Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért én vagyok a gonosz...

Miért én vagyok a gonosz kutyatartó, ha néha az orrára koppintok, mikor sok ember még azt is hagyja, hogy a kutya kitúrja az ágyából, aztán csodálkozik, hogy nevelési gondok vannak?

Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 08:18
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
31%
Válaszolok a kérdésedre. Számomra ebben a világban, ebben az évszámban, az, aki él a testi fenyítéssel emberrel vagy állattal szemben, az egy buta, tudatlan bu*nkó. Én attól tartom magam inteligensnek és fejlettnek, hogy fájdalom okozása nélkül meg tudom értetni magam az állatokkal és az emberekkel egyaránt. És még nagyon sokan úgy vannak ezzel, mint én. Csak az a kár, hogy az olyanokból is nagyon sok van, akik tudatlanok és szívesebben választják az egyszerűbb utat még akkor is, ha ez egy állatt szenvedésével együtt jár. Az utolsó tanácsom az lene, hogy ha annyira "kezelhetetlen" a kutya, mint ahogy te azt álítod, akkor inkább ajándékozd el egy olyan embernek, aki valóban ért a kutyákhoz vagy legalábbis ismer más nevelési módszereket is. Ha meg nem kell senkinek sem a kutya, akkor sok sikert kívánok és remélem, hogy sikerül megnevelni a kutyát (akár a saját módszereiddel) és a későbbiekben már nem lesz szükség erőszakra.
2010. máj. 28. 22:35
 32/53 Salx Narval ***** válasza:
51%
Hát, nem tudom mennyire vall fejlett intelligenciára ,tudatlan bunkónak nevezni másokat.Minden esetre, sokkal rosszabb lehet a lelki terror, mint néha egy-egy tasli.Soha nem okoztam fájdalmat sem embernek, sem állatnak szándékosan. De azt biztosan tudom, hogy az indokolatlan méretű lélektani büntetés, legalább annyira rossz módszer mint a verés, akár emberről, akár állatról van szó.A büntetés mértéke a mérvadó és nem a módszere.Hidd el komoly sérülést lehet okozni lelki ráhatással is, ha nem jól alkalmazod.Ami azt illeti egy taslinak is lélektani hatása van, hiszen fájdalmat nem érez az állat, mármint normális gazda esetében.A kérdezőnek. Ha dörög az ég, engedd be az állatot és teríts le neki egy pokrócot az ajtóba, hálás lesz érte.Nem szabad kizavarni, ez az állat rettenetesen fél, ha már nem dörög, magától is kimegy.Ugyan ez a helyzet a Szilveszteri petárdázáskor is.
2010. máj. 29. 04:47
 33/53 anonim ***** válasza:
47%

Emberi jogom, hogy véleményt alkossak másokról és ennek a közösségi oldalnak köszönhetően ki is nyílváníthatom azt. Úgy gondolom, az intelligencia nincs összefüggésben azzal, hogy kimondom nyíltan a véleményemet főleg, hogy ez az oldal erre van kitalálva... Az "indokolatlan méretű lélektani büntetéssel..." kapcsolatban nagyrészt igazad van, viszont itt senki sem tanácsolta azt, hogy lelki terror alatt kell tartani állatot vagy embert. "a büntetés mértéke a mérvadó és nem a módszere."??? Ezzel azt a akarod mondani, hogy ha a kutya "kis" rosszat csinál, akkor kicsit koppintasz az orrára, ha nagyon rosszat csinál, akkor meg jól "elagyalod"? A te dolgod... Úgy sem lehet az olyanokkal mit kezdeni, akik úgy gondolkodnak, mint te, de annyi jogom van mindenesetre, hogy azt mondjam: te is tudatlan bunkó vagy. És neked is van jogod azt mondani, hogy én is bunkó vagyok.

De egyet még szeretnék elmondani: Én soha nem emeltem kezet a kutyámra, tökéletesen meg tudtam magam értetni vele már 10 hetes korában és most két évesen egy teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott kutya, aki szófogadó és jól nevelt. És mindezt anélkül értem el, hogy fájdalmat kelljen okoznom neki. Na erre varrj gombot.

Persze most jön majd az, hogy a te kutyád még nyugodtabb, még jólneveltebb, PEDIG te testi fenyítést alkalmaztál... bla-bla-bla. Erre az a válaszom, hogy természetesen nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy ilyen módszerekkel is el lehet érni jó eredményeket a kutyánál, csak éppen fölösleges fájdalomokozással jár együtt, ami részemről nem fér bele sem gyereknevelésbe, se kutya nevelésébe. És persze a leki terror sem fér bele. Meg kell találni az arany középutat.

Amúgy szerintem az sem véletlen, hogy a kérdező és a kutyája egyhelyben toporognak a neveléssel. Talán itt lenne az ideje átgonolni, hogy esetleg új vagy más módszereket is érdemes lenne kibróbálni.

És én már a segítségemet is felajánlottam. Meg rajtam kívül van még kb 10 kutyakiképző, akiktől ingyenes tanácsot lehet kérni email-ben. De ezekkel a lehetőségekkel nem él a kérdező, csak lelkesen koppintgatja szerencsétlen állat orrát... :D

2010. máj. 29. 09:36
 34/53 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért hiszed azt, hogy nagy rosszalkodásnál kékre-zöldre verem a kutyát. Tudod, hogy szoktam olyankor büntetni?

Hirtelen mozdulatot teszek, mert azt nem szereti. Goromba hangnemre váltok, amit szintén nem.

És nem vagyok tudatlan bunkó, de most már befejezettnek tekintem ezt a beszélgetést.

Amúgy a leghatásosabb büntetés, amit elértem nála, a "nem szabad" agresszív hanglejtéssel.

2010. máj. 29. 09:56
 35/53 anonim ***** válasza:
Rendicsek.
2010. máj. 29. 10:52
 36/53 anonim ***** válasza:
0%
Szövegértelmezés még mindíg nulla... Sehol sem mondtam, hogy kékre zöldre vered.
2010. máj. 29. 11:18
 37/53 A kérdező kommentje:

">>kis<< rosszat csinál, akkor kicsit koppintasz az orrára, ha nagyon rosszat csinál, akkor meg jól >>elagyalod<<"

Rokon értelmű szavak.

2010. máj. 29. 11:33
 38/53 anonim ***** válasza:
Szerintem nézz utána az elagyal szó jelentésének. Csupán annyira rokonértelműek, mint a bóklászik, és rohan szó.
2010. máj. 29. 12:51
 39/53 anonim ***** válasza:
24%

"Ezzel azt a akarod mondani, hogy ha a kutya "kis" rosszat csinál, akkor kicsit koppintasz az orrára, ha nagyon rosszat csinál, akkor meg jól "elagyalod"?"

Ezt írtam.

Először is: ott van a kérdőjel a mondat végén, azaz ez nem kijelentés, hanem kérdés. Az nagy különbség.

Másodszor: nem neked van címezve az az egész hozzászólás, hanem egy másik kommentelőnek. Tehát TE nem vagy megvádolva semmivel sem, sőt az a kommentelő, akinek írtam, sincs megvádolva, hanem feltettem neki egy költői kérdést. :)

2010. máj. 29. 13:32
 40/53 anonim ***** válasza:
04:47-esnek címeztem az egészet. A 79%-os kommentelőnek, pontosan arra a hozzászólására válaszoltam, amit 04:47-kor írt. Remélem nem kell irodalom/nyelvtan órát tartani a továbbiakban. :)
2010. máj. 29. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!