Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
 261/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
VISZONT ha nem haragszol ennél jobban ebben a formában nem szeretnék belemenni a haverod akvájába. Ha ő is kiír kérdést akkor persze szívesen segítek. Viszont azt te is megteheted (és talán ez lenne a leggyorsabb megoldás) ,hogy megmutatod neki az ajánlott oldalakat illetve a korábbi kérdéseket. Nem csak a tieidre gondolok, hanem úgy általában az Akvarisztika kategória kérdéseire. Szó szerint mindenre választ találna, ha meg nem akkor ő is tudna kérdést kiírni. Vagy ide vagy más platformra. Aztán vagy megfogadja a tanácsokat vagy nem :/
2023. márc. 17. 07:54
 262/281 A kérdező kommentje:
Okés nem beszélünk róla többet😂. Ma kaptak hurkapálcikára felszúrt spenót és sóska levelet. Le lett forràzva!!! Hozzà se nyúltak😟😟😟.
2023. márc. 17. 18:43
 263/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Esetleg próbáld puhábbra forrázni/ főzni. Mondjuk nem tudom most milyen, de ha még kemény akkor nehezen eszik. Időnként megkínálod őket, majd csak rászoknak. Sajnos előfordul ,hogy makacskodnak, nehezen értik meg ,hogy az ott kaja (ezt most nem kimondottan a plattikra értem hanem úgy általában), de ha felfedezik akkor esznek. Minden esetre az a lényeg ,hogy legyen lehetőségük a változatos kajálásra. Mert ugye ők csak azt tudják enni amit te beadsz, szóval maguktól nincs sok választásuk.
2023. márc. 17. 19:38
 264/281 A kérdező kommentje:
Az éjszakai világítás az felesleges?
2023. ápr. 1. 19:09
 265/281 A kérdező kommentje:
A tüskés hínárt szinte hetente kell ritkítanom.Sajnos lent satnyább(nem vészesen) a vízvelszín közelében viszont nagyon sűrű. A többi növény is elkezdett nőni szépen. Sok csiga van,elég jól elszaporodtak. Szoktam nézni a facebookon akváriumokat kicsit írigykedek hogy milyen szépek. Talán majd ha több év tapasztalatom lesz benne akkor nekem is lesz olyan szép.
2023. ápr. 1. 19:23
 266/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Az éjszakai világítás az felesleges?”

Mármint a rendes, nappali világítást használni éjszaka? Igen, az elég feleslegesnek mondható.

Más esetben vannak akik használnak egy gyenge kékes fényt a lámpaoltás utáni órákban ezzel imitálva a holdfényt. Illetve olyan is létezik (talán ez a gyakoribb) ,hogy nem egyből kapcsol le a lámpa hanem van egy vöröses “naplemente” átmenet.

Ha jól tudom vannak LED-ek amikbe alapból vannak ilyen funkciók beépítve.

Ezekkel természet közelibb látványt lehet összehozni, persze lehet élni nélkülük is. Nem szeretnélek ebben se rá se lebeszélni, döntsd el szeretnél-e ilyen “extrákat”.

“A tüskés hínárt szinte hetente kell ritkítanom.”

Ez nagyon jó hír 👍 Teljesen normális a heti, esetleg 2 heti nyírás a gyorsan növő növényeknél.

“Sajnos lent satnyább(nem vészesen) a vízvelszín közelében viszont nagyon sűrű. A többi növény is elkezdett nőni szépen.”

Az mondhatni normális ,hogy az alja picit satnyább. Ott kevesebb fényt kap szóval normális ,hogy inkább a fényhez közeli része szebb.

“Sok csiga van,elég jól elszaporodtak.”

Ne bánd :) Ha nem etetsz túl illetve nincs túl sok egyéb kaja sem akkor nem fognak végeláthatatlanig szaporodni. De erről már volt szó.

“Szoktam nézni a facebookon akváriumokat kicsit írigykedek hogy milyen szépek. Talán majd ha több év tapasztalatom lesz benne akkor nekem is lesz olyan szép.”

Ne aggódj, szerintem jó úton haladsz.

Na meg vedd figyelembe ,hogy épp milyen akvát látsz. A tiéd egy egyszerű halas-növényes, kb szerényebb low tech vonal. A profi növényesek (akár low akár high tech, de főleg utóbbi) már más kategória. Szóval más akvája nem feltétlenül használható valamiféle mérceként, attól függ stílusban, technikában stb mennyire van egy szinten a tiéd az övével. Szóval egy idegen akvája minél inkább az egyszerű halas-növényes vonalon van annyival reálisabb a tiédet hozzámérni. De egy high tech-hez (vagy egy komolyabb low tech-hez) mérni kb olyan mintha egy tóparti nyaralót hasonlítanál egy mindenféle modern gépekkel felszerelt lakáshoz: lehet lakni mindkettőben, de nem ugyan úgy működnek.

2023. ápr. 1. 21:03
 267/281 anonim ***** válasza:
A facebook?! Hát persze mindenki olyan tökéletes és irigyelni való, állatbarát jóember mint amiket felrak magáról. Szerinted hányan fotózzák az akvát feljavítás nélkül? A manökennek a reklámfotón meg 2-méter hosszú lábai vannak, az olajfolt meg kijön 30-fokon. A munkám során sok akvát látok visszatérően, a látványuk a szerénytől a pompázatosik ciklikusan változik...
2023. ápr. 1. 21:24
 268/281 A kérdező kommentje:
Nem a nappali világítást gondoltam éjszakára természetesen az maradna nappal. ( Amúgy meg ne nézz már ennyire kezdőnek😄😂) A vöröses fényben gondolkodom,azért mert arra gondoltam hogy a fényből egyből ne legyen sőtét. Legyen egy átmenet. Bocsi ha bonyolult voltam😄
2023. ápr. 2. 07:49
 269/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“( Amúgy meg ne nézz már ennyire kezdőnek😄😂)”

Jóvanna, csak biztosra mentem ;)

“A vöröses fényben gondolkodom,azért mert arra gondoltam hogy a fényből egyből ne legyen sőtét. Legyen egy átmenet.”

Igen, ez egy jó ötlet.

Arra már nem emlékszem milyen a jelenlegi világításod, de ha azzal nem lehet ilyet csinálni akkor én lehet olyat csinálnék ,hogy felszerelnék külön egy vöröses-narancsos LED sort ami kicsivel a fő világítás lekapcsolódása előtt kapcsolna be, majd később (mondjuk teszem azt 1-1,5 óra múlva) az is kikapcsolna. Plusz pont ha úgy van megcsinálva ,hogy fokozatosan halványuljon el.

2023. ápr. 2. 09:43
 270/281 A kérdező kommentje:
Egyébként a világítás jelenleg a gyári 7watt ledes fénycső. Ehhez raktam be egy 13wattos (glass plant) ledes fénycső ez ami piros,kék, fehér vagy sárga. Sajnos hosszabb már nem fér el a doboz miatt.
2023. ápr. 2. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!