Egyesek nem viszik túlzásba az állatvédelmet?
Kérlek olvasd végig és gondolkodj el rajta!
A mai világban egyre nagyobb szerepet kap az állatvédelem.Ez önmagában nem lenne baj,ha egyes EMBEREK nem vinnék ezt túlzásba.Azt hogy megvédik például a tigriseket,bálnákat és egyéb kihalás által fenyegetett fajt azzal egyáltalán nincs baj,mitöbb teljesen egyetértek velük és támogatom a munkájukat,de miért kell festékkel leönteni,köpködni,rohadt étellel megdobálni például a kártevöirtókat(sajnos telefonról írom a kérdést és nincs hosszú ö,ü betüm),akik azzal keresik a kenyerüket hogy irtják a rágcsálókt,rovarokat stb.A patkány például annyira túl van szaporodva,hogy lassan 10-szer an yo lesz belölük a Földön,mint emberböl.Egy patkány is sok kárt tud okozni,hátmég ha egy patkánycsalád befészkeli magát valakinek az otthonába.Mindent megrág,bepizzkít és sajnos nem ritkán betegségeket is terjeszt.Persze ezzel a legtöbb városban élö ember nincs tisztában(pontosabban tisztában van vele csak öt nem érinti és nem foglalkozik vele).Az állatvédök persze nem törödnek ezzel és ahelyett hogy ezeknek a kártékony állatoknak a számát megpróbálná kordában tartani,csak szidja az anyját annak aki ezt megteszi.
A második téma amire ki szeretnék térni az a vadászat. Az állatvédök itt is általánosítanak és elítélik a vadászatot(mert az milyen kegyetlen stb.)Azonban elfelejtik azt hogy vadászat és vadászat között óriási különbségek vannak.Most nem térnék ki csak a két végletre,mert erröl 10 oldalt is lehetne írni.Szóval van az egyik véglet(pl.én és a családom)aki betartja a vadászetikát(pl.mozgó nagyvadra nem lövünk mert nagy a sebzés esélye és nem szeretjük kínozni az állatokat,madárra csak röptében lövünk hogy mindkét félnek legyen esélye stb.),tiszteli a természetet és szereti az állatokat.Mikor a sok állatvédönek csak a szája jár,addig a vadász eteti is a vadakat(télen is).Sajnos van egy másik véglet is akiket én sem szívlelek túlságosan,akik pedig nem mások mint azok akiknek van x milliárd forintja,x millió forintos puskája és mozgó céllövöldének nézi a természetet.Azok valóban nem tisztelik a vadakat,ugyanúgy lelövik a futó nagyvadat és a földön lévö madarat.Csak befizet x összeget és annyi állatot lö ki,amennyit akar.Az állatvédök viszont ezeket az embereket is vadásznak tartják és miattuk ítélik el a vadásztársadalmat.
A harmadik dolog amire ki szeretnék térni az a vegánság.Az állatvédök nem gyözik eleget hangsúlyozni hogy "Legyél vegán".Tiltakoznak a tenyészetek,keltetök és vágóhidak ellen.Ezzel csupán az a baj hogy elfelejtik hogy az ember anatómiáját tekintve mindenevö.Növényevö és ragadozó egyben. Képzeljük csak el hogy egy oroszlán úgy dönt hogy ö szembeszáll több millió évnyi evolúcióval és vegetáriánus/vegán lesz mert sajnálja megölni az állatokat.Arról még nem is beszélve hogy ezeket az állatokat az ember tenyésztette ki direk arra a célra hogy megegye.Ezek az állatok nem is léteznének ember nélkül(pontosabban nem ilyen formájukban). Azért vannak hogy levágják öket és ellássák táplálékkal az emberiséget.
