Mi bajuk az embereknek az MLM rendszerekkel és itt konkrétan az Amwayre gondolok?
Két problémám van vele.
Első a stílus. Én elemző típusú ember vagyok, szeretem végignézni a kínálatot és az árakat, mielőtt bármit megvennék. Ehhez képest odajön az amwayes ismerősöm, közli, hogy az ő termékük a legüberhiperszuperebb és most azonnal vegyem meg. Bocs, nem.
(arról már nem is beszélek, hogy nagymamám révén, aki szinte kizárólag amway termékeket használ, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mit várhatok el tőlük - és az nekem kevés)
A másik a beszervezés kérdése. Mert nem igaz, hogy mindenkinek megvan a lehetősége, hogy sikeres legyen mlm-ben. Megfelelő személyes adottságok kellenek hozzá, amik az emberek nagy részében nincsenek meg. Akiben meg megvannak, az egy saját külön vállalkozást is sikerre tudna vinni, ha belevágna.
Ehhez képest azt szajkózzák az embereknek, hogy mindenki sikeres lehet a rendszerben (ez amúgy mindegyik mlm-re igaz, nem csak az amwayre). Ez a fentieket tekintve szemenszedett hazugság - és nem hiszem, hogy ne lenne tisztában vele az, aki már a rendszerben dolgozik.
Nekem személy szerint egyetlen 1 dolog nem szimpatikus kijelentés az MLM-ben. NEM KELL ELADNI!!!
Könyörgöm akkor ha nem kell eladni, akkor nekem mit is kell megvennem? Jah a levegőt? Legyünk őszinték, el kell adni!! De ha már jó eladó vagy akkor vannak cégek ahol jobban is lehet ennél keresni.
"azt szajkózzák az embereknek, hogy mindenki sikeres lehet a rendszerben"
Pedig igaz, mindenki sikeres LEHET, és nem mindenki lesz. Persze kell hozzá rátermettség, de ki tudja előre magáról, hogy nem tehetséges mondjuk kézilabdában, amíg ki nem próbálja?!? Az a nagy lehetőség, hogy mlm-ben az ember úgy vállalkozhat, hogy nem kell tőkét beletennie. Ebből a szempontból igaz, hogy mindenkiben van lehetőség. Jaguar szalont nem tud mindenki nyitni.
Mi is kell egy sikeres vállalkozáshoz? Idő, pénz, szakértelem, kapcsolatok. Hagyományos vállalkozáshoz sok idő kell, sok pénz, nagy szakértelem, és megfelelő szakmai kapcsolatok. MLM-hez sok idő kell. Ennyi az azonosság. Nem kell pénz hozzá. Nem kell szakértelem hozzá. Mégis csak kereskedelem, ugye, ki ne tudna adni-venni... És mindenkinek megvannak a "szakmai" kapcsolatai hozzá.
Sajnálom, akinek rossz tapasztalata van, de a legjobban azt sajnálom, aki mások hangoztatott rossz tapasztalata miatt marad ki a vállalkozás világából... Pedig szép világ ez! :)
Szép hetet mindenkinek!!
Szia 64%-os hozzászóló!
Sok a külömbség, pl. a network 21-ben igen is a pénzről volt szó, minnél több mindent vegyek meg és itt nem csak termékről beszélek, hanem kazetták, könyvek stb. és ténylegesen azt hirdették, hogy attól megy az üzlet, minnél több mindent eladok. Ezzel szemben akkor nem kell bemutatnom a schwarz rendszert, mert itt nincs kötelező, sőt egyenesen tiltják az árulást, mert büntetendő cselekménynek minősül. Nagyon örülök a szüleidnek, remélem jól haladnak a vállalkozásukban és azt is remélem, hogy te is csatlakoztál, vagy fogsz hozzájuk. De ha már rá kérdeztél én is kérdeznék valamit? Miért érdekel a network 21? Kicsit furcsállom a dolgot ezért kérdezem. Köszi előre is a válaszod.
Csatlakozom a 10.40-eshez, illetve amiket leírt, az mind igaz.
Sokan alapból elutasítják az MLM-et, azok is akiknek nincs semmilyen munkájuk sőt kilátásuk sem, hogy állást kapjanak.
Én 50 évesen most kezdtem bele egy MLM-es munkába (van állásom egyelőre, de ki tudja manapság meddig) és igenis ez olyan, hogy nem kell semmilyen terméket eladnom, se tisztítószert, se edényt,se kozmetikumot. Ez egy pü-i dolog, de itt sem akarnak senkiből pü-i tanácsadót képezni. Viszont olyan megélhetést nyújt amiért érdemes tanulni (ingyen képzés), és érdemes képezni magam, a mellet, hogy olyan csapatba kerül az ember aminek jó a hangulata, segítenek egymásnak, erőt ad sok mindenhez.
Azt aki úgy áll az MLM-emhez alapból hogy nem, azt nem is kell meggyőzni. Csak annyian sírnak hogy nem tudnak megélni, megvárják míg lenullázzák magukat, és nem addig lépnek amíg még nem a nullán állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!