Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Öltél már gerinces állatot?

Öltél már gerinces állatot?

Figyelt kérdés
Nem kell feltétlenül kutyába vagy macskába gondolkodni, haszonállat is lehet.
2020. júl. 23. 07:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
66%
36os,a cica és az egér olyankor csak barátságosan játszanak, aztán ha vége elköszönnek, máskor pedíg csak úgy tesznek mintha a macska megenné az egeret, megjátszák, hogy a gazda azt higgye, hogy a macska ügyes, valójában haverok és együtt rámolják a sajtot az éléskamrából...
2020. júl. 23. 11:07
 42/84 anonim ***** válasza:
94%

Nem az ember az egyetlen gondolkodó lény. Megállapították szakemberek, hogy például egy holló intelligenciája egy 5 éves gyerekének felel meg. Akkor egy öt éves gyerek sem gondolkodó lény?

Az pedig egyenes hülyeség, hogy nem tudnak kommunikálni. Emberileg nyilván nem, de egymás között kommunikálnak. Ahogy ők sem értik az ember kommunikációját, úgy mi sem az övéket, tehát állati szempontból az ember nem tud kommunikálni. Mindkettő meg tudja viszont tanulni. Egy ember megtanulja az állat testbeszédét, egy állat pedig megérti a parancsszavakat.

A kérdésre válaszolva: Kiskoromban horgásztam, de ott még nem én öltem le a halat. Néhány békát és gyíkot. Kiskoromban nagyon szerettem volna ilyen állatokat tartani, ezért megfogdostam őket. Építettem nekik egy nagy, olyan 2 méteres ketrecet, OSB lapból és szúnyoghálóból kültérre. Berendeztem nekik földdel, búvóhelyekkel, növényekkel. És minden második nap mentem a rétre sáskáért nekik. Így el is voltak. Volt olyan, amit végül kézhez is tudtam szoktatni, de azért voltak melléfogások is.

Például az egyik tojásokat rakott, nem tudtam velük mit csinálni.

Megpróbáltam teleltetni őket egyszer, de valami félrement és kettő elpusztult a télen. Onnantól kezdve ősszel elengedtem őket és tavasszal fogtam be újakat. Egyszer kiraktam egy üveg terráriumot is és a napon felejtettem. Ott kettő megint elpusztult. A békáknál meg egyszer volt, hogy bemászott valahova, ahonnan nem tudodd kijönni és úgy pusztult el.

Ahogy nagyobb lettem, megjött az eszem és szabadon engedtem őket.

2020. júl. 23. 11:19
 43/84 anonim ***** válasza:
67%
2020. júl. 23. 11:21
 44/84 anonim ***** válasza:
6%

Az ember az egyetlen kommunikálni képes lény,bármit állítasz!

Mondod folyamat a hülyeséget,de az,hogy pl.:a kutyák ugatnak,az kb 1000x fejletlenebb formálya a kommunikációnak,és az ember értheti,olvass utánna,simán megtalálod a kutyák testbeszédének a kifejezéseit!

2020. júl. 23. 11:25
 45/84 anonim ***** válasza:
86%

Az állatok is kommunikálnak, csak másképp, mint az ember. Sőt, a különböző állatfajok kommunikációja eltérő. Például ha a kutya barátságosan csóválja a farkát, azt a macska veszélynek értelmezi, mert a macskáknál az a testbeszéd mást jelent.

A kérdés viszont nem erre vonatkozik, nagyon eltértek a tárgytól.

