Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Véleményetek erről?

Véleményetek erről?

Figyelt kérdés
[link]

jan. 27. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Legkárosabb hobbi. Főkeg az orszarvút kilőni... 🦏
jan. 27. 09:55
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

A sportvadászatot vagy minek hívják, undorító dolognak tartom. Lelőnek puskával mindent hogy aztán lehessen vele pózolni a közösségi médiában meg ki tudja hol.

Azt valahol megértem ha túlszaporodnak és ritkítani kell az állományon vagy ilyesmi. De hogy valaki képes elutazni másik kontinensre hogy lelőjön egy állatot.. hát nem tudom, ezzel nagyon nem tudok azonosulni

jan. 27. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
29%

Hozzánk is járnak vadászni külföldiek, minden vadra megvan a tarifa.

Annak idején éltem Tanzániában.

Viszonylag olcsón lehetett kilőni bizonyos vadakat.

Vadászterületekre csak megfizetett kisérővel lehetett menni, ráadásul néhány veszélyes vadra mindenképpen ki kellett váltani a jegyet, s megfelelő fegyverekkel kellett rendelkezzen a vadász.

Csak példának mondom:

gnút akartál lőni, de megtámad egy kafferbivaly, vagy oroszlán, nem töprenghetsz, hogy nincs rá jegyed, ezért volt kötelező kiváltani. A kisérő igazolta a kilövés jogosságát.

Érdekességként: a vadvédelmi területek kivételével egyancsak nehéz volt becserkészni egy-egy vadat, a siker leginkább a kisérőn múlott.

Ott valahogy tudták az állatok, hogy védettek.

Pl.: Mikumiban amíg el nem érted a táblát, egy vadat sem láttál, onnantól nem zavartatták magukat.

jan. 27. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
#2 A ritkításra kijelölt állományból lőhet ki egyet-kettőt. Erkölcsös vadász amúgy üres kézzel is visszatér, ha úgy adódik.
jan. 27. 10:33
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
75%
Undi szokás.
jan. 29. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!