Egy vegán miért nem tudja elfogadni, hogy egy húsevő nem feltétlenül gyilkolja halomra az állatokat? Hanem csak annyit dolgoz fel amennyi a szükséglete?
Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran olvasom azt hogy valaki állatvédelmi okok miatt lett vegán/vegetáriánus. Szóval ez akkor is így lenne, ha nem nagyüzemi körülmények között, hanem kizárólag családi gazdaságokban folyna a haszonállat tenyésztése és feldolgozása?2021. nov. 26. 11:30
181/227 anonim válasza:
Hősi halált? Hol hősi halál az, amit akaratuk ellenére, szörnyű körülmények között, szinte kisgyerekként kell elszenvedniük? Ez nem hősi halál, csak te vigasztalod vele magad, hogy véletlenül se legyen lelkiismeretfurdalásod. Márpedig most elmondom: egy húsevő ember miatt naponta átlagosan egy állat veszíti életét. Én nem ismerlek, kérdező, de ha csak húsz éves vagy, az már majdnem hétezer állat. Bele tudsz gondolni? Ezek csak miattad haltak meg, teljesen szükségtelenül.
182/227 anonim válasza:
Csakhogy a világon termesztett növények kb 70%-át állatok eszik meg, hogy aztán te megehesd őket. Ha ehelyett azokat a növényeket egyből mi ennénk meg, sokkal környezetbarátabb lenne, és akár 10 milliárd embert is kényelmesen jóllakatna.
183/227 anonim válasza:
Bármikor leszokhattunk volna a húsevésről, ha nem lenne rá szükségünk? Képzeld el, én leszoktam. Sok millió másik vegánnal együtt, és bár én csak egy éve élek így, van, aki harminc, negyven éve. És ez nagyon is azt bizonyítja, hogy nem kell hús az egészséges élethez.
184/227 A kérdező kommentje:
181. Kérlek meséld már el hogy milyen szerepet szánnál egy haszonállatnak ha mostantól tilos lenne a fogyasztásuk? Babusgatnád mint egy kutyát, vagy macskát? Utóbbiaknak ragadozó létükre mit adnál? Vagy nekik "szabad" ölni?
2022. ápr. 8. 07:32
185/227 A kérdező kommentje:
Az hogyan jött ki hogy napi 1 disznó halála szárad a lelkemen, egyáltalán miből gondolod hogy naponta vásárlok húst?
2022. ápr. 8. 07:54
186/227 A kérdező kommentje:
182. Te egy kultúrnövény minden részét elfogyasztod, mondjuk a krumplihéjat?Vagy miért sajnálnád a malactól?
2022. ápr. 8. 11:20
187/227 A kérdező kommentje:
183. Az már a ti egyéni dolgotok hogy hogyan éltek.
2022. ápr. 8. 11:41
188/227 anonim válasza:
Ez egy statisztika. A szatisztika szerint egy húsevő ember miatt átlagosan egy állat hal meg naponta. Nem azt mondom, hogy ez biztos. Lehet, hogy miattad még “csak” ötezren vesztették el az életüket. Ez vigasztal?
189/227 anonim válasza:
#187! Na látod, kis virágszál, ezt magyarázzuk neked, te nem akarod ezt elfogadni!
190/227 anonim válasza:
A mi dolgunk, hogyan élünk? Hiszen ezzel bizonyítottam be (sokadszorra), hogy az ősemberes érved semmit nem ér. Az ősember nem szokott le, pedig leszokhatott volna róla (ahogy mi is), és nem lett volna semmi rossz következménye (ahogy mondjuk nekem sem). Most már érted, vagy le kellene írnom még hatszor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!