Miért én vagyok a gonosz kutyatartó, ha néha az orrára koppintok, mikor sok ember még azt is hagyja, hogy a kutya kitúrja az ágyából, aztán csodálkozik, hogy nevelési gondok vannak?
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:15
Ők sem fognak tudni minket meggyőzni, és mi sem őket. Én tudom, hogy helyesen nevelem a kutyámat, ő is úgy gondolja, hogy helyes, de egészen addig, amíg nincsen összehasonlítási alapunk, tehát nem próbáltuk ki a másik nevelési módszerét, addig nem adunk igazat a másiknak. Ha a kérdezőnél beválna, akkor sem mondaná ki, eltitkolná, és kijelentené, hogy mi vagyunk az idióták, mert nála nem működik.
Vagy ha nem működik, akkor eszébe sem jutna, hogy ő a hibás. Azok a gazdák, akik így nevelik a kutyáikat, azoknál csuklóból jön, hogy a kutya a hibás mindenért, önmaga tévedhetetlen. Éppen ezért meggyőzni sem lehet őket.
Egy rotim, és egy erdélyi kopó-németjuhász keverékem van, plusz egy kistermetű bolognese kutyám, a két nagytestűnek aztán kopoghatnék a fején, azt hinnék vakargatom. A magam 158 cm-jével amúgy sem vagyok olyan húde marha erős, úgyhogy a józanész törvényéből adódva meg sem próbálom így nevelni a kutyákat. Nem azért mert félek, hanem mert tudom, hogy semmit nem érnék el vele.
Ahogyan pedig én nevelek hatásos. Egy rossz szót nem tudok mondani rájuk, változtatni nem fogok.
Ja, és még mielőtt, nem vagyok kislány, nőni sem fogok már.
Én tagadom, hogy a te módszered jó, csak ne tartsanak kegyetlen gazdának. Nálunk ez vált be, hidd el, volt olyan kutya, amelyik a szóból nem értett.
A korra, én sem vagyok már gyerek.
Azért összehasonlítani a régi időket, meg a mostaniakat pff.
Régen elképzelhetetlen volt az, hogy kicseréljék valaki szívét, tüdejét, vagy bármi más szervét.
Minden változik, felesleges összehasonlítani, azt mondogatni, hogy bezzeg az én időmben.
Fejlődik a világ, van amiben jó irányba, van amiben rosszba. Hogyha sajnálod, hogy már nem kapnak a gyerekek körmöst, valószínűleg te sem néhány apró taslit használsz a kutyáidnál.
Annál a kutyánál valamit elrontottatok, illetve, ha ő taslit kap, akkor már kapjon a többi is? Úgysem foglak tudni megérteni.
Viszont ha feladtad, valószínűleg nem is vagy olyan magabiztos. Ha én bízok egy módszer sikerében, addig használom, amíg célt nem érek vele. Tréner az aki meg tudja nevelni a kutyáit, jó tréner az, aki megérti, mit miért tesz a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!