Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/281 A kérdező kommentje:
A növények amiket vettem kis kosárkákban vannak. Aminek lyukacsos az oldala. Lehet hogy hülyeség,de mi van akkor ha benne hagyom a növényt a kosárban?
2022. jún. 16. 21:11
 22/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Vedd ki belőle s ültesd el rendesen (persze ha ültetős, nyilván mondjuk egy inkább kötözős növényt (pl: anubias) ne ültesd). Azt a vatta-szerű cuccot amiben van is le kell szedni különben belerohadhatnak a gyökerek.
2022. jún. 17. 12:47
 23/281 A kérdező kommentje:
Ma átrendeztem az aksit új növények is kerültek bele. Az egyik növényemen(cryptocorine viridifolia) lyukak lettek estére. A csigàk ràghatták meg? Amúgy semmi más elváltozás nincs rajta.
2022. jún. 25. 20:31
 24/281 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi hogy nem válaszoltok!
2022. jún. 27. 21:51
 25/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Már meg ne haragudj de eddig is rengeteg segítséget kaptál sok-sok embertől. Szóval kicsit sem jogos ez a hangnem.

Amúgy meg te látod. Ha épek voltak a levelek s pár óra alatt lettek lyukacsosak akkor igen, lehettek a csigák.

2022. jún. 27. 22:34
 26/281 anonim ***** válasza:
100%
A kálium hiány is okozhat lyukat de az foltokkal kezdődik, napokig tart. Inkább a csigáid írtak jelentést a levélre: rost puhulás érzékelve! Hamarosan levélszár törés, gyökérsorvadás várható. Hallgass rájuk, ők aztán értenek hozzá.
2022. jún. 27. 23:09
 27/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Na látod Kérdező, a #26-os válaszoló válasza is egy tökéletes példa arra ,hogy mit értettünk mikor olyasmiket mondtunk ,hogy “figyeld az élőlények reagálásait egy-egy változásra s az alapján változtass”. Legalább is úgy rémlik ha máshol nem is de növénytápozásnál meg algákkal kapcsolatban biztos írtuk ,hogy figyelni kell mit jeleznek s az szerint változtatni ha kell. Mindig kis lépésekben, hagyva több napot vagy akár hetet ,hogy a rendszer reagáljon a változásra. Az akvárium egy viszonylag zárt rendszer amiben kb minden mindennel összefügg. Ezért sokszor nincs egzakt recept erre-arra s emiatt néha “rébuszokban/ általánosítva” válaszolunk.

Friss növényeknél természetes ,hogy pár hétig gyengék a környezetváltozás miatt s nem mutatják teljes pompájukat. Ha ~4 hét után is csak vegetálnak akkor lehet fejet vakargatni ,hogy mi nem tetszik nekik. S ha megvan a probléma akkor meg kell oldani. Kis lépésekben, időt hagyva. Egyelőre várj s figyelj hogyan viselkednek a következő hetekben, hoznak-e új hajtásokat s azok milyenek stb (a túl tropa leveleket levághatod).

2022. jún. 28. 08:00
 28/281 A kérdező kommentje:
A TF Marco-t lehet együtt használni az Easy Life profitóval? A gyorsan nővő növényem(HIGROPHILA DIFFORMIS) úgy veszem észre rajta hogy színte megállt a növekedésben aprók a levelei csökevényesek barnulnak a levelek szélei. A cryptocorine alsó levele fakó egyébként szerintem rendben van. Milyen híány lehet?
2022. júl. 12. 18:32
 29/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“A TF Marco-t lehet együtt használni az Easy Life profitóval?”

Ezt nem tudom, talán. Viszont:

“úgy veszem észre rajta hogy színte megállt a növekedésben aprók a levelei csökevényesek barnulnak a levelek szélei.”

Nem vagyok benne teljesen biztos, de lehet ,hogy nitrogén és foszfát hiány. A stagnálást, fakulást okozhatja nitrogénhiány. Mellé barnulás meg foszfát hiányra utalhat. Azaz macro elemekből van kevés vagy van de valamiért nem tudják felvenni. Írd le ,hogy jelenleg mennyi s milyen halad van plusz milyen s mennyi növénytápot adsz. S eddig növekedett-e rendesen és ha igen akkor azóta mi változott mióta nem nő. Ja, meg a fényedet is írd le ,hogy most milyen, meddig megy stb.

Egyelőre ne vedd készpénznek de lehet egy csipettel több macro meg esetleg kis micro majd megoldja a gondot, majd meglátjuk ,hogy most milyenek nálad a körülmények s mit mondanak a többiek.

2022. júl. 12. 20:03
 30/281 A kérdező kommentje:
világitás:gyári7w+13w 1350lm 6500k. 8tól- 12ig 17től- 21ig. Csak az 1 betta van benne +az 5db csiga. 06.26-án inditottam ujra ugy ahogy itt irta nekem valaki.kb 2 hétig semmi baja nem volt a növénynek(hygrophila difformis) egy pár napja történt amit leírtam.meg a növényeken kijött olyanpokháló szerű valami amiről kiderült hogy barna alga. azt leszedtem a növényekről(amennyit tudtam).de még a cryptocorine és az anobiusomon mindig van.igazából a tápozást ezért még nem mertem elkezdeni. nekem jelenleg TFmacro és easy life profito általános növénytápom van.
2022. júl. 12. 21:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!