Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Jópofa szűrő. Viszont az 50-es szerintem kevés lesz. Inkább legalább a 100-ast vedd ha már ilyet veszel. Viszont mérd le befér-e. Mivel ez a sarokra van tervezve ezért nem foglal széltében sok helyet, cserébe inkább magas. Ha nem néztem el akkor a 100-as magassága 27 cm. Tehát az akváriumodban az aljzat teteje és a vízfelszín között kell legyen legalább 27 centi vagy több ,hogy elférjen.

Ha a helyen akarsz spórolni akkor inkább akasztós szűrőket nézz. Bár azokkal meg az a baj ,hogy ha gyári tetős az aksid akkor macerás felszerelni, ki kell vágni a tetőből már ha egyáltalán ki lehet szépen vágni stb. Na meg azok nem csinálnak nagy áramlást, amit csinálnak azt is inkább fentről lefele mintsem hosszában. Szóval lehet neked jobb lesz a sarokszűrő.

2023. jan. 8. 10:32
 182/281 A kérdező kommentje:
nyomó szivattyú,de nincs rá írva márkanév 210l/h
2023. jan. 8. 16:31
 183/281 A kérdező kommentje:
Szívem szerint lecserélném a belső szűrőt külsőre. csak ezzel két gondom van. A fűtő,mert az gondolom csak az aksiban lehet. A másik hogy a külső szűrőt nem tudom elrejteni mivel egy komódon van az aksi nem egy aksi bútoron.
2023. jan. 8. 17:55
 184/281 A kérdező kommentje:

Találtam egy videót van ennek az OASE márkának akasztós szűrője(2022 modell)

ami a vízfelszínt mozgatja. A plattiknak kell a tető? mert azon is gondolkodom hogy leveszem így tudok normális világítást felrakni. Olyan csiptetősre gondoltam

2023. jan. 8. 18:31
 185/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Igen, ahogy látom ez az Oase BioStyle igen modern külsejű, mutatós szűrő. Viszont nincs benne túlzottan sok szűrőanyag, illetve az is ilyen patronos megoldással van. Szerintem ha ilyet veszel akkor jobb indulásból kiszedni a patronokat s azok nélkül megtölteni szűrőanyaggal (lehet az akár csak szivacs is, esetleg egy réteg kerámiagyűrű vagy valami hasonló alulra ha van).

Viszont akkor már jobb egy Seachem Tidal, AquaClear, Eheim Liberty stb. Nem olyan szépek, robosztusabb megjelenésűek de cserébe alapból több szűrőtöltetre vannak kialakítva. S hát végső soron szűrőt nem a szépségéért veszünk.

Ami a tetőt illeti plattik esetében elsősorban azért kell ,hogy ne ugorjanak ki. De emiatt nem kell félj ha hagyj pár centi helyet (tehát nincs csurig töltve az akvárium) és ügyelsz a jó vízminőségre. Bár simán megoldható egy keretbe rakott szúnyoghálót felrakni. Az nem különösebben zavarná a világítást s nem is tudnának kiugrani a halak.

2023. jan. 8. 19:26
 186/281 A kérdező kommentje:
Tudnátok segíteni keresek egy növényt,de sehol nem kapok. hydrocleis nymphaeoides álítólag ti akvaristák vízipipacsnak hívjátok
2023. jan. 10. 18:39
 187/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Vízipipacsot még nem tartottam. Elvileg nem túl igényes növényke. Hozzá “hasonló” amim volt/ van az hydrocotyle (azt hiszem H. leucocephala). Többnyire nem ültetem le hanem lebegve hagyom. Közepes fényerő alatt remekül növekszik.

Ha akvarisztikai boltokban nem kapsz akkor kérdezz körbe például pár facebook csoportban, pl: Növényes Akvaristák Közössége (ha jól emlékszem van neki külön adok-veszek csoportja is). Biztos találsz a közeledben valakit aki tud igénytelenebb növényeket adni. Persze ezt csak az új világítás beszerzése után, írtad ,hogy a tetőset lecserélnéd másra (az említett csoportban ezzel kapcsolatban is tudnak segíteni).

2023. jan. 11. 10:18
 188/281 A kérdező kommentje:
Rendeltem más növényt helyette nymphoides hydrophylla taiwan elvileg ez is kis fényigényű és gyorsan növő
2023. jan. 11. 11:45
 189/281 A kérdező kommentje:
6 db plattit vettem. Egyébként algát is esznek? Mert csipkedik a növènyeket. Ma tettem őket az akvàba adjak nekik enni?
2023. jan. 28. 13:46
 190/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
A platti hasonlóan mint sok másik elevenszülő igényli a növényi táplálékot is. Igen, szoktak csipegetni az algákból (bár annyit nem ,hogy annak látványos hatása legyen). A növényeket nem nagyon kell féltsd. Esetleg a puha, elhalt részeket tudják megenni de azt nem is baj.
2023. jan. 28. 21:46
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!