2020. júl. 23. 11:33
 46/84 anonim ***** válasza:
33%
Igen eléggé.Van aki jobban van aki kevésbé szereti az állatokat.Én jobban szeretem őket.
2020. júl. 23. 11:35
 47/84 anonim ***** válasza:
29%
Igen, kommunikálnak de mennyire primitív már az a mi nyelvünkhöz képest, az ő kommunikációjuk kimerül kb az élelemszerzéshez, területvédéshez és párosodáshoz szükséges jelekben, esetleg veszélyjelzés helyzetneghatározás. Tehát a létfenntartáshoz szükséges dolgokban. Az ember mennyire más, filozófál, keresi a helyét, a boldogságot, közben ő is enged az állati ösztönöknek, dehát fizikailag nem sokban különbözünk tőlük, sőt esetlenebbek és gyengébbek vagyunk, az agyunk viszont egyedi. A hollók is fészket rabolnak, kisállatokat ölnek, hiába olyan okosak,azzal nem mented meg őket.
2020. júl. 23. 11:38
 48/84 anonim ***** válasza:
78%
Aha,atért az embereknél is látok sok sok buta embert,akinél egy egysejtű is okosabb,és ez igaz.Ostobák,röhögnek ,kinevetnek ,gunyolódnak másokon.Az állatok ilet nem cisnálnak,hogy kipécéznek valakit,és azt gúnyolják.
2020. júl. 23. 11:44
 49/84 anonim ***** válasza:
24%
Igen, mivel nem is képesek arra, csak megverik vagy megölik a falkában nem kívánatos egyedeket. Az ember ehhez képest képes szellemi, fejlettebb kiközösítésre, ezzel is csak az ember felsőbbrendűségét dicséred.
2020. júl. 23. 11:50
 50/84 anonim ***** válasza:
89%

44. Ne legyér már ennyire bánatbuta légyszíves. Mit jelent a kommunikáció? Nem arról volt szó, hogy az milyen fejlett, a kommunikáció az kommunikáció, te meg azt mondtad, hogy nem tudnak kommunikálni. Meg a amúgy azért sem tudnak beszélni, mert ahhoz egy külön erre alkalmas hangképzőszervrendszer kell.

A kisgyerek sem tud beszélni, akkor a kisgyerek nem gondolkodó lény?

Igen, az ember utánaolvas és megtanulja az állat testbeszédét, az állat meg meg tudja tanulni emberi szavak jelentését magától is, ha ki van téve eleget beszédnek. Régen volt egy kutyánk, aki megtanulta a neveinket, pedig sohasem tanítottuk neki, csak hallotta ahogy egymáshoz beszélünk. Ha mondtad neki, hogy menj oda XY - hoz, odament. A peoblémamegoldás, összetett feladatok elvégzése, emlékezés, kommunikáció, mind megfigyelhető az állatvilágban. A varjak botokat használnak, hogy kipiszkálják az ételt nehezen elérhető helyekről. Volt egy teszt, amelyben egy vízzel töltött cső volt, a vizen egy falat volt. A varjú nem érte el a falatot a szűk csőben, ezért köveket dobált a csőbe, egészen addig, amíg a vízszint eléggé megemelkedett ahhoz, hogy elvegye a falatot. Egy szavanna varánusz megtanulta, hogy ha az orrával megbök egy piros labdát, ami egy géphez van erősítve, akkor ételt kap. Bárhova rakták a piros labdát a feketéhez képest, a hüllő mindig a piroshoz ment.

Van egy Border Collie, akinek van 100 játéka. A gazdája megtanította mindegyiknek a nevére. Mondja, hogy XY és a kutya odaviszi neki azt a nevű játékot a százból, amit az ember mondott. Egyszer vett neki még egyet, de nem tanította meg a nevére. Csak berakta a többi közé (úgy, hogy az állat nem látta, a kutya egy másik szobában volt) és mondta a kutyának, hogy vigye oda neki. A kutya először egy kicsit elbizonytalanodott, mert ezt a nevet még nem hallotta, aztán elment és kizárásos alapon kikövetkeztette, hogy azt a játékot kell odavinnie, amit nem ismer. Így is tett.

A gettósabb környékű reptereken dolgozó drogkiszagoló kutyák megtanulták, hogy a feketéknél nagyobb eséllyel van cucc, mint a fehéreknél. Ezért van néha, hogy akkor is jeleznek feketékre, ha nem éreznek semmit, mert próbálnak a gazdájuk kedvében járni.

Arról nem is beszélve, hogy a delfinek vokális kommunikációja igencsak arrafelé halad, hogy azt proto - beszédnek lehessen hívni.

És még lehetne sorolni a példákat.

Az intelligencia nem egy éles határ. Nincs olyan, hogy innentől gondolkodó lény, ezalatt meg nem az. Az inteeligenciának külömböző szintjei vannak és akár tetszik, akár nem, az emberhez közelítve nem olyan meredek a görbe.

Nyilván az ember a leginteligensebb állat. De olyat mondani, hogy az egyetlen gondolkodó lény, egyszerűen butaság.

2020. júl. 23. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!