Miért viszik túlzásba annyira az állatvédelmet olyan sokan? Már "perverz" módon művelik, és már nem is annyira az állatszeretet viszi őket előre.
Értem, amit mondasz, de a konkrét példáddal kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy az "embertelen körülmények" csak egy kifejezés. Olyan kifejezés nincs, hogy "kutyátlan körülmények":S, a "kutya megfelelő tartására alkalmatlan körülmények" meg túl macerás...
Ettől függetlenül tényleg sokak fejében nincs rendben az ember - állat kapcsolat eredendő mibenléte. Miért ilyenek? Valószínűleg pótcselekvés... Ismered a mondást: minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a macskámat:)
Valóban nem emberek.
Nem tudnak beszélni, csak olyan hangok kiadásával és tesztbeszéddel kommunikálni, amit sok ember nem ért/félreért. Sok állat (pl. a halak) még ezt sem.
Sokkal jobban kell rájuk figyelni, mint az emberekre.
Rengeteg háziállatnak ketrecre/terráriumra van szüksége, ami megint nem emberi szükséglet.
Én viszonylag sok állatot tartok:
halakat, 2 axolotlt, törpe kaméleonokat, törpe hörcsögöt, macskát, 2 kutyát.
A lehető legélhetőbb és legemberibb környezetet biztosítom a számukra. Kivéve persze, amiben nem emberi dolgokra van szükségük. :)
Az ilyen emberek gyakran követik el még azt a hibát is ráadásként, hogy nem csak, hogy emberként kezelik a kutyájukat, macskájukat, hanem egyenesen gyerek helyett tartják őket, és valamilyen szinten úgy is tekintenek rájuk, mintha a gyerekük lenne.... Na EZ az ami szerintem már TÉNYLEG perverz.
Minden tiszteletem egyébként a hivatásos állatvédőké. A méregzöld kontárokat pedig csak sajnálni tudom... miután véletlenül lefejelték a szívlapátomat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!