Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a bunda...

Mi a véleményetek a bunda viseléséről?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 A kérdező kommentje:
Ismertek olyan magyar "szárokat", akik bundát viselnek?
2010. febr. 4. 20:31
 32/90 anonim ***** válasza:
100%

számomra hihetetlen, hogy valaki hord még ilyet... szerencsére a közvélemény ellene van és ezért már a divatból is kiment évek óta. ha valakiben egy aprócska empátia sincs az állatok iránt, legalább a társadalmi nyomás hathatna rá...

szerintem az állatok jogaira hivatkozna egyszerűen be kéne tiltani. bár a bundák többsége illegális orvvadászatból származik. aki bundát vásásol szerintem egyszerűen nem gondol bele, hogy nem elég, hogy lehet hogy élve nyúzták meg állatot, de az olyanok miatt mint ő rengeteg faj a kihalás szélére sodrodott és hamarosan nem lesz miből bundát csinálni. nem mintha egy faj kihalása esetében ez lenne a legfőbb probléma :/

és ajánlom h nézzen meg pár videót, ha nem hajlandó akkor csak szeretném elárulni, hogy Kanadában például a pár hónapos fókákat úgy ölik meg, hogy órákon keresztül verik egy bottal, amíg el nem pusztul (így nem sérül a bundája, ellentétben azzal, ha gyorsan és fájdalommentesen agyonlőnék).

[link]

úgyhogy én az ilyen iparágat nem támogatnám :/

a bőr dolgokról más a véleményem, mert ezek általában marhabőrből készülnek, amik egyébként a szemétben végeznék, így külön kárt nem okozunk vele senkinek.

persze a krokidilbőr és társai szintén elítélendőek.

szőrme esetén pedig a báránygyapjú jelent kivételt, ez ugyanis nem feltétlenül jár az állat halálával, de ha igen, akkor is a húsa miatt ölik meg, nem pedig a bundája miatt.

2010. febr. 4. 20:33
 33/90 anonim ***** válasza:
100%
Épp egy indiános könyvet olvasok, ott azt írják, hogy amikor leöltek egy állatot, méltó búcsúztatást tartottak neki, megköszönték a húsát, a bőrét, és az is benne van, hogy kedvtelésből soha nem öltek állatot. Szerintem a probléma nem az, hogy az állatok húsát esszük, és hordjuk a bőrüket, szőrüket, hanem hogy bár valakinek ez tényleg az életét menti meg azzal, hogy pl. a hideg ellen óvja, amikor semmi más nincs, de van, akinek ez csak divat és kedvtelés. Elfelejtette az emberiség, hogy mi volt az eredeti cél. Lehet a funkcionális dolgokat is feljavítani, csak a pénz miatt elfajult az egész. Én nem haragszom arra, aki bundát visel, mert lehet, hogy ez az egyetlen téli kabátja, és ezt is kapta valakitől.
2010. febr. 4. 20:34
 34/90 anonim ***** válasza:
93%
szerintem így a 21. században már nem sokan vannak rákényszerülve, hogy bundát hordjanak, lassacskán már az eskimók sem, hiszen annyi más alternatíva van arra, hogy melegen tartsuk magunkat... de természeti népek részvétele minimális az állatok megölésében, nem fenyegetik egy faj kihalását sem, nem kínozzák az állatokat és a húsukat is hasznosítják. sajnos a bundák legnagyobb része divatból készül és erre nincs mentsége az emberiségnek :/
2010. febr. 4. 20:47
 35/90 anonim ***** válasza:
100%
Arra akartam utalni, hogy a pénz miatt elveszett az állatok iránti tisztelet, akiktől az ételhez és a bundához juthatunk. Vissza kéne hozni azt az ősi hozzáállást, ahogy például az indiánok álltak az állatokhoz. Nem öltek le több állatot, mint amennyire szükségük volt. Azért kíváncsi lennék, vajon hány eladatlan ruhadarab van a boltok polcain, függetlenül attól, miből készül, csak azért, mert valami éppen divat? Annyit nem vásárolunk, amennyit készítenek, kapásból azért se, mert eltérő alkatok és eltérő méretű emberek vannak. Megkockáztatom, hogy egyedül a fehérnemű és a zokni az, ami maradéktalanul elfogy a ruhadarabok közül mindig. Kevesebb ruhára van szükség, kevesebbet kellene gyártani, és jobban elosztani az alkatra-méretre gyártást (pl. ne legyen az, hogy a legkisebb és legnagyobb méretekből van a legkevesebb, és azonnal elviszi a leggyorsabb vevő).
2010. febr. 4. 21:01
 36/90 anonim ***** válasza:
12%

