Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?
Mehet puhára főtt/ forrázott saláta, spenót, cukkini, uborka, tök s dinnye héja stb. Tehát olyan dolgok amiket például algaevőknek is szoktunk adni. S igen, megeszik (s igénylik is) az állati eredetű táplálékot mint artémia, cyclops, vízibolha, fehér s fekete szúnyoglárva stb. Természetesen a túletetést kerülni kell.
Az ő esetükben is kerülendő a tubifex és a vörös szúnyoglárva.
Elvileg a kerámia gyűrű nem tudja annyira lefogni, viszont nem is annyira hatékony szűrőanyag. Mármint a jó, porózus felületű gyűrűkkel semmi baj nincs, viszont ugyan akkora helyet foglaló szivacs jobb választás. Gyűrőket inkább külső szűrők legalsó, ülepítő rekeszébe szoktak rakni meg ilyesmi helyekre. A nagyobb szennyeződések kifogására.
Na meg ha a szivacs kezdi lefogni a szűrőt akkor ideje kimosni (ez normál esetben olyan 3-5 hetente esedékes). Azaz az akváriumból kiveszel némi vizet s abban szépen kinyomkodod a szivacsot.
Viszont ha esetleg mégis kicseréled akkor lehetőleg ne egyszerre mindent. Ha kiveszel minden szivacsot (s friss gyűrűket raksz a helyére) akkor velük együtt kivetted a szűrőbaktériumokat is. Inkább egyszerre csak fele-fele arányban cseréld, majd 2-3 hét múlva másik felét. De ahogy írtam szerintem felesleges cserélgetni.
Uborka héját nálam sem mindig szerették, az ancik is ritkán ették meg (tök s dinnye héjából is rendszerint csak a puhább felét ették). Az uborka belső részét annál inkább. Persze rendszerint azt is kicsit megfőztem vagy ha alapból puhább anyag volt akkor csak jól leforráztam. Nem kell nagy dologra gondolni, viszonylag vékony szelet is megteszi.
Persze ki lehet próbálni más zöldségeket is. Ha minden kötél szakad akkor maradnak a tápok. Azokból is van többféle, lehet változatosan etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!