A negyedik és egyben utolsó téma amit meg szeretnék említeni az az hogy amikor CSAK MAGYARORSZÁGON több millió EMBER szegény és több ezer éhezik akkor miért a kutyamenhelyeknek, állatkórházaknak kell pénzt gyüjteni.Miért nem fordítják azt a rengeteg pénzt inkább arra hogy normálisan fel legyenek szerelve az emberkórházak.Ezzel több ezer emberéletet meg lehetne menteni,mert bizony(ha tetszik az állatvédöknek,ha nem)mi emberek vagyunk és akinek a szemében egy fecske élete többet ér,mint egy fajtársa élete az egyszerüen természetellenes.Jó belátom vannak durva állatkínzások(pl.:a deteki),ahol csak azért hal kínhalált egy állat mert egy ember fitogtatni akarja az erejét.Ezt bizony én is elítélem,mert az ilyen ember valóban potenciális veszélyforrása az emberi társadalomnak.Az hogy valaki eltapos egy bogarat,lecsap egy legyet vagy megöl egy rágcsálót azzal nincs baj,de van azért egy határ.Bizony az állatvédelemnek is van határa és ezt a határt a mai állatvédök jócskán túllépik.Félreértések elkerülése érdekében leírom hogy nem vagyok állatvédelem ellenes,de azért egy állat mégsem egyenlö egy emberrel.
Ez az én véleményem az állatvédelemröl.Köszönöm hogy végigolvastad és írd le a kérdés alá a te véleményedet is.
Kérdező te folyton csak általánosítasz!
Amúgy meg minden állat(kivéve a patkányokat, és talán a csótányokat, vakondokat meg a macskafélêket) egyenlő a többivel azaz ugyanolyan bánásmódot igényel, mint a többi!
És mivel az ember is állat, emiatt nem mondhatod egy fecskére vagy akármi másra azt, hogy: többet érek nálad hahaha!
A vadászat pedig nem több mint egy rózsaszín fátyollal fedett állatkínzás! És én ezt teljes mértékben elítélem!
És tudom, hogy emiatt sokan le fognak pontozni, de azoknak üzenem, hogy fel kell ébredni, mert ez a valóság és az igazság!
Utolsó!Ezt próbálom neked és a hozzád hasonlóaknak elmondani hogy a vadászat nem állatkínzás.A vad lelövésénél mindig figyelünk hogy arra hogy gyorsan,fájdalommentesen haljon meg.(ezért nem löjük a nagyvadat futtában).
Már ne is haragudjon,de akinek egy fecske élete ugyanannyit ér mint egy emberé az nem normális.Tudom hogy érzö lény stb.,de akkor is a fajtársam(ember)élete a fontosabb.
Egyértelmű, hogy te nem állatkínzásnak fogod fel, hiszen ilyen környezetben nőttél fel.
És képzeld, jelenleg azok az állatok többer érnek az embereknél, amelyek nem szennyezik a környezetet, és/vagy nincs belőlük túlnépesedés!
Miért szerinted MI szénégető, szemetelő, semmi mással se törődő, erdőírtó, ózonpusztító, emberek többet érünk, mint egy békésen élő feketerigó család?!
Kérdező, nem volt még elég a parttalan vitából?
Miért provokálod még most is ilyen megjegyzésekkel az embereket, hogy "a vadászat nem állatkínzás" - Mert dehogynem - jó, mindig azon rugózol, hogy ne hasonlítsuk az állatot az emberhez, de ezek szerint, ha az embert egy lövéssel azonnali halál éri, az sem baj, csak ha úgy hal meg, hogy szenved? Mindkettő élőlény, még akkor is, ha elfogadjuk, hogy az ember felsőbbrendű. Az ember valóban fejlettebb bizonyos szempontból, épp ezért kellene átérezni azt a felelősséget, amit az a többi élőlény (és élettelen környezet) feletti hatalom jelent.
Én tényleg nem vagyok alapvetően kimondottan vadászellenes, de a kijelentéseidtől mégis mindig összeugrik a gyomrom és felmegy a vérnyomásom:))
Meg ez is: "akinek egy fecske élete ugyanannyit ér mint egy emberé az nem normális" - ez is fals megközelítés, mert nem aközött választasz, hogy egy ember életét oltsd ki vagy egy fecskéét, hanem egyszerűen csak lelősz egy szerencsétlen madarat.
"...nem azért ,mert "JUJ DE ARANYOS!"" - Pedig az:))) Ennek ellenére megértem, hogy a haszonállatokat azért tartják, hogy levágják, DE!