Akinek nem tetszik, hogy állatbőr kabátot hordanak, az hordjon emberbőr kabátot. És nem az az álszenteskedés, hogy most így pénz meg úgy suna, hanem az, hogy egy, a természet körforgásában pótolható, lábszárnál nem hosszabb lényt sajnáltattok, miközben máshol emberek tízezrei halnak meg.

Tudjátok, és jegyezzétek meg, hogy valahányszor fürödni megyek, azokra az emberekre gondolok bűntudattal, akik még életükben nem láttak egy kád vizet.

Pokolra veletek.

2010. febr. 4. 21:40
 37/90 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: nagyon megható,volt köszönöm mindenki nevében,majd ha lesz egy kis időm telesirom a párnámat.Attól hogy te sajnálod őket nem leszel jobb ember és ők se lesznek gazdagabbak egyébként. A sajnálatban nem lehet megfürdeni,de mégcsak megenni sem lehet.
2010. febr. 4. 21:44
 38/90 anonim ***** válasza:
85%
anyád. már bocs. ezek szerint te ekkora különbséget teszel ember és állat között? élet és élet mind a kettő. én nem tudom az embereket jobban, az állatokat kevésbé sajnálni. szerintem ez undorító. az emberek sokkal gyalázatosabb dolgokat tettek már, mint az állatok. még ha nem is pont az éhező szegény kis afrikai gyerekek, akikkel mindenki dobálózik. ők is szenvednek, igen. de sajnáljuk azért őket jobban, mert emberek? és kínozzuk nyugodt lelkiismerettel az állatokat, csak mert állatok? láttál te már állatot szenvedni? volt neked valaha kiskedvenced? undorító a véleményed. KÍVÁND POKOLRA NYUGODTAN A SAJÁT LELKEDET, NE A MÁSÉT. nincs jogod ítélkezni más élőlények fölött, csak azért mert ember vagy. rá kellene már döbbenni, hogy a kozmikus törvények ránk is érvényesek. azt öld meg ami megtámad, vagy amit megeszel. azt vedd el, amire szükséged van. tiszteld és óvd, ami az életed lehetőségét biztosítja. mint a földünk. és egyébként gondolj bele nyugodtan, mi okozza azt h azok a szegény emberek éheznek vagy szomjaznak. mert kizárólag az emberi kapzsiság. a világ mai fejlettségével semmi akadálya nem lenne annak, hogy az összes nyomorgó emberen segítsünk. semmi, kivéve az, hogy emberek vagyunk.
2010. febr. 4. 21:46
 39/90 anonim ***** válasza:
78%

"A bunda azé,aki beleszületett!"

Ez volt egy nagyon jó kampány jelmondata.

Egyszer voltam egy szőrmeellenes tüntetésen,magammal vittem a kutyámat.A kutya állt az emelvényen,sötét volt már,körülötte gyertyák égtek,mindem gyertya egy bundájáért megölt állatot jelképezett.

Az újságokban is megjelent a kép,szerintem szépen meg volt csinálva.

Kérdésre:megvetem azokat,akik szőrmét viselnek annak tudatában,hogyan nevelik és ölik le a prémes állatokat.

Senki nem lesz szebb vagy emberileg több az ilyen öltözet viselésétől.

Ja és megengedhetném magamnak a drága szőrmebundát,csak épp a pénzt inkább állatmentésre költöm.

2010. febr. 4. 21:47
 40/90 anonim ***** válasza:
77%

attól, hogy valaki sajnálja az állatokat még nem jelenti azt, hogy az embereket ne tudná sajnálni. a kettőnek semmi köze egymáshoz.

és minden problémánál létezik nagyobb probléma, de ez nem jelenti azt, hogy a kisebb problémákat semmibe kéne venni.

2010. febr. 4. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!