Szüleim válnak, a ház árából 2 kis lakás jön ki. A szeretett kutyámmal mi lesz?🥺😭
Ő az egyetlen aki mindig hűséges, nem bosszant fel, jaj nagyon szeretem!
Most mi lesz vele?
Hányok, gyomorbajom van az idegességtől, a szüleim válása nem visel meg, tudom, hogy ez a jó megoldás, de a kutya idegenekre támad, nem is tudom lepasszolni sehová, és abba beleőrülnék ha el kéne altatni. Nagytestű, lakásba nem lehetne vinni, mellesleg allergiás vagyok rá, zárt térben nem bírom.
#34 18:36 (jelen állás szerint, az időközbeni törlések miatt változnak a sorszámok): Utolsó, akkor vedd magadhoz. Sok sikert.
Tehát ha valaki agresszív, vagy rossz a személyisége, akkor kivégezzük, hacsak nem jön valaki, hogy na, majd én magamhoz veszem. Ennyi erővel ha van egy verekedősebb ember, kivégezzük? Nem szeretem az olyan kettős mércét, hogy kicsit problémásabb kutyát ki kell végezni, kicsit problémásabb embernél meg ha csak lelkileg bántalmazó, akkor még a Btk. is csak nagyon nehezen, magánindítvánnyal bünteti, ha van elég jó bizonyíték, de súlyos testi sértésért is leginkább felfüggesztett a "jutalom", de amúgy is maximum 3 év alapesetben, de ha egy kutya sért meg valakit súlyosan (de nem életveszélyesen), egyből "halál rá!". Miért?
Kutyaimádó vagyok, de az emberhez ne hasonlítsd már a kutyát. A kutyának nincs belátási képessége, nem tudja átgondolni hogy "ójaj változnom kell vagy megmakkanok", az ember tud gondolkodni, döntéseket hozni, elemezni a viselkedését mit rontott el, és mit kell tennie a jövőjéhez hogy jól alakuljon az élete.
Én nem hiszek abban, hogy egy ilyen szinten neveletlen és agresszív kutyát rehabilitálni lehet. Rengeteg idő, pénz lenne. És még olyan oktatót is kéne találni mellé. Sokkal humánusabb az eutanázia, szenved eleget a kutya egy ilyen "gazda" mellett.
"Miért nem olyat vettem ami hypoallergén?
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?"
Öregem, a hipoallergén kutya való allergiásoknak. Ha neked ez olyan, mint zsiráfnyakú oroszlánt venni, akkor már ennyiből is látszik, mennyit foglalkoztál eddig a kutyával. Kb. semennyit, kint van a kertben, aztán jónapot. Nem azt mondom, hogy el kellene altatni, legalább most tegyél meg mindent, hogy ne ez legyen a sorsa, kaptál használható tanácsokat, de eddig nagyon elszúrtad.
Sétára szoktatáshoz ajánlom a szájkosarat és a fojtó nyakörvet.
Egy jó kutya iskolát és sok sok foglalkozást, napi többszöri hosszú sétát + szoba tisztaságra nevelést.
Gondolom nem 2 nap alatt adjátok el a házat, kezd el neki ezeket tanítani és tudod magaddal vinni.
"Agresszív az emberekkel/kutyákkal."
Nem viszed ember/állat közelébe.
Meglehetne oldani, csak hát ahhoz kell sok energiabefektetés.
Húszast én is jelentettem!
Elnézést! De, egy kutya tudtommal azért van egy háznál, hogy őrizze a birtokot!
Az már más kérdés, hogy itt az oldalon is rengeteg olyan igénytelen ember van, aki egy ágyban is alszik a kutyájával...
Nekem is volt olyan kutyám, amelyik kiváló házőrző volt, de, minket imádott!
Volt, hogy ilyen "Nem kell póló nyócezerér?" rumungrók jöttek volna be a kapun a választ meg sem várva, majd meglepődtek, mikor a kutyánk nekirontott a kapunak! Egyből el is ment a kedvük a bejöveteltől!🙂
Kedves kérdező! Őszintén sajnállak! Valóban, vagy egy kis kertes ház lenne a megoldás vagy az altatás...
Abból a pénzből, amiből lakást tudtok venni, már tudnátok venni egy pici kertes házat is!🙂 Hajrá!🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!