Mudi lakásban? Milyen feltételekkel?
Esetleg más olyan fajta kutya, ami ennyire rajong a gazdájáért?
A menhelyeseken/mentetteken kívül.
Gondolom lakásban.
Szerintem nem való lakásba, pásztorkutya terelő hajlamokkal, szabad terekre tenyésztve.
Te lakasban elsz? - IGEN
Kutyát szeretnél tartani? - IGEN
Szeretned, hogy a kutya veled legyen? - IGEN
Akkor hol a feneben lehetne máshol a kutya? - hat persze, hogy a lakasban.
Nagyon alkalmazkodó, és úgyis a gazdája mellett van. Tehát, ahol te vagy ott lesz ő is, tehat jól elvan lakásban.
Mi kertesben élünk, de a kutya, mint az árnyékom. Nem megy ki a kertbe, ha bent vagyok, hiába van nyitva az ajtó. Foglalkozni kell vele, kertesben is, lakásban tartás mellett is.
Szóval persze, tök mindegy, h van e udvar vagy nincs.
Köszönöm.
Mudisok leírnátok kb mit foglalkoztok Vele és mennyit nozgatjátok naponta/hetente?
Persze. Az enyém munkavonalas kennelből van, a show vonalasok kicsit (de csak kicsit :) ) nyugisabbak.
Reggel 6kor kelünk - fél7-fél8ig séta, utána kis trükktanítás, agyi fárasztás. 8kor reggeli, en nekiallok dolgozni.
Ebédszünetben még egy séta + labdázás, plusz pár perc engedelmes feladat, utána folytatom a munkát, ő meg alszik (most 3 óra van, már fél órája sertepertél, mert unatkozik)
5-kor leteszem a munkát, es minden nap megyünk vagy: agilityre vagy engedelmesre vagy szimatsuliba, vagy fizióra vagy úszásra, vagy futiba vagy margitszigetre/ligetbe egy 3 órát aktívan tevékenykedni.
Olyan 8-9 körül érünk haza. Kis torna (mélyizom erősítés, fordulékonyság, lábtudat, testkontroll, egyensúly), utána vacsi és alvás. Nagy nehezen 9-10 körül elalszik, és reggel 6kor arra ébredek, hogy az arcomon áll és a szemgolyómat nyalja :D szóval nem fárad ki még úgy sem, hogy az életem gyakorlatilag körülötte forog. :)
Hétvégén versenyek, kiállítások vagy egész napos túràk vannak. Edzések, sulizás ilyesmi. Abba se farad el. :)
Mudid akkor legyen, ha versenyszinten akarsz sportolni vagy dolgozni vele; mert hozzájuk egy életforma kell.
Az én mudim már 11 éves. Nagyobb típus, nem törpemudi. Kb 5 éves korától nem hajlandó bejönni a házba.
Télen elalszik a hóesésben úgy, hogy belepi a hó.
Ő különleges képzést nem kapott, de kb 8 éves koráig nagyon aktívan foglalkoztam vele (engedelmességi dolgok, trükkök, ilyesmi).
Olyan 8-9 éves korától már annyira nem igényelte a nagyon aktív dolgokat, csak a sétát.
Ma meg már, 11 évesen kezd egy icipicit papós lenni :))
Nem hiszem, hogy keverék lenne... És nem szaporítótól van, hanem juhásztól!
Egyszer egy kutyakiállításon az egyik mudi tenyésztő is megállt a kutyám mellett, és kérdezgetett, hogy honnan van, melyik kennelből.
Szóval olyan csúny nem lehet!
De le kellett, hogy lombozzam a lelkesedését. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!