Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/281 A kérdező kommentje:
Olvastam én is ma hogy növényi táplálékot is szívesen fogyasztanak,de csak saláta levelet írtak. Mást is lehet neki adni úgy értem növényi táplálékot? Egyébként az artemiát esetleg szereti?
2023. jan. 29. 00:00
 192/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Mehet puhára főtt/ forrázott saláta, spenót, cukkini, uborka, tök s dinnye héja stb. Tehát olyan dolgok amiket például algaevőknek is szoktunk adni. S igen, megeszik (s igénylik is) az állati eredetű táplálékot mint artémia, cyclops, vízibolha, fehér s fekete szúnyoglárva stb. Természetesen a túletetést kerülni kell.

Az ő esetükben is kerülendő a tubifex és a vörös szúnyoglárva.

2023. jan. 29. 10:03
 193/281 A kérdező kommentje:
Mysis adható?
2023. febr. 3. 06:16
 194/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Igen, az is jó.
2023. febr. 3. 06:59
 195/281 A kérdező kommentje:
Ha kiveszem a kék szivacsot és helyette vissza rakom a kerámia gyűrűket az baj? Maxon van a sodrás! A kerámia gyűrű le tudja folytatni a szivattyút?
2023. febr. 4. 09:17
 196/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Elvileg a kerámia gyűrű nem tudja annyira lefogni, viszont nem is annyira hatékony szűrőanyag. Mármint a jó, porózus felületű gyűrűkkel semmi baj nincs, viszont ugyan akkora helyet foglaló szivacs jobb választás. Gyűrőket inkább külső szűrők legalsó, ülepítő rekeszébe szoktak rakni meg ilyesmi helyekre. A nagyobb szennyeződések kifogására.

Na meg ha a szivacs kezdi lefogni a szűrőt akkor ideje kimosni (ez normál esetben olyan 3-5 hetente esedékes). Azaz az akváriumból kiveszel némi vizet s abban szépen kinyomkodod a szivacsot.

Viszont ha esetleg mégis kicseréled akkor lehetőleg ne egyszerre mindent. Ha kiveszel minden szivacsot (s friss gyűrűket raksz a helyére) akkor velük együtt kivetted a szűrőbaktériumokat is. Inkább egyszerre csak fele-fele arányban cseréld, majd 2-3 hét múlva másik felét. De ahogy írtam szerintem felesleges cserélgetni.

2023. febr. 4. 12:07
 197/281 A kérdező kommentje:
Havonta egyszer szoktam kimosni a szívacsokat. Természetesen az akváriumból kivett vízből.(Tanultam már egy két dolgot🤣) Amikor beleraktam a kék szivacsot(finom szemcsés), nekem van benne 2db perlon vatta 1db nagyobb lyuku fekete szívacs és egy finomabb lyuku fekete szívacs. Nem úgy kellene rakni a szívacsokat hogy alulra a nagy lyukut? Hogy felfogja a nagyobb szennyeződéseket? Csak kèrdezem nem értek hozzá.
2023. febr. 4. 12:39
 198/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Igen, jól csináltad/ csinálod. A szivacsok elhelyezését is, meg a takarításukat is.
2023. febr. 4. 12:51
 199/281 A kérdező kommentje:
Ma kaptak egy kis uborka héját is főzve,de nem tetszett nekik.
2023. febr. 6. 20:06
 200/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Uborka héját nálam sem mindig szerették, az ancik is ritkán ették meg (tök s dinnye héjából is rendszerint csak a puhább felét ették). Az uborka belső részét annál inkább. Persze rendszerint azt is kicsit megfőztem vagy ha alapból puhább anyag volt akkor csak jól leforráztam. Nem kell nagy dologra gondolni, viszonylag vékony szelet is megteszi.

Persze ki lehet próbálni más zöldségeket is. Ha minden kötél szakad akkor maradnak a tápok. Azokból is van többféle, lehet változatosan etetni.

2023. febr. 6. 20:32
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!