Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Csak megerősíteni tudom a 10-est. Táptalaj nem kell mert ide minek? A többi témát szerintem már kiveséztük ha visszaolvasod minden korábbi kérdésed plusz az ajánlott oldalakat.

A szűrőből az aktív szenet s esetleg a kerámiagyűrűket is kiveheted s helyettük szivacsot rakj (de úgy rémlik ezt is írták már). Arról talán nem esett szó de lehet tudod ,hogy csak az akváriumból kivett vízben szabad kinyomkodni a szivacsot ha az már nagyon megrakódott. Nem csap alatt klóros vízben mert azzal kinyírod a lebontó baktériumokat.

Innentől kezdve azt csinálsz amit akarsz. Az akváriummal is meg a férjeddel is. Természetesen nyugodtan kérdezhetsz minket de szerintem már minden szükséges infót megkaptál. Csak ismételni tudom magam: értelmezd és használd a kapott infókat és az internetet! Élj a lehetőséggel ,hogy ma már minden karnyújtásnyira van.

Sok sikert :)

2022. máj. 19. 20:37
 12/281 A kérdező kommentje:
Elbasztam az egészet mert kimostam a szivacsokat csapvíz alatt. Ezt még előtte ahogy mondtad,ezért akartam újra kezdeni mindent. Gondolom most lőttek a baktériumoknak😭
2022. máj. 21. 13:15
 13/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Mármint a talajt mostad át? Nincs minden veszve ha a szűrőt nem csap alatt mostad ki. Ha azt is akkor tényleg lőttek a baktériumoknak. Ennek ellensúlyozására mehet legalább 2 naponta ~30% vízcsere állott vízzel. Legalább 4-5 hétig. Utána fokozatosan átállhatsz normál vízcserére.

Utána ülj le, nyugodtan, majd olvasd át s értelmezd/ értsd meg az eddig érkezett összes választ minden kérdésednél. Plusz az ajánlott szakirodalmakat. Ne rohanj fejjel bárminek.

2022. máj. 21. 13:24
 14/281 A kérdező kommentje:
1-es. Egyáltalán nem esik nehezemre használni csak az a gond hogy a googlee-ban sokszor hülyeségeket is leírnak( vagy inkább úgy mondom hogy ellentéteket), gondoltam ti akvaristàk profik vagytok. Ezért írtam ide.
2022. máj. 22. 17:52
 15/281 A kérdező kommentje:
Kidobtam a kerámia gyűrűket meg az aktív szenet. Maradt benne két darab fekete szivacs az egyik ritka a másik sűrűbb. Meg két vékonyabb szivacs vagy micsoda fehér színű. Viszont vettem bele kék szivacsot aminek a mérete20*10*10. Ez a kék szivacs nagyobb méretű mint a doboz amibe kell rakni. Most vágjam méretre ezt a szivacsot és csak ezt rakjam bele vagy pótoljam ki vele a hiányzó részt?
2022. máj. 25. 16:49
 16/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

A régi, beért szivacs mindenképp maradjon. Az új szivacsot oda rakd ahol korábban a gyűrűk meg a szén volt. Ha kell akkor méretre vágod.

A régi szivacsot legfeljebb akkor cseréld ha már annyira elhasználódott, összeesett ,hogy használhatatlan (ehhez általában évek kellenek).

2022. máj. 25. 17:07
 17/281 A kérdező kommentje:
10-es Nincs táptalajt az aksiban! Én akartam rakni bele,de így már nem teszek.
2022. jún. 1. 19:22
 18/281 A kérdező kommentje:
10-es. Én úgy akartam csinálni hogy ebből az aksiból átengedem a vízet egy màsikba( ami 40l). Kitakaritom a 60literest tenni akarok még bele növényeket. Amikor összeraktam az aksit (januárban) elöszőr csak a növények voltak benne egy hónapig mert azt mondták hogy addig ne rakjak bele halat. Ezért kèrdeztem hogy 3-4 hetet ki fog-e bírni a másik aksiba? A kérdésem lényege ha teszek új növényeket visszatehetem egyből a bettát?
2022. jún. 1. 19:49
 19/281 A kérdező kommentje:
Vettem 5db porcelán csigát (süncsiga,hagymacsiga,rohamsisakcsiga,zebra csiga,vörösversenycsiga) Ha megeszik az algát mit fognak enni? Néztem egy talajlakó csigát(melanoides ganifera) ismeri valaki? Mert nem írjàk hogy szaporodik-e édesvízi aksiban. A vörös versenycsiga mintha egyre kisebb lenne.
2022. jún. 11. 09:09
 20/281 anonim ***** válasza:
melanoides ganifera nagyon is szaporodik édesvízben. Piszok erős háza van még a teknős sem bír vele. Ha a növényid rendben vannak a csiga nem nyúl hozzá. Ha elfogy az alga ami nem valószínű bár nem lehetetlen,üres csigaházakat fogsz találni a talajon, néhány példány megél a törmeléken.
2022. jún. 11. 16:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!