Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Egy vegán miért nem tudja...

Egy vegán miért nem tudja elfogadni, hogy egy húsevő nem feltétlenül gyilkolja halomra az állatokat? Hanem csak annyit dolgoz fel amennyi a szükséglete?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran olvasom azt hogy valaki állatvédelmi okok miatt lett vegán/vegetáriánus. Szóval ez akkor is így lenne, ha nem nagyüzemi körülmények között, hanem kizárólag családi gazdaságokban folyna a haszonállat tenyésztése és feldolgozása?

2021. nov. 26. 11:30
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/227 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tudod, hogy lehetsz vegán gluténmentes étkezéssel is? Ez megint csak kötözködés volt, viszont nem volt érv a vegánság ellen/húsevés mellett.

Ha te evolúciós szempontból közelíted meg a kérdést, akkor minden mást is? Evolúciós okokból a férfiak erősebbek, mint a nők. Ezért a világ nagy részén évezredekig a férfi volt az uralkodó nem. Bizonyos elmaradott helyeken most is. Ma viszont a szép fejlett világban egy nő is lehet elnök vagy betölthet bármi egyéb fontos pozíciót. Pedig az ősember idejében nem így volt. Mondhatnám, hogy ha az evolúció meg a természet úgy akarná, hogy a nőknek is legyen szavazati joguk meg egyebek, akkor már rég úgy alakultak volna a dolgok. A nőknek pedig azért jár az egyenlőség, mert ma okosabbak vagyunk, mint az ősember (már aki..), és nem természetes és helyes valami csak azért, mert előtte több ezer évig az volt. Remélem ez a párhuzam már átment valamennyire.

2021. dec. 10. 14:26
 142/227 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lenne már a növénytermesztés környezetszennyezőbb? Szerinted azt a szerencsétlen állatot nem növénnyel etetik? A növénytermesztés negatívumai (pl vegyszerezés) hatványozódnak az állattenyésztés során, a pozitívumai viszont nem.

Ezt az emésztést engedjük már el. Azt hittem megbeszéltük, hogy attól még, hogy valamit meg tudunk emészteni, még nem lesz rá szükségünk. Hisz az alkoholt is meg tudjuk emészteni. A cigifüstöt is le tudjuk szívni a tüdőbe, ettől még nem lesz rá ugyanúgy szükség, mint az oxigénre. Kezdek belefáradni ebbe én is. Ez a "bizonyított tény, hogy az ég kék, nem mert piros" szintű beszélgetés eléggé értelmetlen.

2021. dec. 10. 14:31
 143/227 anonim ***** válasza:
100%
A borotvapengét is meg tudod emészteni, akkor az azt jelenti, hogy a szervezetednek szüksége van rá?
2021. dec. 10. 14:40
 144/227 A kérdező kommentje:

"Ugye tudod, hogy lehetsz vegán gluténmentes étkezéssel is?"

Természetesen, tökéletesen tisztában vagyok vele, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy vegán életmóddal is lebetegedhetsz.

"Ez megint csak kötözködés volt, viszont nem volt érv a vegánság ellen/húsevés mellett."

Kimondta, hogy én a vegán életmód ellen kampányolok? Ha ti kizárólag a zöldségevést tartjátok egészségesnek, azzal nekem az égvilágon semmi bajom sincsen. Igenis ti vagytok azzal elfoglalva, hogy az állattenyésztés maga az ördög találmánya, hiszen ezzel tőletek vesszük el az élelmet és a vizet. Na erre jött egy elméleti visszafogott termelésre vonatkozó kérdésem. Amit viszont ti ignoráltatok azzal hogy a húsevés egy társadalomtudományi kérdés, holott, pont az iménti, nők helyzetére vonatkozó hasonlatod tartozik ebbe a tárgykörbe.

2021. dec. 10. 14:55
 145/227 A kérdező kommentje:

"A borotvapengét is meg tudod emészteni, akkor az azt jelenti, hogy a szervezetednek szüksége van rá?"

Ezt a marhaságot meg honnan szedted? :D

2021. dec. 10. 15:01
 146/227 A kérdező kommentje:

"Hogy lenne már a növénytermesztés környezetszennyezőbb? Szerinted azt a szerencsétlen állatot nem növénnyel etetik?"

Dehogynem, viszont nem is vész kárba, hiszen az állatot meg én esem meg!

2021. dec. 10. 15:13
 147/227 anonim ***** válasza:
100%

A gyomorsav van olyan erős, hogy feloldjon egy borotvapengét. Tudományos igazolást nem mellékelek ide, merthogy az szerinted úgysem ér semmit. De szerintem így van, és neked nincs igazad, ha mást gondolsz.

Ha nem esett volna le, most úgy érveltem, ahogy te szoktál.

2021. dec. 10. 15:14
 148/227 A kérdező kommentje:

"A növénytermesztés negatívumai (pl vegyszerezés) hatványozódnak az állattenyésztés során, a pozitívumai viszont nem."

Arra nem is gondolsz hogy igaz tudatlanul, de te is kaphatsz vegyszerrel kezelt zöldséget vagy gyümölcsöt? Ja, hogy megmosod! Na, ugyan így egy jó gazdának is tudnia kéne hogy mit adhat az állatainak, és mit nem

2021. dec. 10. 15:18
 149/227 A kérdező kommentje:

"A gyomorsav van olyan erős, hogy feloldjon egy borotvapengét. Tudományos igazolást nem mellékelek ide, merthogy az szerinted úgysem ér semmit. De szerintem így van, és neked nincs igazad, ha mást gondolsz."

Ha most a hús, és a fém között párhuzamot vonsz, akkor megbocsáss, de te is nevetségessé válsz.

2021. dec. 10. 15:26
 150/227 anonim ***** válasza:
54%
Ezt az utolsó választ figyelmen kívül hagyom, mert nem tetszik.
2021. dec. 10. 15:28
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!