- a haszonállat és a vadállat más kategória
- a haszonállatok tartása igen jelentős költség és igen jelentős munka és igen jelentős kötöttség a GAZDÁJA számára, és egy haszonállat vagyontárgy. Ezzel szemben a vadgazdálkodás költségei nagyon sok forrásból tevődnek össze. Nyilván a vadásznak is be kell fizetni valamennyit és dolgozni is kell valamennyit, de az anyagiak és a munka is sok ember között oszlik meg, és jelentős külső források is vannak (a "turistáskodó" vadászokról ne is beszéljünk)
"Szerintem akkor lehet állatkínzásnak nevezni valamit,ha egy ember pusztán a saját szórakoztatásából okoz kínt/kínhalált egy nagy állatnak" - egyáltalán nem értek egyet. Elvenni az életét mindenképp állatkínzás, akkor is, ha a lehető leggyorsabban történik meg. (És igen, ilyen szempontból nyilvánvalóan állatkínzás a haszonállat-tartás is. Bizonyos mennyiségben szükséges, és megtesszük, de akik eszünk húst, legalább vállaljuk, hogy az, és nem akarjuk senkinek bemesélni, hogy milyen "jók vagyunk":S)
Visszatérek arra, mit korábban írtam: ha akarsz, vadássz! De nekem ne akard elmagyarázni, hogy ez milyen "jó" meg "természetes" (bizonyos része valóban az, de nem minden formája), és ha ellenzem, akkor én vagyok a "buta" és az, akinek "rosszabb a véleménye". Ne lengesd a vörös posztót, és ne ingereld azokat, akik a vadnak szurkolnak! - Nem kell félned, a vadászatot úgysem tiltják be (a szükségtelen részét sem), ahhoz túl jó üzlet:( Szóval nem kell sajnáltatnod magad! Ha ezt az utat választottad, és hiszel benne, és valóban fontos neked, akkor viseld el, hogy néhányan ferde szemmel néznek rád miatta.
Úgysem fogod tudni SOSEM a másik oldat meggyőzni, sőt, csak ártasz magadnak és a vadászatnak is, mert sokkal nagyobb ellenszenvet generálsz az egész vadászati ágazat iránt, mintha csöndben maradnál.
Az elején is tudtam hogy a vadászatos résszel negosztom az embereket és hogy az ellenzöit nem lehet meggyözni. Ezzel nincs is baj.
Viszont amivel nekem bajom van az az amikor nagyon túlzásba viszik az állatvédelmet.Mondok egy példát.Itt a falumba volt egy apa,aki ütötte-verte a feleségét és a gyerekeit.Több év bántalmazás után a 10 éves kisfia ment el titokban feljelenteni a rendörségre.Az apát örizetbe vették ugyan,de a bíróságon felmentették(nem tudom mi miatt). Ezzel senki nem törödött,még a média sem kapta fel.Bezzeg amikor az a deteki köcsög fejbe vágta azt a kiskutyát,akkor az egész ország követelte a bebörtönzését(joggal). Tüntetéseket szerveztek és van aki többszáz kilométert utazott hogy részt vehessen rajta.A gerekeit félholtra verö apa meg nem kapott semmit.És ez csak 1 példa volt.
Ebben természetesen igazad van.
De a "nagyobb bűn" (családon belüli erőszak) "elnézése" nem mentesít a "kisebb bűnök" (állatkínzás) alól!
Annyit még a ""csak" megölöm, de nem kínzom" gondolathoz (ez számomra annyira abszurd, hogy nem tudom kiveri a fejemből), hogy az állatvédelem természetesen az állatok szükségtelen megölése ellen is fellép (nagyon helyesen), nem csak a kínzásuk ellen.
Mesa_biome, ha ennyire utálod az embereket, miért nem leszel öngyilkos?
A vadászat nem állatkínzás. Galambokkal sakkozni pedig még mindig felesleges, Kérdező. Csak szólok. (Hacsak nincs alacsony vérnyomásod, ezért itt szeretnéd szinten tartani :D Mert arra tökéletes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!