Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi bajuk az embereknek az MLM...

Pocokne kérdése:

Mi bajuk az embereknek az MLM rendszerekkel és itt konkrétan az Amwayre gondolok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

1.válasz: tetszett neki a termék!

Ez nekem eladásnak hangzik, de tovább nem akarok senkit felhúzni ezzel, nem az a célom, hogy meggyőzzek bárkit is, csak nem értettem a dolgot, kíváncsi voltam, tud-e valaki olyan érvet felhozni ami megmutatja,hogy ez nem eladás, de eddig nem volt ilyen. Mindenesetre én tényleg nem akartam ezzel senkit megbántani, vagy "megtéríteni", csak nem értem a dolgot, de ez marad már az én "bajom".

2011. márc. 29. 11:24
 32/69 A kérdező kommentje:

Kedves Krisztián!

Azért tettem fel ide ezt a kérdést, mert én is MLM-el foglalkozom az amway-el, de már azt is leírtam az előzőekben, ha utána néztél volna egy kicsit, hogy ezen belül is két rendszer van. Én a schwarz rendszert csinálom most és anno 98-ban csináltam a network 21-et is. Ez utóbbiban nagyot csalódtam vak vezet világtalan alapon működött és itt valóban értékesítésről volt szó. Akkor azt mondtam soha többé nem akarok ilyen rendszerekről hallani. Eltelt 12 év van egy fő vállalkozásom ami nagyon jól megy, csak éppen nincs semmire időm mellette, mert folyamatosan azzal kell elfoglalva legyek, ráadásul mezőgazdaságról lévén szó az időjárás is nagy szerepet játszik benne. Ekkor ismét felvetődött az amway csak hogy most más rendszerrel. Amit viszont nem ELADÁS-ról szól, hanem ajánlásról és ennyi. Örülnék, ha ezt megértenéd, hogy igen is létezik még ilyen is. Nem járok bőröndökkel, se nem tukmálok senkire semmit rá, hogy elvileg ne legyenek már még barátaim se, akik megorrolnak, hanem ellenkezőleg. Egy kiláballás a mindennapos mókuskerékből, és igen is időt kaptam vele, ami nekem a legfontosabb volt, mert szeretnék még egy kisbabát, de nem úgy, mint ahogyan az első lányom felnőtt, hisz nem tudtam sem én sem a párom mindig minden apró mozzanatánál ott lenni a hagyományos vállalkozásunk miatt. Mégegyszer nem szeretnénk ebbe a hibába beleesni és ezért kezdtük el újra az amwayt, mivel hidd el én utána jártam a mai mlm rendszereknek és csak ez az egyetlen olyan rendszer, ahol nem tudsz bukni semmit az égegyadta világon, ahol elismernek, ahol megkapom a minőséget is és olcsóbban, mint bárhol, ahol nem hogy kevesebb, hanem kétszer annyi barátom lett, és nem utálnak, hanem nagyon is szeretnek ezért az emberek, hogy még tudok olyat mutatni nekik, amivel kiválthatják magukat a jelenlegi keserű életfolyamatukból. Ajánlom neked is, hogy vagy nézz utána jobban a dolgoknak, vagy gyere el hozzám és elmondom én neked, mert nem vagy tisztában sok mindennel, de nem mondom, hogy esetleg a saját hibád miatt, mert az emberek, ha nem tudtak előlre jutni valamiben, akkor nem magukat hibáztatják, hanem a rendszert legyen bármiről is szó. Pedig nem azzal van a baj, hanem velük, vagy ahogyan és amit csináltak. De sajnos ebből indulnak ki és ezáltal lejáratják az ilyesfajta üzleteket. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok rájuk e-mailben.

2011. márc. 29. 12:08
 33/69 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Mint mondtam, nekem az MLM-el semmi bajom sincs, sőt, csak a "nem kell eladni" szlogen nem tetszik.
2011. márc. 29. 16:42
 34/69 anonim ***** válasza:
De azt valójában *érted*, hogy szó szerint "nem kell eladni"? Mert valószínűleg nem, ha zavar ez a szlogen.
2011. márc. 29. 17:15
 35/69 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
érteni értem, de mondtam is, hogy nem tudott senki meggyőző érvet felvonultatni, úgyhogy nem gondoltam meg magam, még mindig úgy gondolom, hogy ha valaki terméket ajánl, az elad, de nem szeretném tovább húzni az idegeiteket ezzel. Lehet bennem van a hiba, sőt, de ez már igy marad.
2011. márc. 29. 17:38
 36/69 anonim ***** válasza:
És ha nem ajánl terméket?
2011. márc. 29. 18:08
 37/69 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Akkor mi értelme van belépni? Mit nyerek belőle? Belépek és toborzok tovább?
2011. márc. 29. 18:49
 38/69 anonim ***** válasza:
Nos, ennek a kérdésnek a megválaszolása túlmutat a "fórum" keretein... Annyi volt csak a célom, hogy megmutassam, mennyi, és milyen téveszme alapján utasítják el az emberek az ismeretlent. Nem tisztem, és nem is célom ennél továbbmenni.
2011. márc. 29. 19:50
 39/69 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
:D
2011. márc. 29. 21:00
 40/69 anonim ***** válasza:

Sovcsik Krisztiánnak:

A "nem kell eladni formulát azért nem fogod", mert nem látod a hangsúlyt. Abban teljesen igazad van, hogy minden pénzt, amit egy MLM-ben (konkrét esetben az Amwayben) a hálózat tagjainak kifizetnek az a termékek illetve szolgáltatások értékesítéséből származik. Ez több helyről jöhet.

