Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/281 A kérdező kommentje:
Sajnos meghalt. Ha most kihúzok mindent addig amíg nem lesz másik hal(halak) nem ölöm meg a bacikat?
2022. dec. 24. 08:40
 162/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Béke poraira. Fogd fel ezt “tanulópénznek”. Mondjuk nem volt annyira rossz teljesítmény, legalább is láttunk már rosszabbat. A lényeg ,hogy próbálkozol, akarsz javítani a dolgokon, tanulni stb.

Egyébként igen, ha kihúzod a szűrőt akkor igencsak megtizedelődnek a benne levő baktériumok. Ha ki is veszed a vízből s kiszárad akkor kb mindegyik benne levő elpusztul. Szerencsére a talajban is vannak baktériumok szóval nincs minden veszve ha esetleg történik valami a szűrővel.

Egyelőre szerintem próbáld meg új hal/ halak előtt rendbe rakni a dolgokat, összegezd az eddig összeszedett tudást, olvasd újra az ajánlott oldalakat*/ kérdéseidnél a kommenteket stb. Tehát frissítsd fel mit tudsz eddig s új lendülettel újra nekiállhatsz.

*

[link] , [link] , [link] , [link]

2022. dec. 24. 10:32
 163/281 A kérdező kommentje:
Azért választottam őt mert rajta kívül nem találtam olyan halat aki egyedül elvan. Kivétel az aranyhal(csak az nem tetszett). Nem akartam szaporulatot.Csak még egy kérdés 60 literes akvába milyen halakat ajánlotok és mennyit? Maxra fel akarom venni a vízforgatót. Olyan halakra gondoltam akik szeretik a sodrást.(neon?) Boldog karácsonyt mindenkinek!
2022. dec. 24. 11:37
 164/281 A kérdező kommentje:
Miért mondod hogy rossz teljesítmény,nem azért halt meg mert rossz körülmények között volt. Azért mert kapkodtam!!!
2022. dec. 24. 11:40
 165/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Miért mondod hogy rossz teljesítmény,nem azért halt meg mert rossz körülmények között volt. Azért mert kapkodtam!!!”

Pont azt írtam ,hogy nem volt olyan rossz. Legalább is voltak itt az oldalon sokkal rosszabb emberek, az egyik legemlékezetesebb egy olyan tag volt aki valami tálszerűségben tartotta a bettáját s mindenkit arrogánsan lehurrogott aki ellene mert szólni. Nem is fogadta meg a tanácsainkat. Na de te sokkal jobb vagy nála. Igen, kapkodtál, sokszor elvesztél ,hogy mikor mit kéne tenni stb de összességében jó voltál, akarsz s tudsz fejlődni, ez a lényeg.

Én plattikat ajánlok, de csak hímeket. Kicsi, színes, aranyos elevenszülők rengeteg színváltozatban. Legfeljebb 6-8-10 hím remekül mutat. Az első gondolatom szivárványos guppik voltak de az ő hímjeiknek is nagy, fátyolos uszonyaik vannak s emiatt nem a legjobb nekik az erős áramlás. Mármint jobb úszók mint a betták, de na. Plattik meglehet jobban passzolnak majd.

Esetleg még endler guppik jöhetnek szóba, szintén csak hímek. Illetve kisebb talajlakók mint mondjuk panda páncélosharcsa.

Tehát ezek alapján a következő összeállításokat tudom ajánlani 60 literbe (minden esetben az elevenszülőkből csak hímeket):

– legfeljebb 8-10 platti vagy endler guppi s semmi más

Vagy:

– 5-6 platti és 5-6 endler

Vagy:

– 5-6 platti vagy endler és 5-6 panda harcsa

Szép karácsonyt! 🤗

2022. dec. 24. 13:39
 166/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Hoppá, erre még reagálnék:

“Azért választottam őt mert rajta kívül nem találtam olyan halat aki egyedül elvan. Kivétel az aranyhal(csak az nem tetszett)”

Olyan hal ami egyedül elvan még elvétve akadna is, de az aranyhal se nem magányos faj se nem 60 literbe való. Társas, csapatban jó neki s kb 150-200 litertől tartható (a dagadt/ gombóc, “akváriumi” változatok. A hagyományosabb, áramvonalasabb “tavi” aranyhal meg inkább tóba való). Ahol azt mondják ,hogy elvan egyedül s tartható kicsi akvában ott tudhatod ,hogy az ő tanácsaikat nem érdemes megfogadni.

2022. dec. 24. 21:55
 167/281 A kérdező kommentje:
Hoppá🤣. Erre még reagálj légyszi. Tetszenek a halak amiket ajánlottál. Úgy nem lehet hogy például veszek 5 platti,4 endler guppit,3 panda harcsát? Ez így 12db, mert ha lehet szeretnék mind 3 fajból. Egyébként találtam olyat hogy kolibri platti ilyen is jó bele? Jővőre ha kész az új Akva bemutatom nektek,de ne tűnjetek el végleg😄😄
2022. dec. 25. 08:49
 168/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Úgy nem lehet hogy például veszek 5 platti,4 endler guppit,3 panda harcsát? Ez így 12db, mert ha lehet szeretnék mind 3 fajból.”

Az oké ,hogy tetszik mindhárom, de sajnos egy ekkora akváriumban nem igazán lehet 3 fajt egészségesen együtt tartani. Pont a létszám miatt. Ezek mind csapatban érzik jól magukat, 5-6 így is eléggé minimális. A természetben sokkal nagyobb csapatokban vannak s ugye az lenne a lényeg ,hogy minél természetközelibb legyen az akva. Szóval szerintem maradj 1 vagy 2 fajos megoldásnál, sokkal jobb kevesebb fajból több példány mint fordítva. Az elevenszülőkből amúgy is van rengeteg színváltozat, kis ügyességgel simán megoldható ,hogy például csak plattikat vagy endlereket tartasz de nincs 2 egyforma színváltozat. Az endlernek már az alap változata is nagyon mutatós.

“Egyébként találtam olyat hogy kolibri platti ilyen is jó bele?”

Kolibri platti? Mármint ez most egy fantázianevű változata a plattinak vagy a kolibrihalra gondolsz? –>

[link]

[link]

Egyébként igen, akár kolibrihalat is tarthatsz. Elvileg nem kényes, kezdőknek is jó, szép színes meg minden. Szerintem ha rá esik a választásod akkor halból csak őt tartsd, legalább 6-8, nagyon max 10 példányt. Mellé mehetnek csigák.

“Jővőre ha kész az új Akva bemutatom nektek,de ne tűnjetek el végleg😄😄”

Kíváncsian várom :)

2022. dec. 25. 11:21
 169/281 A kérdező kommentje:
Ezek nem azok amit néztem. nem tudom belinkelni légyszi nézd már meg azt a halat. "Csigafarm" itt találtam ezt az egyet árulják. kíváncsi vagyok mit mondasz,mert úgy vettem észre hogy meglepett a név hogy kolibri platti. egyébként tőlük vettem a porcelán csigákat. ezt csak ugy megemlitettem. Még fogalmam sincs honnan veszem a halakat.
2022. dec. 25. 12:17
 170/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Ez?

[link]

Ahogy nézem ez a plattinak egy színváltozata szóval igényeiben ugyan ott van mint a többi. Azt nem tudom ha rendelnél olyanok lennének-e mint a képen, hirtelen más forrásból nem találtam ilyen néven plattit (persze attól még lehetnek).

2022. dec. 25. 13:29
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!