Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
 241/281 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hogy nem láttam rajtuk hogy bármelyik is gyengébb lenne. Igaz nem tudom hogy lehet ezt észre venni. És hogy lehet a szűrőfelületet nővelni???
2023. márc. 10. 20:46
 242/281 A kérdező kommentje:
Jelenleg az 5 platti van az akváriumban, tehetek még bele 5 plattit vagy 5 endlert? A törpe páncélos panda nagyon feltúrja az aljzatot?
2023. márc. 11. 16:35
 243/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Úgy tudod ellenőrizni ,hogy milyen neműek ,hogy megnézed a farok alatti úszóikat. A hímeké hegyes, hengeres (gonopódiumnak hívják); a nőstényeké legyező alakú mikor kifeszítik. Mikor épp behúzva van akkor hasonlít a hímekére.

Szűrőfelület növelését úgy tudod elérni ,hogy nagyobb/ több szivacsot használsz. De azt hiszem ezt a felét korábban már megoldottuk, legalább is biztos volt szó róla.

Egyelőre ne vegyél új halat. 5 platti elég, nem kell túlterhelni a rendszert. Egyelőre ezekkel ne legyen baj.

2023. márc. 12. 07:31
 244/281 A kérdező kommentje:
Az etetéssel van gondom!Jól tudom hogy az élő a legjobb nekik? Ezzel az a gond hogy ezek zacskós kiszerelésben vannak valami lében. Ezt nehéz kis adagokra bontani. Szerintem még a 100g-os is sok egy etetésre az 5 plattinak.Van ugye a fagyasztott amiről azt olvastam hogy az fő táplálékként nem elegendő,csak kiegészítés. Maradt a száraz eledel. A kereskedésben lemezes haltápot kaptam a plattik mellé. Erről viszont azt hallottam itt a gyakorin hogy ez nem olyan jó mert a hasukban dagad meg. Így nehezen emésztik. VAGY EZ HÜLYESÉG??? inkább adjak több szárazat mint fagyasztottat? Bocsi hogy ennyi gond van velem de probálok nagyon vigyázni rájuk!!! Növényi eledelben van száraz esetleg mert a frisset (saláta,ubi.tök,stb) sajnos nem tudom megoldani.
2023. márc. 12. 11:07
 245/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Az élő kaja azért jó mert az van legközelebb a természeteshez. Ugyan ez a mindenféle zöldségekkel. De nem muszáj élőt adni, ott a fagyasztott kaja is ami *majdnem* olyan jó. Nem lesz semmi bajuk ha élő helyett azt kapnak.

Aztán ott vannak a tápok, legyen az lemezes vagy granulátum vagy akármi. Ezek rendszerint kiegészítésnek jók, alkalom adtán. Jól lakik vele a hal meg minden, de a táp minőségétől (elsősorban összetételétől) függően nem mindig kap meg mindent. S igen, létező jelenség ,hogy a belükben dagad meg. Főleg ha egyszerre túl sokat kapnak. Ugye ezek alapból szárazak, majd mikor beadod megszívják magukat vízzel s megdagadnak. Ha a hal előbb eszi meg minthogy rendesen benedvesedne akkor nyilván a beleiben fog megdagadni s ez képes problémákat okozni. Ha ettől tartasz akkor tápból csak keveset kapjanak, illetve az adagjukat előre kicsit áztasd be.

Egyébként nem tudom hol olvastad de pont ,hogy inkább fordítva van. A fagyasztott (vagy élő) plusz zöldségek jó fő eledelnek, míg a tápok kiegészítésnek, alkalom adtán. Minden esetre fő a változatos táplálás s ,hogy így mindent megkapjanak amire szükségük van. Természetesen mint mindig a túletetést kerülni kell.

2023. márc. 12. 13:23
 246/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 12. 18:45
 247/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 12. 18:46
 248/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 12. 18:48
 249/281 A kérdező kommentje:
A képeken látható aksi egy ismerősé. Ugyan az az aksi mint az enyém! Azért raktam fel mert kiváncsi vagyok a véleményetekre. Nem sok kicsit a hal??? Összesen álítólag 30db van benne 2 vagy 3 vitorlás a többit én nem ismerem.
2023. márc. 12. 18:58
 250/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

S ez is 54 literes? Túl van telepítve, nem kicsit. 30 hal ekkora helyre még nanohalakból sem kevés. Így meg pláne. Vitorlás mellett látok áttetsző pontylazacot, vörösfejű pontylazacot, plattit, talán valamilyen molly az a felső sárga, “glo tetra”/ “GMO tetra” azok a mesterségesen színezett fekete tetrák, meg a 2. és 3. képen középtájt felül az a sötét talán ékfoltos razbóra (nem a hagyományos, vad változat viszont létezik nekik egy ilyesmi színváltozatuk).

Kb ennyit látok, de gondolom vannak még. Több szempontból is problémás összeállítás, pláne ekkora helyre merthogy például a halak zömének szűk ekkora akva meg az igényeik is mások. S ez még csak a halak, még szót sem ejtettem a műdíszekről s a ránézésre túl darabos aljzatról. Bár lehet ezek a legutolsó rossz dolgok.

Az viszont pozitív ,hogy legalább élő növények vannak. Igaz, az többnyire egy nagy páfrány de legalább az szépnek néz ki. A többi ahogy nézem nem teljesít olyan fényesen. Legalább a tönkrement leveleket vágja le.

Még a szűrésre lennék kíváncsi, az is biztos megérne egy misét.

Összességében ez így hosszútávon minden csak nem életképes. Ideiglenesen pár hétig elmegy ha például csak karanténozva vannak a halak míg átkerülnek egy nagyobb helyre vagy ilyesmi.

2023. márc. 13. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!