Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?
Csak megerősíteni tudom a 10-est. Táptalaj nem kell mert ide minek? A többi témát szerintem már kiveséztük ha visszaolvasod minden korábbi kérdésed plusz az ajánlott oldalakat.
A szűrőből az aktív szenet s esetleg a kerámiagyűrűket is kiveheted s helyettük szivacsot rakj (de úgy rémlik ezt is írták már). Arról talán nem esett szó de lehet tudod ,hogy csak az akváriumból kivett vízben szabad kinyomkodni a szivacsot ha az már nagyon megrakódott. Nem csap alatt klóros vízben mert azzal kinyírod a lebontó baktériumokat.
Innentől kezdve azt csinálsz amit akarsz. Az akváriummal is meg a férjeddel is. Természetesen nyugodtan kérdezhetsz minket de szerintem már minden szükséges infót megkaptál. Csak ismételni tudom magam: értelmezd és használd a kapott infókat és az internetet! Élj a lehetőséggel ,hogy ma már minden karnyújtásnyira van.
Sok sikert :)
Mármint a talajt mostad át? Nincs minden veszve ha a szűrőt nem csap alatt mostad ki. Ha azt is akkor tényleg lőttek a baktériumoknak. Ennek ellensúlyozására mehet legalább 2 naponta ~30% vízcsere állott vízzel. Legalább 4-5 hétig. Utána fokozatosan átállhatsz normál vízcserére.
Utána ülj le, nyugodtan, majd olvasd át s értelmezd/ értsd meg az eddig érkezett összes választ minden kérdésednél. Plusz az ajánlott szakirodalmakat. Ne rohanj fejjel bárminek.
A régi, beért szivacs mindenképp maradjon. Az új szivacsot oda rakd ahol korábban a gyűrűk meg a szén volt. Ha kell akkor méretre vágod.
A régi szivacsot legfeljebb akkor cseréld ha már annyira elhasználódott, összeesett ,hogy használhatatlan (ehhez általában évek kellenek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!