Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/281 A kérdező kommentje:
Most olvastam hogy az endler guppinak nem jó a nagy áramlás. Maradok a plattiknál és a pandaharcsáknál. Köszi minden segítséget! 6 platti 4 harcsa.
2022. dec. 25. 14:06
 172/281 A kérdező kommentje:
Igen az
2022. dec. 25. 14:07
 173/281 A kérdező kommentje:
Ezeket a halakat betehetem a plattikkal vagy az endler guppikkal? pillangó törpesügér,arany kolibri hal,törpe gurámi
2023. jan. 3. 18:34
 174/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Pillangó törpesügér, becenevén ramirezi/ rámirezi egy igényesebb hal. Lágyabb víz, biztos szűrés alacsony nitrátszinttel stb kell neki. Nem extrém nehéz a tartása de neked nem ajánlom. Ráadásul az akvád amúgy is kissé szűkös lenne akkor is ha csak magában tartanád. Inkább 80 litertől felfele tartható.

Arany kolibrihal, ha minden igaz csak egy színváltozata a kolibrihalnak. Korábban volt szó róla, linkeltem is mikor azt hittem erre gondolsz kolibri platti alatt, a 168. kommentemben egy oldallal visszább.

Törpe gurámi, éppen elég lenne neki egy 60 literes de ő se nagyon talál a plattikkal. Ha én törpe gurámit akarnék tartani ekkora helyen akkor inkább csíkokat raknék mellé, pl: csokicsík, párduccsík stb. Hasonlóan mintha betta lenne. Hasonlóak az igényei mint a bettának (gondolom itt a fedett akvára, dús növényzetre stb) viszont kevésbé agresszív. Na meg ő sem kimondottan az erős áramlás kedvelője, jobban szereti a lassú vagy akár pangó vizet.

Szó mi szó a felsorolt halak közül leginkább csak a kolibrihalak jöhetnek szóba. Főleg ha erősebb áramlást akarsz. A többi hal felejtős.

2023. jan. 3. 19:51
 175/281 A kérdező kommentje:
Emlitettem ezt a "kolibri plattit" van mellé írva latin név is (xiphophorus maculatus),nèzd már meg lègyszi. Kiváncsi vagyok milyen hal ez valójában.
2023. jan. 4. 18:09
 176/281 A kérdező kommentje:
Visszavonom már megnéztem. Beírtam a googleba és nem is ugyan az a hal jött ki. Na ezektől se vennék halat😂
2023. jan. 4. 18:26
 177/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Már írni akartam ,hogy neked is ugyan úgy kiadta volna mintsem várni rám, főleg ha most pont nem tudtam volna írni :)) Na mindegy. Igen, ez a platti tudományos neve. Az a “kolibri platti” meg feltehetőleg egy fantázianeve annak a színváltozatnak (már ha tényleg létezik ilyen színváltozat…Valamiért csak a Csigafarm oldalát adja ki ilyen néven ami gyanús, de nem jártam utána komolyabban). Mint ahogy például a mikiegér platti/ mickey mouse platti sem egy külön faj hanem csak a plattinak egy színváltozata amit így neveztek el.
2023. jan. 4. 18:34
 178/281 A kérdező kommentje:
Az áramlást felvettem maximumra így is csak szivacsok legyenek a szűrőben?
2023. jan. 7. 13:12
 179/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Igen, teljesen jó ha csak szivacsokat használsz.

Egyébként milyen szűrőd van? (bocsi, elfelejtettem s most lusta vagyok visszakeresni mert nem tudom hol s mikor volt szó erről utoljára :/)

2023. jan. 7. 19:05
 180/281 A kérdező kommentje:
És ha vissza teszem a keràmia gyürüket és a szívacsokat? De akkor viszont a kék szivacs már nem fér bele,csak a kerámia gyűrűk a két fekete szívacs(az egyik dúrva a másik finom) meg két db perlon vatta. Igazából nem is tudom hogy hívják ami nekem van mert szerintem az nem szűrő inkább vízforgató. Arra gondolok amit olyan dísz szőkőkutaknál hasznàlnak.Viszont találtam egy belső szűrőt amiben kompletten benne van minden tetszik mert a sarokba lehet rakni.OASE BIO PLUS 50 THERMO. Ebben csak szivacs van.
2023. jan. 7. 21:36
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!