egy amstaff :) Minden nevelésen múlik. Amúgy meg néztem pár kutyatámadásról cikket a legtöbb helyen keveréket írnak, vagy nagy testű kutyát (az amstaff pedig közel sem az).

Erről ennyit. Nem való mindenkinek a fajta, de nem kell úgy beállítani mint ha gyilkológép lenne. Érteni kell hozzá és magabiztosnak lenni. De ez akármelyik nagy testű kutyánál így van. Egy németjuhász is lehet ugyanúgy domináns sőt nekem a pincsim is megpróbálta átvenni a hatalmat mikor ivaréretté kezdett válni. Fú most meglepő mi, hogy nem amstaffom van? Szaros pincsim meg szaros németjuhászom van :) Még is mind a kettő engedelmes és soha nem támadt emberre. Pedig csak úgy közlöm még a pincsit SE ajánlják kezdő kutyásnak, mert makacs, domináns és ugyanolyan kis méregzsák tud lenni ha nincs szocializálva meg nevelve.

2010. nov. 5. 22:47
 125/152 anonim ***** válasza:
Ja és még érdekességként mondom, hogy a németjuhász harapásának az erőssége benne van az első ötben. És se a pitnek se az amstaffnak nincs olyan harapása mint a jucinak :)
2010. nov. 5. 22:48
 126/152 A kérdező kommentje:
értelmes válaszokat adtál eddig.viszont elkell, hogy keserítselek a pittnek nagyobb harapása van mint a "jucinak".A pittnél csak a rotweiler harap nagyobbat.Ők vezetnek ilyen téren..a sok tudatlan meg azthiszi , hogy a pitt. pedig ő csak a második. de végülis ez lényegtelen.
2010. nov. 5. 23:09
 127/152 A kérdező kommentje:
jajj bocsi, mostvettem észre, hogy nem ugyanaz a válaszoló vagy:D
2010. nov. 5. 23:09
 128/152 anonim ***** válasza:
55%

22:21:

"Akkor tekintsük a vitát lezártnak. A kérdezőnek lesz ilyen kutyája, Te pedig akármennyire is vergődsz, nem fogod lebeszélni róla. Megértettük mit gondolsz a fajtáról és köszönjük elég ennyi az okoskodásból. Ennyi kész letudva."

Azt hiszem, te már nem tudod mit írsz.

Egyáltalán nem érdekel, hogy a kérdezőnek lesz-e staffija, vagy sem, arra már reagáltam.

A téma már régen nem az, hogy neki milyen kutyája legyen, hanem a staffi harci kutya mivolta.

Ez a téma meg egyáltalán nincs letudva, mert sok a félreértés, a nem tudás és a szemellenzősség.

Mint a staffi imádók és staffi utálók között.

És aki csak egyvalamire koncentrál, aki csak a maga igazát hajtogatja, aki csőlátású az meg is marad a tévedéseiben.

Ez meg már nem az én bajom.

2010. nov. 6. 08:53
 129/152 A kérdező kommentje:
és most a staff harci mivoltjából mi nincs tisztázva? igen használták /használják a primitív emberek viadalokon.DE NEMAZÉRT MERT IDEGBETEG ÉS KÖNNYEN FEL LEHET HECCELNI,HANEM MERT A FIZIKAI ADOTTSÁGAI MIATT ,CSAK ILYEN TIPUSÚ KUTYÁKNÁL LÁTVÁNYOS A KÜZDELEM.Egyébként már rengeteg kutyát viadaloztatnak. Kaukázusi , kangal...hadnesoroljam. akkor egyik sem való mindenkinek? sima juhászkutya a kau..a közvetlen környezetemben van is 2 kaukázusi. Egy idős bácsi a gazdájuk ,akire nem mondanám , hogy az a tipikus kemény kezű gazda. Mégis amikor elmegyek a kerítés előtt, bátran megtudom simogatni a kutyákat. Néha a lánya kihozza sétálni őket, és farokcsóválva jönnek felénk, amikor meglátnak a kis bullimmal.Pedig azok aztán nemjártak kutyasuliba, és biztos nem tenyésztőtől vette őket a bácsi.Azoknak a kutyáknak is elég rossz híre van, mégis teljesen az ellentéte az a 2 eb a leírásoknak.Egy kutyának igazából a legnagyobb szüksége a szeretetre van.Lehet egy kutya iskolázott, vizsgázott, ha otthon nemszeretik akkor nem ér semmit, ugyanúgy agresszív lehet.A bácsi különösebben nem nevelte őket, de látom hogy mennyit dögönyözi őket az udvaron, és ezt viszonozzák neki a kutyái.Néztem kangal videót is..szegény kutyák nem is akarnak verekedni , mert többször is elengedik egymást, csak a buta gazdáik tolják őket vissza egymáshoz..szomorú, de őket is kilehet képezni, csak az ő harcuk nem olyan látványos mint a staff, pit és "harci" tipusú társaik.
2010. nov. 6. 09:14
 130/152 anonim ***** válasza:
55%

Azt sehol nem vitattam, hogy nem egyedül a staffi lenne harci kutya. De a harci kutyák közé tartozik a képességei alapján.

Ismétlem, ha nem arra képezik ki, akkor gond nélküli családtag, de könnyen képezhető harci kutyává, ami nem harci kutyáknál nem azért nem szokványos, mert nem olyan látványos, hanem mert nincsenek olyan harci képességei.

2010. nov. 6. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!