Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
 231/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 6. 18:16
 232/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Le tudnád írni pontosan melyik mennyi?

Őszintén nem tudom mindegyiket rendesen leolvasni; nem is látom pontosan melyik-micsoda-mennyi, na meg soha nem használtam papírcsíkos tesztet szóval nem tudok puskázni 😶

2023. márc. 6. 19:38
 233/281 A kérdező kommentje:
Azért mutattam mert nem tudok rajta eligazodni! majd csinálok másikat és megprobálom leírni. Elpusztult az egyik platti. Le volt rágva a farka.
2023. márc. 7. 18:50
 234/281 A kérdező kommentje:
Valami lerázta az egyik platti farkát! Vagy nem tudom mi történt.
2023. márc. 8. 21:23
 235/281 A kérdező kommentje:
Lerágta*
2023. márc. 8. 21:24
 236/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Lehet akár uszonyrothadás is, lásd bővebben például:

[link]

Hasonló témákról (vagy talán pont ugyan erről) volt szó még a betta esetében talán másik kérdésednél. Olvasd vissza, mindent leírtunk.

2023. márc. 9. 07:42
 237/281 A kérdező kommentje:
Ennél a kérdésnél a 4. válaszoló voltál és azt írtad ha a fényt erősitem illene a szűrést is erősiteni. Ezt úgy tudtam megoldani(szerintem ezt már említettem) hogy maximumra állítottam a szürőt. Sajnos nem találtam erősebbet ami méretileg beférne abba a dobozba.
2023. márc. 9. 19:44
 238/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 9. 20:07
 239/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Ezt úgy tudtam megoldani(szerintem ezt már említettem) hogy maximumra állítottam a szürőt.”

Öhm, a szűrő fejlesztését/ erősítését úgy értettem ,hogy a szűrőfelületet növeled. Jó, igen a nagyobb szűrőanyag jobban fojt s ezért annyival erősebb fej kell rá, de ha ugyan annak a szűrőnek veszed fennebb az erősségét még nem lesz sokkal hatékonyabb.

Mindegy, lépjünk túl ezen. Látom a képet, működik, viszont meg nem tudom mondani ,hogy mi baja volt. Lehet uszonyrothadás (amit linkeltem is), lehet alapból gyengébb volt s a többiek támadtak rá. Nem tudom. Minden esetre figyeld a még élő halakat.

2023. márc. 10. 16:15
 240/281 A kérdező kommentje:
Elvileg hímnek vettem mind a hat plattit. Az nem lehet hogy nőstény volt és az öt hím piszkálta,mert állandóan bujkált. Mi arra gondoltunk hogy szülni akar azért bujkál.
2023. márc. 10. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!