Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy találok új gazdát 9 éves...

Hogy találok új gazdát 9 éves fehér uszkár kan kutyánknak?

Figyelt kérdés

) éves uszkár kutya - törzskönyves pedigrés jószág- a lányomé volt de a panelba a kisbaba mellett nem lehetett. Mi, a papa és mama befogadtuk a kertes házunkba. A probléma az, hogy öreg 15 éves szuka uszkárunkat állandóan zaklatja, pározni akar (jó az erőnléte). Úgy gondoljuk, hogy ajándékba adnánk, uszkárt szerető gazdinak.

Aki tud megoldást kérem jelentkezzen.

Milyen megoldás jöhet még számításba?

2010. szept. 5. 13:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/145 anonim ***** válasza:
100%
Miért,azt vártad,hogy megdicsérünk és rohanunk az általad MEGUNT kutyáért?
2010. szept. 12. 11:38
 62/145 anonim ***** válasza:
78%

Én nem pocskondiázok, hanem véleményt írok.

A szuka ha ivartalanítva lenne, nem lenne gond.

De ettől elzárkóztok, inkább túladtok a kutyán.

Ezért is hirdeted itt is, nem?

Hogy ez nektek "lelki gondot" okoz azt nem hiszem, mert akkor a szívetek megtalálná a megoldást.

De szimpátiát ne várj ott, ahol szeretet van!

Esetleg a gyerekednek nem keres egy jó kis öregek otthonát a szüleinek...?

2010. szept. 12. 11:46
 63/145 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként kedves leendő kismama, senki nem állít választás elé, hogy kutyád legyen, vagy gyereked -- ezt a választást te teszed magad elé.

Semmi baja nem lesz a gyerekednek, ha a kutyával kell élni.

Persze gondolom, a gyereked védelmében majd az idős és netán beteg szülők is választás elé kerülnek, hogy ők, vagy a gyereked...

Neked csak önzésed van és nem lelkiismereted.

2010. szept. 12. 11:49
 64/145 Rubic ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon komoly döntés: csak akkor keress meg, ha eldöntöttétek, hogy szeretnétek új gazdit neki. Többször volt olyan esetünk, hogy már megvolt az új gazdi, le volt minden beszélve és az utolsó pillanatban meggondolták magukat, ezzel is mutatva hogy a probléma már korábban is megoldható lett volna amiért meg akartak válni tőle. A zaklatásra az ivartalanítás megoldás, de ezt már jó páran leírták- ezzel mellesleg több betegség is elkerülhető ami idős korban nagy veszélyt jelent (megjegyzem a szukára még nagyobbat). Ha nincs pénzetek két kutyát fenntartani az megint más- ha ragaszkodtok hozzá akkor megoldjátok, mert az embernek arra van pénze amire rászánja. Ha nem érzitek úgy akkor segítünk a gazdikeresésben. De döntsétek el, és ez a döntés legyen felelősségteljes- mégiscsak egy éltről van szó.
2010. szept. 12. 11:50
 65/145 anonim ***** válasza:
24%

Oncognito mindenkit kioktat:DD Teheti hiszen már megette a kenyere javát... Remélem a kutyus jó helyre kerül hiszen ezért is írt ide a kérdező. Csak ezzel a nyilvános vitával mindent elrontanak bizonyos "emberek". Ne kívánjunk rosszat senkinek, mert az visszaüthet. Beteg dolog valakit lerohanni ismeretlenül. Én is megkaptam ezeket a "válaszokat" amikor ugyanilyen kérdést merészeltem feltenni. Mekkora bunkók is vagyunk, hogy jó helyre akarunk juttatni kutyákat!! Mert látom, sokak egy kalap alá veszik a kutyákat agyonütő-kidobó lényeket azokkal akik egyszerűen csak nem tudnak már valamiért gondoskodni az állataikról vagy olyan körülmények adódnak -pl valaki fenyegeti a kutya életét- amikről a jelenlegi tulajdonosa nem tehet,de a kutyát mindenképp szeretné jó egészségben tudni akár egy új gazdinál is. Privátban írtam a kérdezőnek, remélem megkapta és tudtam segíteni. A civakodóknak meg annyit, hogy ne nyilvánosan veszekedjenek-marakodjanak. Ide válaszokat várt valaki és csak kioktatást kapott. Az oldal címe: gyakorikerdesek.hu Nem vitafórum. Látjátok a különbséget?

Jó egészséget a kutyusnak és jelenlegi tulajdonosainak!

És mindenkinek szép napot!

Még mrs. oncognitonak is)

2010. szept. 12. 11:51
 66/145 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan nem értem mi a gond az ivartalanítással. Nekem is ivartalanított kanom van, azért ivartalaníttattam, mert nem vagyok tenyésztő, nem akarok kiskutyákat, és így nincs értelme kockáztatni egy hererákot, vagy prosztata rákot. 12 ezer volt a műtét, a kutyám azóta nyugodt, kiegyensúlyozott, nem zavarják a tüzelő szukák, köszöni szépen kiválóan érzi magát.

