Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Egy vegán miért nem tudja...

Egy vegán miért nem tudja elfogadni, hogy egy húsevő nem feltétlenül gyilkolja halomra az állatokat? Hanem csak annyit dolgoz fel amennyi a szükséglete?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran olvasom azt hogy valaki állatvédelmi okok miatt lett vegán/vegetáriánus. Szóval ez akkor is így lenne, ha nem nagyüzemi körülmények között, hanem kizárólag családi gazdaságokban folyna a haszonállat tenyésztése és feldolgozása?

2021. nov. 26. 11:30
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/227 A kérdező kommentje:
Az alkohol sosem volt létfontosságú. Sőt, az szükségtelen csak igazán! Hiszen az alkoholista emberek családokat képesek nyomorúságba taszítani a mértéktelen fogyasztásával. A krumplival kapcsolatban meg gondolom ezek után te kizárólag megfőzve fogyasztod, nem pedig sütve. Hiszen a csips nem más, mint vékony karikára szelt sült-krumpli, amit ugye otthon te is bármikor előállíthatsz.
2021. dec. 10. 10:10
 122/227 anonim ***** válasza:
100%
Dehát az alkoholt is meg tudod emészteni. És azt is évezredek óta fogyasztjuk. Akkor miért szükségtelen, a hús pedig miért szükséges? Azért a chips nem csak annyi, hogy olajban sült vékony krumpli. Egy ultra feldolgozott étel. Egyébként a sima bő olajban sült krumpli sem a legegészségesebb étel, hiába vegán. Csupán arra a hibás logikára próbáltam rávilágítani, hogy azért mert valamit meg tudunk enni és ne adj Isten finom is, még nem lesz rá szükségünk.
2021. dec. 10. 10:15
 123/227 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező. Ott vannak a forrásaim. Valid kutatások, amik tényeket tárnak fel. Ezután már nincs jogod azt mondani, hogy a hús szükséges. Növényekből is teljesen jól meg lehet élni, ha jól csinálod. Nézd meg a daily dozen nevű alkalmazást, az leírja. Ne nekem kelljen. Én tőled érveket kértem. Olyanokat, amik vitathatatlanok és azt bizonyítják, hogy az embernek valóban szüksége van a húsra, és nem csupán egy rossz hagyomány az egész. Ha nem tudsz egyetlen ilyen érvet felhozni, akkor a kérdésednek semmi értelme, és ezen el kellene gondolkoznod.

“Az alkoholista emberek családokat képesek nyomorúságba taszítani a mértéktelen fogyasztásával.”

Talán a húsnál nem így van? Vagy az az 56 milliárd kegyetlenül tartott ártatlan élet neked nem számít?

2021. dec. 10. 10:23
 124/227 A kérdező kommentje:

„Én tőled érveket kértem. Olyanokat, amik vitathatatlanok és azt bizonyítják, hogy az embernek valóban szüksége van a húsra, és nem csupán egy rossz hagyomány az egész. Ha nem tudsz egyetlen ilyen érvet felhozni, akkor a kérdésednek semmi értelme, és ezen el kellene gondolkoznod.”

Azt hiszem erre már megadtam a választ, azzal hogy ha valóban egy rossz hagyomány lenne az egész, akkor ha nem is az ősembernél, de az evolúció során bármikor alkalmatlanná válhatott volna emberi fogyasztásra az állatok húsa. Tehát a természet igenis tett volna azért hogy a civilizált ember már ne kövesse ez az állatokat kizsákmányoló szokását.

“Az alkoholista emberek családokat képesek nyomorúságba taszítani a mértéktelen fogyasztásával.”

Talán a húsnál nem így van? Vagy az az 56 milliárd kegyetlenül tartott ártatlan élet neked nem számít?

Erre szintén csak a fent leírtakat tudnám válaszolni.

2021. dec. 10. 10:58
 125/227 anonim ***** válasza:
100%
Dehát te is elismerted, hogy alkoholt is iszunk, pedig nem lenne rá szükség. Az ellen sem tett semmit a természet az évezredek alatt. Egyébként de, éppen a szemed előtt zajlik a folyamat, melynek során a túlzott állati eredetű élelmiszerek fogyasztása miatt egyre több a beteg ember a fejlett világban. Illetve a laktóz érzékenység is egyre gyakoribb a populációban.
2021. dec. 10. 11:11
 126/227 A kérdező kommentje:

"Dehát te is elismerted, hogy alkoholt is iszunk, pedig nem lenne rá szükség"

Nem kell elismerni, hiszen ez sajnos tény.

