Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
 271/281 A kérdező kommentje:
Találtam víz alatti ledes tapadókorongos világításokat,de az összes szinte vagy piros vagy kék vagy fehér. Olyat nem találok ami vöröses-narancsos lenne! Egyébként nem tudom ezek mennyire biztonságosak hogy full 24 órát a víz alatt vannak. Végül is a vízmelegítő is a víz alatt van a zsinórral együtt.
2023. ápr. 2. 20:09
 272/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, nem víz alatti cuccra gondoltam hanem sima víz felettire. Mint a rendes világítás.

Nem tudom léteznek-e külön árnyalatokra lebontott LED-ek. Én úgy értettem ,hogy a színével úgy játszani ,hogy ne telibe vöröset adjon hanem legyen egy narancsos árnyalata. Persze ez nem oldható meg csak egyszínű fényforrással hanem minimum RGB LED kell. Az RGB azt jelenti Red-Green-Blue azaz Vörös-Zöld-Kék (léteznek még WRGB-k aminél a W az White azaz Fehér). Ha ránézel ilyen jelölésű világításokra akkor láthatod ,hogy hiába ad az egész egy egységes színű fényt ha közelebbről megnézed láthatod ,hogy vegyesen vannak vörös, kék, fehér… LED-ek.

Igazából egy ilyen napnyugta világításhoz nem is kell kimondottan akvarisztikai lámpát felszerelni. Egy átlagos, hangulatvilágításnak árult állítható LED-sor is megteszi s talán még olcsóbb is mint egy komplett lámpát beszerezni csak ezért. Csak ugye fontos ,hogy pára és vízálló legyen, főleg pára.

2023. ápr. 2. 21:43
 273/281 A kérdező kommentje:
Nem lesz olyan világításom amiről beszéltem,mert nem lehet megoldani. Legalább is nem tudom!
2023. ápr. 11. 20:22
 274/281 A kérdező kommentje:
Azért akartam akvarisztikai lámpát mert vezérlővel szerettem volna üzemeltetni.
2023. ápr. 11. 20:27
 275/281 A kérdező kommentje:
Gondolom az a hosszú valami ami mindig kilóg az egyik plattiból az a szèklete. Csak azt furcsálom hogy csak ennél az egynél szokott lenni!
2023. ápr. 14. 20:08
 276/281 A kérdező kommentje:
2023. máj. 2. 18:33
 277/281 A kérdező kommentje:
2023. máj. 2. 18:34
 278/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Nice 👍 Jó húsban vannak.
2023. máj. 3. 06:50
 279/281 anonim ***** válasza:
A Robetko saga folytatódik. :)
2023. máj. 3. 11:03
 280/281 A kérdező kommentje:
Örülsz neki 279-es?😂. Egyébként azért raktam fel most a képeket mert az az egy jóval nagyobb a többinél. Lehet hogy nöstény? Elméletileg hímeket vettem🤣A nagy elzabálja a másik 4 elől a kaját😭
2023. máj. 3. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!