1, a személyes vásárlásodból

2, valaki vásárolt tőled terméket (azzal most ne törődjünk, hogy külsősként vagy regisztrációval)

3, valaki megvásárolta tőled a koncepciót, és az ő személyes vásárlásából

4, valaki egy üzlettársadtól vett terméket

5, valaki egy üzlettársadtól vette meg a koncepciót, és az ő személyes vásárlásából.

Mint látható, az első pontot leszámítva minden az üzletedben létrejött forgalomhoz azon keresztül vezetett az út, hogy te valakinek eladtál valamit. Ez lehetett termék, vagy az ötlet. Jól látod, a személyes értékesítés nem kerülhető meg. A TEAM21 stratégia ezen egy picit változtat, de a komoly pénzkeresethez mindenképp szükség van személyes tevékenységre, ami vagy eladás vagy arra sokmindenben hasonlító tevékenység. Egy stabil 21%-os üzletben van kb 200 család, akik rendszeresen használják az áruházban kapható termékeket, és ebből 10-15, aki valódi munkát is tesz bele. A többieknek valaki eladta a termékeket.

Ezt te jól látod. A félreértés oka máshol van. Valahol az alkalmazotti és a vállalkozói hozzáállás között. Itt nem KELL eladnod. Nem feladatot kaptál. Vannak olyan MLM-ek, ahol van kötelező teljesítés, az Amwaynél nincs. Neked LEHETŐSÉGED VAN, hogy eladj termékeket. Ebből pénzt tudsz csinálni, és értéket tudsz vinni az emberek életébe. Ez óriási különbség. Olyasmi, amire rengetegen mondják, hogy értik, de nem értik. Szabad ember vagy, és az Amway úttörő cég a szabad vállalkozások között.

Neked NEM KELL Amway termékeket vásárolnad. Ezzel szemben LEHETŐSÉGED VAN kiváló minőségű Amway termékeket vásárolni, amivel magadnak időt spórolsz, pénzt spórolsz, egészséget viszel az életedbe, óvod a környezetet, támogatsz rengeteg karitatív tevékenységet, de nem támogatod az állatkisérleteket. Ha nem tetszik, semmi gond.

Neked NEM KELL "belépned" az Amwaybe ha hozzá akarsz jutni ezekhez a termékekhez, de LEHETŐSÉGED VAN, hogy évi néhány ezer forintért nagyker áron vásárold meg azokat a családod számára.

Neked NEM KELL sem eladnod, sem beszervezned senkit, nem kell a barátaidon meggazdagodnod, nem kötelező forgalmat csinálnod. Ezzel szemben LEHETŐSÉGED VAN, hogy bárkinek, családtagnak, közeli barátnak, távoli ismerősnek, szomszédnak, kollégának, főnöknek, beosztottnak, ellenségnek, szolgáltatónak, aki csak az utadba kerül életed során megadd a lehetőséget, hogy kivegye ebből az üzletből mindazt, amit ő ki szeretne venni.

Ha úgy döntesz, megragadod a lehetőséget, és végigcsinálod, akkor gratulálunk, és meg akajuk tanulni, amit te tudsz. Ha csak a lehetőségek egy részét ragadod meg, akkor is örülünk neked, hogy találtál valami számodra hasznosat. Ha meg neked mindebből nem kell semmi, menj Isten hírével. Senki sem haragszik rád ezért. Ha nem tetszik, mondd el nyugodtan, miért nem tetszik. Mond a szemembe, meghallgatom. Nem igérem, hogyhatással lesz rám, de lehet, hogy elgondolkozom rajta. Bármit tolerálunk egyetlen kivétellel.

Ha egy még bizonytalan embert, aki előtt ott a lehetőség, hogy ezzel az üzlettel megvalósítsa az álmait te tudatlanságból, féltékenységből, irigységből kidumálsz az üzletből, mert még nem elég erős a célja, az semmi szín alatt nem elfogadható. Ha ilyet teszel, és valaki leüvölti a fejed miatta, tudd, hogy igaza van. Ha morálisan a padlón vagy, az a dolgod, hogy felállj. Nem az, hogy másokat is lehúzz magadhoz.

Az első néhány bekezdés szólt személyesen neked. A többi az általános E2-nek lett címezve. Akinek inge, vegye magára.

2011. máj. 5. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!