Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A vegetáriánusok nem tartanak...

A vegetáriánusok nem tartanak húsevő állatot vagy ha igen akkor mivel etetik őket?

Figyelt kérdés
Nem látom túl sok értelmét annak, amikor valaki azért nem eszik húst, mert olyan nagy állatbarát. Ismerek olyat, aki csak egyszerűen undorodik a hústól, de nem azért, mert szereti az állatokat. Ezt se tudom megérteni, de ez más.
2016. febr. 7. 20:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én is imádom az állatokat, menhelyen is önkénteskedtem, és sok videót láttam. Azt akartam írni, hogy van, aki azért vegetáriánus, mert egyszerűen nem szereti a húst, de nem állatbarát meg semmi. Viszont én azokat kérdezem, akik csak vagy legalábbis főként azért lettek vegák, mert szeretik az állatokat és nem akarják, hogy megöljék őket. Ezt nem értem, hisz a kutyáknak, macskáknak kell a hús. Tehát mindenképp kellenek húsfeldolgozó üzemek, nem? Az más, hogy a körülmények lehetnének jobbak. De nem értem, hogy az, hogy nem esztek húst, hogyan segíti ezt elő.

Az meg megint egy más kategória, akik másra is rá akarják kényszeríteni ezt az életmódot, azok egyszerűen bolondok, főleg ha állatra akarják.

2016. febr. 7. 22:33
 12/19 anonim ***** válasza:
A vegetarianusok tulnyomo resze nem allatbaratsag miatt lesz vega, hanem egeszsegugyi megfontolasbol!
2016. febr. 8. 11:40
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
Én mindig azt mondom, hogy engem nem érdekel, hogy ha valaki vegetáriánus vagy vegán, az ő élete, úgy éli ahogy akarja, de ne akarja már másra is ráerőltetni ezt. Se állatra se emberre.
2016. febr. 8. 14:58
 14/19 A kérdező kommentje:
Az a fő kérdésem, hogy azok, hogy képzelik el a világot, akik nem akarják, hogy állatokat öljenek. Mert ha az emberek egyáltalán nem is ennének húst, akkor is kéne az állatoknak. És gondolom akkor is ilyen körülmények között mészárolnák le őket, szóval nem értem.
2016. febr. 8. 15:40
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

Nagyságrendileg jóval kevesebb vágóállatra lenne szükség ha csak hobbiállatként tartott kutyának és macskának kellene biztosítani az eledelt. És ez is már haladás lenne,mert a borzasztó körülmények a vágóállat tartásban a tömegtermelés szükségessége miatt alakultak ki ,meg a rettentően túlszaporodott emberiség miatt.

A hobbiállatok fehérje igényét a házi gazdaságok is bőven ellátnák biotartásban és ott jobb körülményeket tudnak biztosítani nekik.

Aki meg olyan hogy ez sem jó a lelkiismeretének az lemond a ragadozó állatok tartásáról és mondjuk tart pintyet vagy kecskét, nyulat,vagy semmit.

2016. febr. 8. 15:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ezekben a videókban sok mindenre választ kapsz. A kérdés válasz részben az eredeti kérdésre is kitérnek a kedvedért :)

https://www.youtube.com/watch?v=mLk0hYiX_Ak

https://www.youtube.com/watch?v=miPma7H59-k

---

6-os!

Nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy valaki ne tudjon különbséget tenni a tudattalan növények és az idegrendszerrel rendelkező, érző, gondolkodó állatok között. Döbbenetes, hogy az olyan „agytrösztök”, mint te meg a hozzád hasonlók, még a huszonegyedik században sem képesek felismerni az egyértelmű és szembetűnő eltéréseket.

---

Andizsuzsi!

„Az nem zavarja a vegákat, hogy más állatokat mészárolnak le azért, hogy az ő kedvencük megfelelő ellátást kapjanak? Komolyan érdekel.”

Biztosan nem mindegy nekik... Amúgy téged nem zavar, hogy a Biblia szerint a jóisten (vagyis a hited tárgya) emberi életeket oltott ki és fog kioltani a végítéletkor, miközben te hívőként mélységesen elítéled a gyilko... izé, az élet kioltását? Komolyan érdekel.

2016. febr. 20. 00:16
 17/19 Shai-Hulud ***** válasza:

#16:

Nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy valaki ne tudjon különbséget tenni az irónia, és a komoly hozzászólás között.

Egyáltalán megnézted te a linket, amit adtam, mielőtt írtál volna?

Neked is előbb jár a kezed, mint az eszed...

Na legalább most nézd meg, aztán szégyelld össze magad.

2016. febr. 20. 10:04
 18/19 anonim ***** válasza:

# 17

Megnéztem a linket, amit adtál, és összeszégyelltem magam. Szörnyűséges félreértésem valószínűleg a fáradtságból adódó figyelmetlenségnek tudható be, de ez nem lehet mentség számomra. Sorry.

---

Kedves Andizsuzsi!

A hozzá(d)szólásommal csak jelezni akartam, hogy mennyire farizeus a hozzáállásod. Én is istenfélő ember vagyok, de megvetem az erőszakot, és soha nem lennék rá képes, hogy kioltsam mások életét, annak ellenére sem, hogy Isten ÁLLÍTÓLAG megtette párszor a történelem során, és a jövőben is meg fogja tenni a hívők túlnyomó többsége szerint.

2016. febr. 20. 18:33
 19/19 elwera ***** válasza:
Barátom nővére is vega, de a pasijának megsüti a rántott húst.
2016. febr. 25. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!