A vegetáriánusok nem tartanak húsevő állatot vagy ha igen akkor mivel etetik őket?
De tartanak pl kutyát- macskát és hússal is etetik de leginkább táppal amiben hús is van.Lehet kicsit undorodik a húsféléktől a vega,de pl száraztáp formájában már nem úgy néz ki a hús sem mint nyersen.
A nagyonhülye kategóriás vegák próbálkoznak csak vegetáriánussá tenni a ragadozó kutyát és macskát ,de vadhajtások mindenhol vannak. Akit meg annyira zavar a dolog erkölcsileg ,az meg nem tart húsevő állatot.
tényleg vannak olyan idióták akik szembe menve a természettel, próbálják vegán tartani a húsevő, ragadozó állatukat.
ez nagyon nagy hülyeség, nem mellesleg kínzás is. nem lehet tartkón pisilni a természetet és az evolúciót..pl egy macskának nem véletlenül olyan a fogazata amilyen.. igényli a húst, akár napi rendszerességgel. akinek nem tetszik, tartson hörcsögöt vagy egyéb olyan állatot aki elvan a növényi étrenden.
pl egy vegán barátnőm görög tekit tart. nekik a lágyszárú növények az étrend alapjai,úgyhogy barátnőm is boldog,hogy nem kell dögöket adnia az állatkájának,és a teknős is,hogy megfelelő élelmet kap.
nekem tényleg semmi bajom a vegákkal, de tartsák tiszteletben mások igényeit(jelen esetben az állatokét)
"Nem látom túl sok értelmét annak, amikor valaki azért nem eszik húst, mert olyan nagy állatbarát."
Akkor tájékozódj, nézz meg 1-2 videót a vágóhidakról és majd utána jelentsd ki ugyanezt. Vagy keress rá a neten, hogy mi lesz a tejadó tehenek borjaival, vagy éppen hogyan telik egy ilyen állat élete, mnnyire tönkreteszik őt a folyamatos elletésekkel, majd dobják ki a szemétbe, ha már öreg és nem tudják tovább kizsákmányolni. Láttad már, hogyan égetik el élve(!) a tojásból kikelt, egynapos kskakasokat? Előbb nézz utána annak, amit elítélsz.
"...nézz meg 1-2 videót a vágóhidakról..."
Te meg hogy ehetsz növényt, előbb nézd meg hogy sikít szegény mandragóra!
Ugyan nem én írtam amit a #5-s válaszoló idézett de én utána néztem ezeknek. Cikkek, videók, fórumok. Közben megittam egy kakaót a rámtottámhoz, de délben is jó ízzel eszem meg a marha pörköltet és még csak kicsit sem érdekel az haszonállatok sorsa akiket leöltek az ebédemért! Problem??
Akármilyen vegán valaki, egy húsevő állat életét ne akarja tönkre tenni a saját világnézete miatt.
"Akármilyen vegán valaki, egy húsevő állat életét ne akarja tönkre tenni a saját világnézete miatt."
Ebben igazad van. A többi elég gusztustalan és felesleges provokálás. Komolyan élvezettel nézted, ahogyan az egynapos, sápogó kiscsibéket zsákokból az égetőbe öntik? Tetszett? Picit bizseregtél is tőle?
Én néztem élvezettel, de a megélt 35évem alatt làttam nem egy nem két cifra dolgot. Volt szerencsém tapasztalatot szeretni többek közt a nagyipari zöldség/gyümölcs termesztésében is. Ne hidd, hogy az akár csak egyetlen fokkal is jobb lenne. Minden lehetőséget kihasználnak amit a kémia ad arra, hogy szebb legyen meg nagyobb legyen, meg pirosabb az alma amit eszel.
Nag hangal vagy a laptop előtt amit kis kínaiak szereltek neked össze kb semmi pénzért, a ruhádat majdhogynem modern rabszolgaságban tartott indiai 7-8-9évesek varrták nagyüzembe. Közben tolod az arcodba vegán nagyon bio kaját amivel azt hiszed fog változni valami. Közben fogalmad sincs arról, hogy ezzel ugyan úgy a húsipart támogatod. Miért? Az élelmiszer ipar jelentős hányada néhány mamut cégen keresztül fut. Pénzt lát a vegán étkeztetésben? Csinálja azt is. De ettől nem ölnek le kevesebb marhát. Szép dolog a tudatos táplálkozás, de ki kéne nézni abból a bicikli gumi belsőböl, hogy megnézd milyen a világ.
Sorry az offért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!