Nem undorító hogy sokan csaj Cecil halála után döbbentek csak rá hogy gusztustalan dolog az állatok kizsákmányolása ill. a felettük való uralkodás?
Azért ne keverjük a szezont a f_szommal.
Amit mi megeszünk, azok haszonállatok, tehát pont a húsáért, tejéért, tojásáért szaporítják őket.
Az orvvadászattal én sem értek egyet, de a csávónak megvolt az engedélye, tehát rendes vadász volt, csak nem tudta, hogy pont azt lőtte ki, akit nem kellett volna, tudod kicsit olyan, mint ami most volt Franciaországban, mert kifikázták az arabokat, robbantottak, és mekkora mocskos terroristák, kb ugyanez a téma.
És a vadászok ill az orvvadászok pont ebből élnek, tudod mennyit ér egy orrszarvúagyar? Minimum 14 millió dollárt, és ezt még a hülyének is megéri lelőni.
Halakat nem eszem, a tonhal ára a boltokban is kb 500 forint, tudod miért? Mert súlyosan veszélyeztetett, tehát kb 5-10 év múlva kihalnak a tonhalak.
Az egész vadászat egy barbárság, ilyenkor azt mondom, hogy miért nem megy az ember pusztakézzel ölni? Ja mert az úgy már nem menne? Az emberek okosnak hiszik magukat, azt hiszik, hogy övéké a világ, ezzel nem tudsz mit kezdeni, de visszatérve, a háztáji állatok tényleg erre vannak, tehát a sertés, baromfi, marha..
"csak nem tudta, hogy pont azt lőtte ki, akit nem kellett volna"
de akik kihajtották neki, azok tudták kit lő ki...
Én azt tartom szánalmasnak, hogy "csak" azért lett belőle szenzáció, mert történetesen egy hím oroszlánról volt szó. Cecil, a hópárduc, vagy Cecil, a tigris történetét elintézték volna egy vállrándítással. Cecil, az orrszarvú, vagy Cecil, az ember, még vállrándítást sem kapott volna. Itt tart az Oroszlánkirály-Narnia álomvilágban felcseperedett nyugati társadalom.
Pozitívum az, hogy talán keményebben fognak eljárni az orvvadászokkal szemben, bár kicsi a valószínűsége, hogy valami is javulni fog.
A tehenet, csirkét azért ne keverjük ide; nem ugyanarról van szó.
"..de a csávónak megvolt az engedélye, tehát rendes vadász volt, csak nem tudta, hogy pont azt lőtte ki, akit nem kellett volna..."
Nagyon jól tudta. Szándékosan lőtte ki pont őt. Egy állati tetemet kötöttek az autóra, azzal csalták ki a természetvédelmi területről oda, ahol már nem volt tiltott a vadászat. neki nem akármilyen trófea kellett, hanem pont ez. És azt hitte, hazugsággal megúszhatja a felelősségre vonást.
Szerintem az az undorító, hogy egy állat halálából ekkora ügyet csinálnak. Elég jól foglalkoztat a kérdés kedves kérdező, de azon nem tudom gondolkodtál e egy percig is, hogy pl. az ISIS halomra gyilkol minden embert, aki nem az ő oldalukon van.
Nem szép dolog állatokat ölni, ez tény és az iszlám államot sem akarom idekeverni, de mindkettőröl ugyanúgy szolnak a híradások, mégis ez rázza meg legjobban az embereket. Szomorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!