Olvasom hogy sokan takarítanak akváriumot hipóval, hát csak szerintem durván káros a hipó a halakra nézve?
Én is csak ecset alga kivégzésére, lerakódására, vagy olyan fertőtlenítésre olvastam még, ahol pl más nem használható.
Mert a savas dolgok, pl ecet, vagy sósav, az jó vízkőlerakódások ellen, és a sósav a legtermészetesebb sav , feketevizes akváriumok ph-ját is azzal állítják be (ha kell) és az aljzatnak még jó is, ha pl meszes.
Vagy "csírátlanításra" be lehet rakni pl a sütőbe kisütni.
De pl a növények egyiket se bírják. (nyilván)
Viszont van olyan növény, ami annyira ellenálló, (pl egy anubias, ami egyébként is alapból hajlamos az ecsetalgásodásra) aminek meg se kottyan egy híg hipós oldat, az ecsetalga viszont többnyire nem bírja ki.
Nem kell túl töményen használni, és túl sokáig, alaposan le kell öblíteni, és akkor probléma nélkül használható.
Igazad lehet, nem próbáltam, valószínűleg nem is fogom.
Mivel olyan szinten, ahol nem elég a lágy víz okozta természetes savasodás, és külön savhoz kell nyúlni, az már egy növénynek sem túl ideális, sőt, egy valódi feketevizes biotópban alig van, vagy szinte nincs is növény, ezért a nem létező növények miatt pont értelmetlennek látok bármit is csinálni.
De ettől igaz lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!