Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Egy vegán miért nem tudja...

Egy vegán miért nem tudja elfogadni, hogy egy húsevő nem feltétlenül gyilkolja halomra az állatokat? Hanem csak annyit dolgoz fel amennyi a szükséglete?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran olvasom azt hogy valaki állatvédelmi okok miatt lett vegán/vegetáriánus. Szóval ez akkor is így lenne, ha nem nagyüzemi körülmények között, hanem kizárólag családi gazdaságokban folyna a haszonállat tenyésztése és feldolgozása?

2021. nov. 26. 11:30
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/227 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Az ősember számára, hatvanezer évvel ezelőtt fontos volt a hús. Mert ő azt evett, amit tudott. Nem tudott elmenni a boltba babért vagy mogyoróért. Neki kellett a hús. Te viszont ezeket mind nagyon könnyen meg tudod már szerezni, hála a fejlődésnek. Szóval neked nem kell hús. Érted?

Várj, leegyszerűsítem. Az ősembernek szüksége volt rá. A mai embernek nincs. Kérdező, te ősember vagy?

2021. dec. 10. 12:31
 132/227 anonim ***** válasza:
100%

Húsevés: rossz az állatoknak. Rossz a természetnek. Bizonyítottan káros az egészségre. Teljesen szükségtelen.

Vegánság: állatbarát. Környezetbarát. Egészséges (ha jól csinálod). Megoldás az éhezésre.

Ezek tények. Kell még mondanom bármit? Vagy megint ignorálod a a válasz 90%-át és belekötsz a maradék tízbe valamilyen nevetséges indokkal?

2021. dec. 10. 12:34
 133/227 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy az ősember 60 ezer évvel ezelőtt állatot evett, egyáltalán nem jelenti azt, hogy neked ma szükséged van rá. Te ezt érted, ugye?
2021. dec. 10. 12:36
 134/227 A kérdező kommentje:
131. Honnan tudod, hogy a természet nem adott volna az ősembernek babot vagy mogyorót, ha csak arra lett volna szüksége? De továbbmegyek, egy civilizáltabb legkésőbb akkor felhagyott volna a húsfogyasztással, amikor az általad említett növényeket felfedezi, és termelni kezdi. Ami ugye tudjuk, hogy nem tegnap történt. Hiszen pl. a burgonyatermesztés is több száz évre vezethető vissza. Tehát, 2021-ben már csak halvány történelmi tanulmányokból tudnánk, hogy az ember, valaha egy húsfogyasztó faj volt.
2021. dec. 10. 13:04
 135/227 A kérdező kommentje:

"Az, hogy az ősember 60 ezer évvel ezelőtt állatot evett, egyáltalán nem jelenti azt, hogy neked ma szükséged van rá. Te ezt érted, ugye?"

Az a baj, hogy hogy míg ti tudományos, addig én evolúciós oldalról közelítem meg a húsevés kérdését.

2021. dec. 10. 13:05
 136/227 A kérdező kommentje:
Tehát, ha az evolúció úgy alakította volna az emberi szervezetet hogy a hús szükségtelen tápláléka legyen, akkor nekünk most eszünkbe sem jutna erről vitatkozni
2021. dec. 10. 13:15
 137/227 anonim ***** válasza:
100%

Úgy alakította. Mondtam. Nézz utána, ha nekem nem hiszel.

De ha ugyanazt az egy igaztalan érvet mantrázod, akkor én nem vagyok hajlandó folytatni ezt a beszélgetést.

2021. dec. 10. 13:31
 138/227 A kérdező kommentje:
132. Azt én sosem állítottam hogy a húsiparban ne lenne többlettermelés, de ez sajnos igaz az élelmiszeripar egyéb ágára is.
2021. dec. 10. 13:36
 139/227 anonim ***** válasza:
100%
Nem a lényegre válaszolsz.
2021. dec. 10. 13:51
 140/227 A kérdező kommentje:

132." Húsevés: rossz az állatoknak. Rossz a természetnek. Bizonyítottan káros az egészségre. Teljesen szükségtelen."

bizonyára a ti szemszögetekből ezeknek az állatoknak szerintem csakis, az lenne a jó, ha ki sem lettek volna tenyésztve. Mivelhogy, társállatnak teljesen alkalmatlanok!

„Vegánság: állatbarát. Környezetbarát. Egészséges (ha jól csinálod). Megoldás az éhezésre.”

A korszerű növénytermesztés éppolyan környezetszennyező mint a korszerű állattenyésztés, ha nem jobban. Hiszen egyre jobban gépesítve van, a vegyszerezésről nem is ami ugye nem valami környezetbarát. A vegyszerezésről nem is beszélve!

„Ezek tények. Kell még mondanom bármit? Vagy megint ignorálod a a válasz 90%-át és belekötsz a maradék tízbe valamilyen nevetséges indokkal?”

Ez nem ignorálás, csak próbálom megmagyarázni, hogy az emberek többsége miért eszik a mai napig húst. Igenis azért mert meg tudja emészteni, ha nem tudná akkor tényleg nem lenne rá szüksége, hidd el hogy eszébe sem jutna megenni.

2021. dec. 10. 14:22
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!