Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Egyesek nem viszik túlzásba...

Ricsi Istencsászár kérdése:

Egyesek nem viszik túlzásba az állatvédelmet?

Figyelt kérdés

Kérlek olvasd végig és gondolkodj el rajta!

A mai világban egyre nagyobb szerepet kap az állatvédelem.Ez önmagában nem lenne baj,ha egyes EMBEREK nem vinnék ezt túlzásba.Azt hogy megvédik például a tigriseket,bálnákat és egyéb kihalás által fenyegetett fajt azzal egyáltalán nincs baj,mitöbb teljesen egyetértek velük és támogatom a munkájukat,de miért kell festékkel leönteni,köpködni,rohadt étellel megdobálni például a kártevöirtókat(sajnos telefonról írom a kérdést és nincs hosszú ö,ü betüm),akik azzal keresik a kenyerüket hogy irtják a rágcsálókt,rovarokat stb.A patkány például annyira túl van szaporodva,hogy lassan 10-szer an yo lesz belölük a Földön,mint emberböl.Egy patkány is sok kárt tud okozni,hátmég ha egy patkánycsalád befészkeli magát valakinek az otthonába.Mindent megrág,bepizzkít és sajnos nem ritkán betegségeket is terjeszt.Persze ezzel a legtöbb városban élö ember nincs tisztában(pontosabban tisztában van vele csak öt nem érinti és nem foglalkozik vele).Az állatvédök persze nem törödnek ezzel és ahelyett hogy ezeknek a kártékony állatoknak a számát megpróbálná kordában tartani,csak szidja az anyját annak aki ezt megteszi.

A második téma amire ki szeretnék térni az a vadászat. Az állatvédök itt is általánosítanak és elítélik a vadászatot(mert az milyen kegyetlen stb.)Azonban elfelejtik azt hogy vadászat és vadászat között óriási különbségek vannak.Most nem térnék ki csak a két végletre,mert erröl 10 oldalt is lehetne írni.Szóval van az egyik véglet(pl.én és a családom)aki betartja a vadászetikát(pl.mozgó nagyvadra nem lövünk mert nagy a sebzés esélye és nem szeretjük kínozni az állatokat,madárra csak röptében lövünk hogy mindkét félnek legyen esélye stb.),tiszteli a természetet és szereti az állatokat.Mikor a sok állatvédönek csak a szája jár,addig a vadász eteti is a vadakat(télen is).Sajnos van egy másik véglet is akiket én sem szívlelek túlságosan,akik pedig nem mások mint azok akiknek van x milliárd forintja,x millió forintos puskája és mozgó céllövöldének nézi a természetet.Azok valóban nem tisztelik a vadakat,ugyanúgy lelövik a futó nagyvadat és a földön lévö madarat.Csak befizet x összeget és annyi állatot lö ki,amennyit akar.Az állatvédök viszont ezeket az embereket is vadásznak tartják és miattuk ítélik el a vadásztársadalmat.

A harmadik dolog amire ki szeretnék térni az a vegánság.Az állatvédök nem gyözik eleget hangsúlyozni hogy "Legyél vegán".Tiltakoznak a tenyészetek,keltetök és vágóhidak ellen.Ezzel csupán az a baj hogy elfelejtik hogy az ember anatómiáját tekintve mindenevö.Növényevö és ragadozó egyben. Képzeljük csak el hogy egy oroszlán úgy dönt hogy ö szembeszáll több millió évnyi evolúcióval és vegetáriánus/vegán lesz mert sajnálja megölni az állatokat.Arról még nem is beszélve hogy ezeket az állatokat az ember tenyésztette ki direk arra a célra hogy megegye.Ezek az állatok nem is léteznének ember nélkül(pontosabban nem ilyen formájukban). Azért vannak hogy levágják öket és ellássák táplálékkal az emberiséget.

A negyedik és egyben utolsó téma amit meg szeretnék említeni az az hogy amikor CSAK MAGYARORSZÁGON több millió EMBER szegény és több ezer éhezik akkor miért a kutyamenhelyeknek, állatkórházaknak kell pénzt gyüjteni.Miért nem fordítják azt a rengeteg pénzt inkább arra hogy normálisan fel legyenek szerelve az emberkórházak.Ezzel több ezer emberéletet meg lehetne menteni,mert bizony(ha tetszik az állatvédöknek,ha nem)mi emberek vagyunk és akinek a szemében egy fecske élete többet ér,mint egy fajtársa élete az egyszerüen természetellenes.Jó belátom vannak durva állatkínzások(pl.:a deteki),ahol csak azért hal kínhalált egy állat mert egy ember fitogtatni akarja az erejét.Ezt bizony én is elítélem,mert az ilyen ember valóban potenciális veszélyforrása az emberi társadalomnak.Az hogy valaki eltapos egy bogarat,lecsap egy legyet vagy megöl egy rágcsálót azzal nincs baj,de van azért egy határ.Bizony az állatvédelemnek is van határa és ezt a határt a mai állatvédök jócskán túllépik.Félreértések elkerülése érdekében leírom hogy nem vagyok állatvédelem ellenes,de azért egy állat mégsem egyenlö egy emberrel.

