Mi a véleményetek a bunda viseléséről?
számomra hihetetlen, hogy valaki hord még ilyet... szerencsére a közvélemény ellene van és ezért már a divatból is kiment évek óta. ha valakiben egy aprócska empátia sincs az állatok iránt, legalább a társadalmi nyomás hathatna rá...
szerintem az állatok jogaira hivatkozna egyszerűen be kéne tiltani. bár a bundák többsége illegális orvvadászatból származik. aki bundát vásásol szerintem egyszerűen nem gondol bele, hogy nem elég, hogy lehet hogy élve nyúzták meg állatot, de az olyanok miatt mint ő rengeteg faj a kihalás szélére sodrodott és hamarosan nem lesz miből bundát csinálni. nem mintha egy faj kihalása esetében ez lenne a legfőbb probléma :/
és ajánlom h nézzen meg pár videót, ha nem hajlandó akkor csak szeretném elárulni, hogy Kanadában például a pár hónapos fókákat úgy ölik meg, hogy órákon keresztül verik egy bottal, amíg el nem pusztul (így nem sérül a bundája, ellentétben azzal, ha gyorsan és fájdalommentesen agyonlőnék).
úgyhogy én az ilyen iparágat nem támogatnám :/
a bőr dolgokról más a véleményem, mert ezek általában marhabőrből készülnek, amik egyébként a szemétben végeznék, így külön kárt nem okozunk vele senkinek.
persze a krokidilbőr és társai szintén elítélendőek.
szőrme esetén pedig a báránygyapjú jelent kivételt, ez ugyanis nem feltétlenül jár az állat halálával, de ha igen, akkor is a húsa miatt ölik meg, nem pedig a bundája miatt.
Akinek nem tetszik, hogy állatbőr kabátot hordanak, az hordjon emberbőr kabátot. És nem az az álszenteskedés, hogy most így pénz meg úgy suna, hanem az, hogy egy, a természet körforgásában pótolható, lábszárnál nem hosszabb lényt sajnáltattok, miközben máshol emberek tízezrei halnak meg.
Tudjátok, és jegyezzétek meg, hogy valahányszor fürödni megyek, azokra az emberekre gondolok bűntudattal, akik még életükben nem láttak egy kád vizet.
Pokolra veletek.
"A bunda azé,aki beleszületett!"
Ez volt egy nagyon jó kampány jelmondata.
Egyszer voltam egy szőrmeellenes tüntetésen,magammal vittem a kutyámat.A kutya állt az emelvényen,sötét volt már,körülötte gyertyák égtek,mindem gyertya egy bundájáért megölt állatot jelképezett.
Az újságokban is megjelent a kép,szerintem szépen meg volt csinálva.
Kérdésre:megvetem azokat,akik szőrmét viselnek annak tudatában,hogyan nevelik és ölik le a prémes állatokat.
Senki nem lesz szebb vagy emberileg több az ilyen öltözet viselésétől.
Ja és megengedhetném magamnak a drága szőrmebundát,csak épp a pénzt inkább állatmentésre költöm.
attól, hogy valaki sajnálja az állatokat még nem jelenti azt, hogy az embereket ne tudná sajnálni. a kettőnek semmi köze egymáshoz.
és minden problémánál létezik nagyobb probléma, de ez nem jelenti azt, hogy a kisebb problémákat semmibe kéne venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!