Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/281 A kérdező kommentje:
A kötözős növényemen(flame moss) most a barna alga után valami zöld szőr jelent meg.
2022. júl. 21. 18:05
 52/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Azt hiszem a zöld szőr főleg akkor jelenik meg ha a növényekkel nincs valami rendben/ tápanyaghiány, ilyesmi. Bár ez általánosan igaz az algákra. Ne ijedj meg, csak próbáld rendbehozni a növényeket s az algából szedj le amennyit le tudsz. Ha helyrejönnek a növények, fejlődni kezdenek stb akkor az alga is idővel visszaszorul.

Btw, azt ne feledd ,hogy az alga is él valamin, “eszik valamit” tehát bizonyos szempontból nem az ellenséged ugyanis ha nincs növény vagy gyatrák vagy … akkor ők veszik fel ami a vízben van. Ezért kell a növényzet ,hogy az vegye fel a dolgokat az algák helyett. S ezért lehet csak fokozatosan felcserélni a kettőt, idő kell (kivéve egy teljes újraindítás ahol megy minden ami algás s a többi marad, de ez csak akkor jó ha az ember tud olyan körülményeket teremteni ahol minimális az alga. A te esetedben bőven jobb a nyugodtabb, kitapasztalós út. Ez is része a hobbinak).

2022. júl. 22. 07:46
 53/281 A kérdező kommentje:
A képküldés.com nem müködik (legalább is nekem). A képfeltöltés ez addig rendben volt hogy oda feltudtam tölteni a képet,de ide már nem. Azt írták itt hogy nem megfelelő a formátum.
2022. júl. 23. 09:39
 54/281 A kérdező kommentje:
52-es kivételesen írhatnék egy privit?
2022. júl. 23. 10:47
 55/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Hát, ha nagyon szeretnéd akkor igen. De a saját érdekedben is nem szeretném hosszútávon privátba folytatni ha nem muszáj. Tudod, “több szem többet lát”, mások is tudjanak segíteni stb. Én már amúgy sem tudom mit tudnék még segíteni, persze nyugodtan írhatsz, abból semmi baj nem lesz.
2022. júl. 23. 11:22
 56/281 A kérdező kommentje:
2022. júl. 23. 13:23
 57/281 A kérdező kommentje:
2022. júl. 23. 13:31
 58/281 A kérdező kommentje:
2022. júl. 23. 13:42
 59/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Az első, imgur link nálam működik :)

Hát a levelek nagyja tényleg gyatra. De a szár még szép zöldnek néz ki, a felső pár levél is életképesnek fest. Megfelelő táplálással, türelemmel s némi szerencsével akár egy aránylag egészséges növény kihozható. Viszont ne lepődj meg ha inkább megnyúlva a fény felé tud csak szép lenni. Sajnos a fényigényesebb növényeknél alacsonyabb fényerőn ez előfordul ,hogy megnyúlnak s felül szépek de alul vagy rondák vagy egyenesen kopaszok. De ha így sikerül életben tartani akkor az is megoldás ,hogy majd az alját eltakarod, pl: magasabb dekor (fa/ kő…) mögé ülteted/ eleve csak magasabb helyre ülteted (ha van érdemleges emelkedése a talajnak)/ eléültetsz egyéb növényt stb.

2022. júl. 23. 15:26
 60/281 A kérdező kommentje:
Szerinted tegyek a gyökere alá tápot?( Egyébként tablettát nem találtam csak kapszulát meg rudakat). Vagy várjak vele? Egyébként a pót világítás az olyan színes növények ledes fénycső. Ez az egy ami passzolt bele 50cm-nél nagyobbat nem tudok bele rakni a fedélbe. Ha levágnám a petrezselyem hegyét ami már amúgy is elérte a vízfelszínt,és mellé ültetném?
2022. júl. 23. 16:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!