Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mudi lakásban? Milyen feltétel...

Mudi lakásban? Milyen feltételekkel?

Figyelt kérdés

Esetleg más olyan fajta kutya, ami ennyire rajong a gazdájáért?

A menhelyeseken/mentetteken kívül.

2020. nov. 5. 13:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha le van fárasztva eléggé, akkor mindegy neki, hogy hol lehet a gazdi mellett. De a mudihoz tényleg aktívan kell sportolni, nem elég egy kis sétálgatás. Aki nem bírná a mudi mozgásigényét, nézzen más kutyát. Attól, hogy valaki lakásban él, még lehet aktív ember. Nekem egy mentett border collie keverék kutyám van, örökbe fogadtam a fajtamentéstől, nem fajtatiszta, eleve sokkal kisebb, nem munkavonalas. Az én aktivitásomhoz tökéletesen megfelel, nem akartam passzív kutyát, mert szeretek túrázni, sokat gyalogolni, kocogni, ő meg ebben jó társam. Nem tudnék mit kezdeni egy passzív kutyával. Egyébként túráink alkalmával nem egy kerti dísz kutyát láttunk már, akiken látszott, hogy csak a kert van nekik és unatkoznak. Nyilván nem mind, lehet látni, melyikkel foglalkoznak eleget, azok nem örjöngnek a kerítésnél. Az én kutyám sok ingert kap azáltal, hogy mindenképpen ki kell menni vele a lakásból, találkozunk más kutyákkal + a túrák.
2020. nov. 7. 17:00
 22/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem a torzskonyv teszi a kutyat.

Stellamontis Harmat neve ismeros? O az torzskonyves mudi, aki igazabol nemetjuhasz keverek.

[link]

Es ne legyenek illuzioink, nem o az egyetlen. Attol mert egy kutyanak van torzskonyve, meg lehet akarmilyen szaporitott, pont Magyarorszagon nem jelent szinte kb. semmit.

Szoval le lehet szallni arrol, hogy minden tenyeszto szent, aki torzskonyvet ad.

2020. nov. 7. 17:35
 23/27 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván ismerem a kennelt,es veled ellentétben a mudi kialakulását is. A pásztorok mellett dolgozó pasztorkutyakat allofulu német kutyákkal nemesítettek (pl német juhász), így ez teljesen helyes itt. Pl sinkának ha egyszer bejegyzett lesz, még jó pár évtizedig lehet benne pitbull, boxer, akármi. Mert ott is beletettek mindent, amiből jó munkabirasu kutya jött ki. Ezek fiatal fajták, ez teljesen normális (ha értenek hozzá, tudnád)

Ettől még amelyik kutyának nincs törzskönyv, az nem fajtatiszta. Ez egy tény, ezen nincs mit diskuralni.

Én nem mondtam h a tk teszi a kutyát. Nekem is van két mentettem, mind a kettőnek csináltam DNS tesztet. Az alapján nem keverékek, de nem nevezem őket fajtatisztanak mert nincs törzskönyv, nem lehet bizonyítani a származásúak. A szapis is kutya, de nem fajtatiszta. Ennyi.

2020. nov. 7. 18:47
 24/27 anonim ***** válasza:
72%
És ez a "kennel" nem igazi tenyésztő, amit belinkeltél. Tipikus sportszaporito. Keveri és szaporitja a jó sportkutyafajtakat. Egy sima szapi.
2020. nov. 7. 19:09
 25/27 anonim ***** válasza:
22%
Mégis van papírja, mégis a tavalyi év kennelje lett. Vesse ki az ilyet akkor a kedves tenyésztőtársadalom magából.
2020. nov. 8. 09:00
 26/27 anonim ***** válasza:
6 os kb mint egy gyerek napirendje!
2020. nov. 24. 14:32
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

19! Továbbra is: összekeversz valakivel! Én soha nem szaporítottam!

Kérlek, privátban küldd el nekem, hol írtam ilyet. Epedve várom!

2020. nov. 24. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!