Ez az én véleményem az állatvédelemröl.Köszönöm hogy végigolvastad és írd le a kérdés alá a te véleményedet is.

2016. ápr. 4. 22:58
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
A nevedből is látszik az egómániád, és hogy tévedhetetlennek érzed magad, tehát így a véleményed megrendíthetetlen, és ezzel már sajnos nem lehet mit kezdeni.
2016. jún. 4. 11:14
 52/58 anonim ***** válasza:
Kérlek fejtsd ki, miért tartod felsőbbrendűnek az embert, a többi állattal szemben. Csak úgy kíváncsiságból kérdem.
2016. jún. 4. 11:16
 53/58 A kérdező kommentje:
Hát azt el kell ismerni hogy nagy az egóm,de az istencsászár becenév még középiskolás koromból származik(a kosárlabda sport ragasztotta rám)és nem azért használom mert nárcisztikus vagyok hanem megszokásból,mert ez a becenév azóta is rajtam maradt.Egyáltalán nem tartom magam tévedhetetlennek,mert én is nap mint nap tévedek.
2016. jún. 21. 22:37
 54/58 A kérdező kommentje:
Szerintem az hogy egy faj okosabbnak és felsöbbrendünek tartja magát az természetes.Ezt az egyik dokumentumfilmben szépen kifejtették.Az ember okosabbnak tartja magát a delfinnél,mert amíg az idióta delfin csak úszkált,addig az ember felépítette New Yorkot,feltalálta az atombombát stb.A delfin pedig okosabbnak tartja magát az embernél,mert ö csak békésen úszkált amíg az ember atombombát dobált a másikra.Az pedig szerintem szintén természetes,hogy egy lény a saját fajtársa életét többre becsüli,mint a másikét.Úgy látom nem igazán értették meg az emberek a témám valódi mondanivalóját,csak velem és a vadásztársadalommal kötekedtek.Már ezerszer megbántam hogy beleraktam a vadászatot is a témámba.A valódi mondanivalója pedig csak annyi lenne hogy védjük az állatokat,de azért ne essünk at a ló másik oldalára.Ennyi.
2016. jún. 21. 22:52
 55/58 A kérdező kommentje:
Csak arra az egyszerü kérdésre szerettem volna megkapni a választ hogy manapság miért fontosabb egy kutya élete egy emberénél?De nem kaptam mást mint 6 oldal vadászellenes és vadászbarát hozzászólást.Fennakadt a lemez miközben a valódi kérdésemre nem kaptam választ.Az egyik hozzám hasonló kérdezötöl idézve:"Miért nem azért vannak felháborodva az emberek amiért felmentették a vörösiszap katasztrófa felelöseit,miért azon vannak inkább felháborodva hogy valaki csúnyán nézett egy kutyára?"
2016. jún. 21. 23:03
 56/58 anonim ***** válasza:

Én próbáltam neked érdemben válaszolni. De akkor mégegyszer: sokan azért becsülnek többre egy állatot, mert az állat nem bánt / nem okoz kárt / nem csap be szándékosan (mint sok ember a másikat), ezért sokkal kevesebb a konfliktus.

Sokan azért segítenek inkább egy állaton, mert

- sokan úgy vélik, ha egy ember bajba kerül, valamilyen szinten tehet róla, míg az állat ki van szolgáltatva az embernek

- egy állaton segíteni könnyebb, mint egy emberen, és kisebb felelősséggel is jár

2016. jún. 22. 08:07
 57/58 anonim ***** válasza:
És kérdező! Mi jogon nevezel egy delfint idiótának? Az állatok legalább az önfenntartásért dolgoznak, és nem azon gondolkoznak, hogy hogyan írtsák ki a fajtársaikat k*baszott nagy bombákkal, és fegyverekkel.
2016. jún. 24. 16:53
 58/58 A kérdező kommentje:
Az ember azt gondolja hogy a delfin idióta,a delfin azt gondolja hogy az ember idióta.Csak az ember elöl véletlenül kifelejtettem.Hogy melyik faj inteligensebb azon elég gyakran elgondolkozom én is.Egyébként az utolsó elöttinek válaszolva:a rákos gyerekek nem önhibából szorulnak segítségre.Az tény hogy az állatok ki vannak szolgáltatva az embernek,de most ezt a kort éljük.Pár millió éve a dinoszauruszoknak volt minden kiszolgáltatva,pár millió év múlva pedig kihal az ember és egy új faj veszi át a világ uralmát.Azt viszont én is nagyon elítélem aki azért okoz minnél fájdalmasabb halált egy állatnak mert neki ez örömet/kéjt okoz.Ezekböl az emberekböl egy idö után sorozatgyilkos válik.Egyébkènt köszönöm a válaszodat.
2016. jún. 24. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!