Hogy találok új gazdát 9 éves fehér uszkár kan kutyánknak?
) éves uszkár kutya - törzskönyves pedigrés jószág- a lányomé volt de a panelba a kisbaba mellett nem lehetett. Mi, a papa és mama befogadtuk a kertes házunkba. A probléma az, hogy öreg 15 éves szuka uszkárunkat állandóan zaklatja, pározni akar (jó az erőnléte). Úgy gondoljuk, hogy ajándékba adnánk, uszkárt szerető gazdinak.
Aki tud megoldást kérem jelentkezzen.
Milyen megoldás jöhet még számításba?
Nem szaporító vagyok hanem fajtamentő, de köszönöm a bizalmat :-)
Az állapota azért kell, hogy tudjuk mire számítsunk: van e valamilyen betegsége ami kezelésre szorul, szed e gyógyszert, hallása- látása milyen stb...
Ezek lényeges kérdések, és sajnos minden ami felléphet csak nehezíti a dolgunkat, ugyanis a makkegészséges 10 év körüli kutyákért sem kapkodnak az emberek valamiért...
Nem lesz könnyű gazdát találni neki se, de megpróbálunk segíteni. (Természetesen ha nincs olyan egészségügyi problémája ami az altatást nem teszi lehetővé akkor ivartalanítás után)
Ha fajtamentő vagy, akkor úgyis meglátod, ha meglátod.
Vagy feltételhez van kötve, hogy milyen állapotban menthetsz?
Igen, de szerintem ezt már privátban kellene megbeszélni.
Van rá mód.
Itt kicsit illik gyanakvónak lenni azzal, aki arctalanul és névtelenül jelentkezik.
bátorság-tól
oncogito......... te ezt írod
Csak azt kívánom, hogy akinek feleslegessé vált a kutya, az végezze hasonlóan.
oncogito, te egy nagy barom vagy
Honnét tudod, hogy az a szerencsétlen ember nem magától von el gyógyszerre, élelemre, fűtésre, megélhetésre valót, hogy a kutyának legyen mit ennie, oltása és még amire szerintetek is szüksége lehet
Kutyaszerető gazdát keres, és nem akarja elpusztítani.
Az neked jobban esne ha ezek után azt írná....... elaltattam.
Nagyon otromba egy ember lehetsz.
Sajnálom a családod.
Tudod, akinek nincs magának, az ha szereti a kutyáját, akkor is megad neki, amit lehet.
Magamról is tudom és másról is.
Adott esetben az idősek kertes házban laknak, van már másik kutya, nem hiszem, hogy az éhhalál ellen küzdenek.
A fiatalok is új lakásba költöztek. Tudod te hány pici gyerek mellett van kutya? És ráadásul az uszkártól még allergiát sem lehet kapni.
Csak vállalás kérdése. Csak szeretet kérdése.
De aki szerint a szeretetet vagy-vagy kell osztani, arra sok jót nem lehet mondani.
Igen ,van aki agyoncsapja a kutyáját, van aki kidobja.
De ettől még nem lesz szeretetteljesebb az sem, aki idegennek adja, neten hirdeti bárkinek a kilenc éves családtagját, aki addig szerette őket.
Ez van.
De azt, hogy egy kutyát kilenc év után
Bocsi, előbb elküldtem...
De az, aki kilenc év után elpaterolja a kutyáját kapjon némi hideg zuhanyt a fejére, megérdemli.
Mert kellene már némi szemléletváltás.
Hiszen nem kötelező kutyát tartani, de aki tart, az felelősséggel tegye.
Mert lehet gyerek, lehet költözés és ha eleve nem kell ilyenkor a kutya, akkor ne kellejen addig se.
Ha nem tűnt volna fel, azt kértem keressen meg privát e-mailben. Figyelj, én nem azért írtam erre a fórumra, hogy téged oktassalak az uszkármentés mibenlétéről, ha érdekel majd utánanézel és akkor talán rájössz hogy a dolog nem is olyan mint amit te elképzeltél.
Ne haragudj ha nem tettem fel magamról önéletrajzot egy nyilvános fórumra, de én legalább a személyes véleményemet félretéve valóban szeretnék segíteni a kutyán. Eddig ezt megköszönték és nem belém kötöttek.
Átvenni akkor sem tudnánk egy gazdás kutyát ha 3 hónapos lenne, mert nincs hová tennünk- azt a minimális ideiglenes befogadót akink van igyekszünk az olyan esetekre tartogatni amikor valóban SOS a helyzet: lásd 13 éves borzasztó állapotban lévő uszkár az illatos úton akinek ugyan megvan a gazdája, akinek már nem kell (hónapokkal ezelőtt veszett el, és most fogták be) de arra nem képes hogy lemondjon róla és kihozhassuk onnan.
Mellesleg ha te látod egy kutyán hogy szívbeteg, epilepsziás stb nyalánkságok akkor le a kalappal előtted.
Kicsit ásd bele magad a kutyamentésbe úgy teljes egészében, de lehetőleg önerőből, külső támogatás nélkül aztán majd visszatérhetünk a témára.
oncogito-nak üzenem és a SZÍVTELEN LEÁNYZÓ AKI LEPASSZOLTA A KUTYÁJÁT:
Állandóan 9 évet emlegetsz, meg azt, hogy milyen szemetek vagyunk!!! Olvasd vissza az összes oldalt, különös figyelemet fordítva a 3. oldalra ahol részletesen leírtam mindent! Én örülnék ha kutyust nem kellene el ajándékozni, de a szuka kutyust zaklatja, ami senkinek se jó! És még az se biztos, hogy elajándékozzuk, mert az ajándékozás csak felmerült mint lehetőség! Próbálok megoldást találni a problémánkra!
És itt most megkérnék mindenkit, hogy fejezze be a pocskondiázásunkat és az "okos" tanácsok adását!
Amúgy szösszenetként megjegyezném, hogy mindenki magából indul ki, így levonom mindenkiről a megfelelő következtetést a negatív válaszokból!
Köszönöm azoknak, akik próbáltak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!