Tessék, itt olvashatod az országos állatorvosi kamara állásfoglalását az ivartalanításról: [link]

Ha az a gond a kutyussal, hogy zaklatja az ivaros szukát, akkor ez a probléma egy olcsó műtét és egy 3 napos lábadozás után már meg is van oldva. Ha tényleg ennyi a gondotok, nem értem, hogy miért nem oldjátok meg.

2010. szept. 12. 12:05
 67/145 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:mentettél már életedben egyetlen kutyát is?Nem hiszem,mert írásod szerint te is meg akartál szabadulni egy kutyától.

A kutyának,különösen egy idős állatnak a gazdaváltás még akkor is nagy lelki törés(igen,lelkük is van),ha jó gazdához kerül.

Az állat nem tárgy,amit ide-oda ajándékozgatunk,hanem élőlény.

Allergia?Mostanában nagy hisztit csinálnak ebből.Én pl.allergiás vagyok lószőrre,széna és szalmaporra,ehhez képest 20 évig dolgoztam lovakkal úgy,hogy folyton tele voltam kiütéssel.Nem érdekelt,mert imádom őket és el sem tudtam képzelni más hivatást.

Válaszokról:a válaszolkók 99%-a elítéli a kérdezőt,akkor nyilván nem a másik 1%-nak van igaza.

2010. szept. 12. 12:08
 68/145 anonim ***** válasza:
23%

Még mindig ONCOGITO-nak üzenem, én a SZÍVTELEN LEÁNYZÓ:

Próbálj meg figyelmesebben olvasni! Hogy miért nem olvasol figyelmesen? Mert nem leendő kismama vagyok, hanem egy 4 éves kislány anyukája! Addig amíg nem tudod a tényeket, ne ítélkezz és ne írogass! És nem vagyok önző, ne írogass olyat ami nem igaz! Nem dobtam ki a kutyát, jó helyen van! Apukám jóhiszeműen írt ide, nem gondolta, hogy ezzel ilyen vitát nyit és nem kérdezett meg engem, hogy én, hogy gondolom! NEM KERESSÜNK A KUTYÁNAK GAZDÁT! Megoldást kerestünk a párzási gondokra (amik egy időre megoldódtak)!

Elegem van a bántó hozzászólásokból! Fejezze be mindenki!!! Nem vagyok önző, szívtelen rossz gazda! Több mint 10 évig volt nálunk a kutyus, de nem fogom a betegségeket tovább fokozni a kutyus jelenlétével! Ha valaki ezért lehúzza rólam a keresztvizet, akkor tegye meg, de üssön vissza mindenki rosszindulata saját magára ezt kívánom neki!!!

Ha tehetném, akkor vissza hoznám a kutyust, de nem tehetem!

Szégyellje magát mindenki, aki bántót írt!

És ezzel lezárom a vitát és írogatást!!!!

2010. szept. 12. 12:11
 69/145 anonim ***** válasza:
64%

Nekem mindig kidobott, gazdátlan kutyáim voltak-vannak.

Látom, milyen egy érzelmileg sérült kutya.

Számára mindegy, hogy kidobják, vagy odaadják másnak. Megsínyli még akkor is, ha jó helyre kerül. Pláne idős korban.

Ha betegség, haláleset van, az vert helyzet, vagy ha a kutya kezelhetetlenné lesz és veszélyt jelent.

De kényelmi szempontból túladni kutyán -- kegyetlenség.

Tessék ezt tudomásul venni.

Nem az észt osztom, hanem a való tényt közlöm.

És ismétlem, nem érdekel a volt gazdik nyavalygása, hogy "jaj de nehezen válok meg tőle", ha egyszer megválik tőle.

És jó lenne már, ha eljutnánk odáig, hogy szégyen túladni kényelmi szempontból kutyán.

Nagyon sok a gazdára váró kutya.

Nem kötelező tartani.

Aki gyereket vár és úgy véli kutya és gyerek nem tartható egyszerre, illetve nem vállalja, az ne vegyen magához kutyát még arra a kis időre sem, amíg a gyermekáldás megérkezik.

Mert élőlényről van szó.

És ha mindig figyelemmel leszünk a megunt kutya gazdájára és hanyatt-homlok rohanunk segíteni neki, akkor semmi felelősséget nem fog érezni.

Viszont az, aki magához veszi a kipaterolt ebet, megélheti vele együtt annak minden keservét.

Igaz Popper Péter idézete, amit bemásoltam -- és jó lenne, ha ezt sokan megértenék.

És nem szégyen észt osztani ott, ahol kevés van belőle.

Szégyen az, ha nem okul az ember a hibájából!

2010. szept. 12. 12:55
 70/145 anonim ***** válasza:
100%
Annyi esze nincs a "szívtelen lánykának,hogy megértse:az IVARTALANÍTÁS az egyetlen megoldás,és NEM árt a kutyának,nem teszi tönkre.
2010. szept. 12. 13:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!