Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/281 A kérdező kommentje:
Kezd elég sz@rul kinézni a vízi petrezselyem. Azt olvastam hogy legalább közepes fényt igényel ( 0,5w*60l=30w az én aksim ez az én aksim világítàsa ami elvileg közepes fény,de sajnos nekem csak 20wattom van) Azt olvastam hogy ez az oka hogy felkopaszodott barnák a levelei,satnyák, aprók. Esetleg léteznek olyan gyorsan nővő növények melyek kis fénnyel is beérik? Kerestem de nem találok ilyet.😟
2022. júl. 16. 10:15
 32/281 A kérdező kommentje:
Épp most olvastam hogy a vízi petrezselyem leginkább a gyökerei keresztül veszi fel a tápanyagot. Esetleg ha vennék gyökértápot az segítene rajta. Mert ahogy írtam korábban nekem folyékony tápoldatom van.(TF-macro,Easy Life Profitó). Lehet rosszul gondolom de nem lehet hogy a folyékony tápot csak a leveleken keresztül kèpesek felvenni a növények?
2022. júl. 16. 10:34
 33/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“gyári7w+13w 1350lm 6500k”

Erőségben valóban nem sok, de nem reménytelen. Biztos van ami megél alatta. Jó jelöltek a cryptocoryne-félék, anubias-félék, gömbmoha, békalencse. Ahogy nézem van is ezek közül.

“8tól- 12ig 17től- 21ig”

Tehát két részletben világítasz, de minek? Nyugodtan mehet egyben 8 órát. Sőt, mivel gyengécske a fényed ezért kitolható 9-10 órára is. De lehet 12 óra sem lenne sok, ezt egyelőre nem jelentem ki biztosra.

“Esetleg léteznek olyan gyorsan nővő növények melyek kis fénnyel is beérik?”

Ami hirtelen eszembe jut s megpróbálhatod az argentín átokhínár, indiai vizicsillag, kocsánynélküli ambúlia, érdes tócsagaz, békalencse, kagylótutaj stb. Gyönyörűek, dúsak valószínüleg nem lesznek de megélhetnek.

Egyébként megpróbálhatsz gyökértablettát nyomni a petrezselyemnek, bár csodát ne várj. Még a crypto-k is szokták szeretni, ők is inkább gyökérből veszik fel a tápanyagokat de néha elvannak nélküle is. Arra figyelj ,hogy a táptalajhoz hasonlóan a tablettát is jó mélyre le kell nyomni, üvegig. Értelemszerűen kb a növény alá/ közelébe. Lehetőleg ne keveredjen bele a vízbe, szóval ne húzgáld fel durván azt a növényt ami alá volt tabletta rakva.

A nagyon tönkrement, elhalt részeit vágd le a növénynek. Amiben még látszólag van élet hagyd meg, hátha.

2022. júl. 16. 20:07
 34/281 anonim ***** válasza:

"nem sok, de nem reménytelen"

Mint a 3,6 ! :D

2022. júl. 16. 20:12
 35/281 A kérdező kommentje:
Volt benne béka lencse is de az nem tudom miért,de eltűnt.
2022. júl. 16. 20:37
 36/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Francba, úgy kellett volna fogalmaznom ,hogy nem jó de nem is tragikus :c

#35 Kérdező

Ez egyszer velem is megesett. Bekerült talán 4-5 békalencse s valamiért eltűntek. Majd egy teljesen más növény vásárlásakor bekerült 1 vagy 2 s azóta tele a felszín, szinte hetente ritkítom.

Átokhínárból s indiai vizicsillagból is van pár csokrom s azok is pár rusnya szálból indultak. Nálam sincs túl nagy fényerő, kicsit több van mint most neked de kb közepes fényerővel dolgozom én is. Nem lehetetlen gyenge-közepes fény alatt növényezni, csak tudni kell mi él meg alatta s az is milyen formát ölt.

Esetleg megpróbálhatsz szárazföldi növényeket (pl: szobai futóka, hálóslevél/ fittonia, édesburgonya stb) gyökerükkel vízbe lógatva tartani. Bár nem emlékszem ,hogy nálad gyári fedeles-e (gondolom igen :/) s emiatt nincs hely ilyesmire.

2022. júl. 16. 20:55
 37/281 A kérdező kommentje:
Monosolenium(pellia moss) ezt az egy növényt találtam ami gyorsan nővő és kis fényigényű. Igaz csak 10cm a magassága. Ha valaki ismeri írjátok már róla. Igen gyári fedeles.
2022. júl. 16. 22:31
 38/281 A kérdező kommentje:
2022. júl. 17. 13:31
 39/281 A kérdező kommentje:
2022. júl. 17. 13:32
 40/281 A kérdező kommentje:
Hetente csinálok talajporszívozást. Olyan kézi pumpás csőves megoldások van (60l-es az aksi). Ezzel az a gondom hogy gyorsabban kiszivja a vizet és ez miatt nem tudom teljesen megtisztítani a vizet. Találtam egy ilyet erről kérnék véleményt ha valaki használja esetleg. EHEIM QUICK VAC PRO ALJZATTISZTITÓ ELEMMEL.
2022. júl. 17. 18:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!