Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik jobb az aksiba alga...

Robetko kérdése:

Melyik jobb az aksiba alga evő hal vagy alga evő csiga?

Figyelt kérdés
Megint itt vagyok😁. Azt írtátok hogy gyenge a fényem. Azt is írta valaki hogy a túl erős fény se jó. Wattot írtam mert csak ez van feltűntetve a LEDES FÉNYCSŐN 7w. Mekkorára cseréljem? Lehet úgy algamentes az aksim hogy nem teszek bele algaevő állatot,se alga írtó szereket?

2022. máj. 18. 18:31
 251/281 A kérdező kommentje:
Nem azért mutattam mert bárkire is írígy lennék. Én szoktam örülni mások sikerinek.Én mindent megfogadtam amit mondtál(mondtatok),mégis valahogy nem akar összejönni hogy szèp legyen az aksim😟😟😟. A növényeimnek mindig van valami baja. Egyébként mindent úgy hagytak a világítás 7w gyári,a szűrőközeg szivacsok,kerámia gyűrűk,aktív szén,folyékony Co,alga ölö szer(amit én semmi pénzért nem tennék bele).
2023. márc. 13. 19:01
 252/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Ez a hobbi velejárója. Nincs két egyforma akvárium, nincsenek kőbe vésett tuti receptek. Viszont vannak szakirodalmak, megfigyelések, ajánlások stb, nem is egy már sokszor kitaposott úttal.

Amúgy ne vegye sértésnek de a haverod akváját én nem is tartom irigylésre méltónak. A páfrány első blikkre szép, de kb ez volt az egyet pozitívum amit néhány kép alapján mondani tudtam. A többi növény mállik, a halösszeállítás több mint problémás, maszatos üveg, műdíszek stb. Szóval az ő tanácsait –ha vannak– fenntartásokkal kezeld (jó, persze, én sem vagyok egy mindent tudó szent, engem is nyugodtan megkérdőjelezhetsz s pont ezért van ott a szakirodalom ,hogy tanulj, ellenőrizd amit hallasz/ olvasol stb).

2023. márc. 13. 21:37
 253/281 A kérdező kommentje:
Dehogy fogadom meg egy olyan ember tanácsait aki vegyszerekkel próbálja írtani az algákat és nem "természetes" úton. Nem tudom hogy az enyémbe a képeken látszik-e az a fekete doboz. Szemből nézve az akva jobb oldalán van. Arra gondoltam hogy átraknám hátra középre.Csak nem tudom hogy ezzel bajt csinálok vagy sem. Nem most gondoltam majd pár hónap múlva. Megvárom mi lesz a növényekkel.
2023. márc. 14. 19:28
 254/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 15. 17:52
 255/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 15. 18:00
 256/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 15. 18:02
 257/281 A kérdező kommentje:
2023. márc. 15. 18:05
 258/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Na, nem is rossz 😁 Kis kesze-kusza, bokros-dzsungeles, megvan a hangulata az ilyen akváknak is.

Ahogy látom lassan itt az ideje kicsit formára nyírni azt a nagy hínárbokrot. Persze ha neked így tetszik akkor semmi baj nincs vele. Én általában picit formásabban szeretem tartani a növényeket (na, azért nem kell valami szemet gyönyörködtető akvakertészkedésre gondolni), például egy nagyobb s körülötte aszimmetrikusan* elhelyezve 2-3 kisebb bokrot kialakítani a hínárból. S a köztes részekre rakni a többi növényt, hátul a magasabbakat, elől alacsonyabbakat. S az egész elrendezés alapjául szolgálna az a fa, a köré rendezném a növényeket. Az egész amolyan sziget-szerű lenne, tehát a “fókuszpont” középen lenne, körülötte a minden s nem pedig a sarkaktól kezdve.

Persze ez csak egy random ötlet ami hirtelen kipattant a fejemből. Nem muszáj ehhez tartsd magad, olyanra csinálod amilyenre akarod. Ezer megy egy megoldás létezik. De akár így is hagyhatod, ahogy neked tetszik, ahogy írtam megvan a maga hangulata az ilyen “vadas” növényezésnek is.

*igen, aszimmetrikusra gondolok tehát nem szimmetrikusan, legyenek kicsit “elcsúszva” egymáshoz képest. Ez természetesebb hatást kelt mert a természetben ritkán vannak szimmetrikusan elhelyezkedve a dolgok.

2023. márc. 16. 07:27
 259/281 A kérdező kommentje:
A "haverom" akvájában lévő halak.terra,Molly,neon,zebra dánio, vitorlás,harcsa,kőnyaló,a többinek nem tudják a nevét. Már írtam hogy 30 hal,hogy miből mennyi azt pontosan nem mondták. Igaz èn is kezdő vagyok,de én ennyi halat minimum 200 literesbe tennék. Ja és az aktív szèn helyère szűrőkavicsot tettek. Annak legalább van értelme?
2023. márc. 16. 21:11
 260/281 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Igaz èn is kezdő vagyok,de én ennyi halat minimum 200 literesbe tennék.”

A vitorlások miatt lehet nem árt kicsit több, de amúgy teljesen jó tipp a 200 liter is.

“Ja és az aktív szèn helyère szűrőkavicsot tettek. Annak legalább van értelme?”

Hát… tudni kellene pontosan mi fia borja az a “szűrőkavics”. Gondolom valamilyen porózus felületű kavicsszerű cucc mint a seachem matrix vagy valami hasonló. Végül is a szén egy idő után úgy is telítődik tehát volt értelme kicserélni. Szóval egy részből jól tették ,hogy kicserélték viszont másrészből ez nem tesz csodát, szinte semmit sem változtat.

2023. márc. 17. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!