"Egyébként de, éppen a szemed előtt zajlik a folyamat, melynek során a túlzott állati eredetű élelmiszerek fogyasztása miatt egyre több a beteg ember a fejlett világban."

Továbbra is azt mondom hogy akinek többet árt a húsfogyasztás, mint használ, az legyen minimum vegetáriánus. De ez korántsem a föld teljes népessége.

"Illetve a laktóz érzékenység is egyre gyakoribb a populációban."

Ilyen tudtommal a vegánoknál is előfordul, és úgy hívják hogy gluténérzékenység!

2021. dec. 10. 11:29
 127/227 anonim ***** válasza:
100%

DE HISZEN AZ IS TÉNY, HOGY HÚST ESZEL ÉS NINCS RÁ SZÜKSÉGED!

Konkrétan ugyanúgy, ahogy az alkohollal is. Akkor a húsnál miért nem ismered el?

Semmi, semmi érvet nem hoztál fel a húsevés szükségessége mellett és már több válasz óta azzal érvelsz, hogy az ősember is ette. Én oedig megmondtam, miért, így az érved már nem valid, ember. Komolyan, ez a beszélgetés már csak annyiból áll, hogy mi felhozunk jobbnál jobb érveket, te pedig elintézed annyival, hogy “ööö, nem is”. Nevetséges.

2021. dec. 10. 11:35
 128/227 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell elismerni, hiszen ez sajnos tény."

Ugyanezt mondjuk a húsról.

"Továbbra is azt mondom hogy akinek többet árt a húsfogyasztás,"

Oké, csak nem tudod előre, hogy ki fog 20 év múlva vastagbélrákot kapni. Ezzel az erővel az alkohol is oké, hisz csak az igyon, aki évek múlva nem lesz lecsúszott alkoholista meg májkárosult.

"Ilyen tudtommal a vegánoknál is előfordul, és úgy hívják hogy gluténérzékenység!"

És ennek mi köze a laktózhoz? A glutén érzékenység meg nem a vegánoknál fordul elő, hanem bárkinél. Semmi összefüggés nincs a kettő között.

2021. dec. 10. 12:04
 129/227 A kérdező kommentje:

"Semmi, semmi érvet nem hoztál fel a húsevés szükségessége mellett és már több válasz óta azzal érvelsz, hogy az ősember is ette. Én pedig megmondtam, miért,"

Pedig pont erre mondtam azt hogy ha a húsfogyasztás szükségtelen lenne, akkor a természet már az ősember számára is biztosított volna egyéb táplálékot. Ergo: a hús sokunk számára még ma is egy fontos táplálékforrás. Az hogy egy vegán vagy vegetáriánus nem él vele, az a legjobb esetben is az ő szubjektív döntése. Kivéve ha orvosi javaslatra kényszerül elhagyni az állati eredetű termékek fogyasztását. De akkor rendszerint már nagyon nagy baj van az egészségével. Egyébként pont ez utóbbit gondolom a vegán testépítőkről is. Félre értés ne essék a legtöbb vegán nyilván saját döntésből hagyott fel vele

„Oké, csak nem tudod előre, hogy ki fog 20 év múlva vastagbélrákot kapni. Ezzel az erővel az alkohol is oké, hisz csak az igyon, aki évek múlva nem lesz lecsúszott alkoholista meg májkárosult.”

Miért egy vegán tudja előre hogy 20 év múlva gluténérzékennyé fog-e válni, vagy sem?

"És ennek mi köze a laktózhoz? A glutén érzékenység meg nem a vegánoknál fordul elő, hanem bárkinél. Semmi összefüggés nincs a kettő között.”

Ezért írtam úgy hogy a VEGÁNOKNÁL IS előfordul!

2021. dec. 10. 12:23
 130/227 A kérdező kommentje:
A laktózhoz meg csak annyi köze van hogy, bizony mindkettőre való érzékenység egy népbetegség.
2021. dec. 10. 12:28
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!