Mi bajuk az embereknek az MLM rendszerekkel és itt konkrétan az Amwayre gondolok?
Aki benne van a rendszerben,azok árulni kell az árúkat,amelyből minimális jutalékot kap.
Ha többet akar keresni,akkor be kell szervezni maga alá újabb eladókat,és az ő eladásaikból is kap jutalékot.
Aki a létra tetején van,az sokat keres,aki alul az semmit vagy nagyon minimálisat.
Az Amway termékek pedig drágák,és nem is a legjobbak. Olcsóbban és jobb termékeket lehet venni az üzletekben.
ma 21:36
ennek így leírva olyan piramis jellege van..
Hát az MLM az piramisjáték is, az egyetlen különbség, hogy itt ténylegesen terítenek valami cuccot cserébe.
Ezért nem tiltották még be, ellentétben a tiszta piramisjátékkal.
Azért, mert az olyan tudatlanok, mint a második, nagyon hangosan nyilvánítják ki a véleményüket.
"árulni kell az árúkat"
Nem, nem kell.
"minimális jutalékot kap"
Nem, meglehetősen magas a jutalék.
"Aki a létra tetején van,az sokat keres"
Részben, de mindenki alul kezdi, és a munkáján múlik, hogy mekkora hálózatot épít ki. Senki sem kezdi fent, nem lehet beleszületni, vagy máshogy beprotezsálódni egy jó pozícióba, mint mondjuk amikor a cég, ahol dolgozol, felveszi a főnök fiát, aki nulla gyakorlattal egyből vezető lesz, és rengeteget keres. Tehát az MLM (Amway) ebből igazságos.
"termékek pedig drágák"
A helyettesíthető termékek általában olcsóbbak és jobbak, mint a konkurrensek. Igaz ez azokra, ahol összehasonlíthatók a termékek. Tipikusan a tisztítószerek.
"termékek pedig [...] nem is a legjobbak"
Ugyanaz, mint fent. Objektíven mérve elég jók a termékek. Ártól függetlenül is! (Ráadásul olcsóbbak.) Ízlésről meg nem vitatkozunk. Ha valakinek nem tetszik a fogkrém íze, azzal nincs mit tenni, vegyen más fajtát..
Tehát a kérdésre visszatérve a legtöbb problémát szerintem az információhiány, illetve önértékelési problémák okozzák. Ilyenek, mint: "nem én vagyok hülye hozzá, hanem az egész rendszer szar", és "nem nem tudom megcsinálni, hanem nem is akarom!" :)
Hja, és a piramisjáték-kiáltók nézzenek meg egy definíciót a piramisjátékra. A piramisjátékban a pénzt az új tagok belépési díja fedezi! Az MLM-ben a belépő tagoknak, illetve az ő általuk fizetendő (általában minimális) belépési díjaknak *semmi* közük nincs a kifizetett jutalékokhoz.
Aki ezt az alapvető különbséget nem érti, azzal baj van.
Itt meg a marhadrága termékár fedezi. Cserébe zaklathatod a haverjaidat, hogy vegyenek tőled olyasmit, amit máshol feleannyiért megkapsz.
Mi a különbség?
A definíció a különbség, és a rendszer fenntarthatósága. A piramisjáték definíció szerint nem tartható fent, az MLM pedig igen. Piramisjátékkal nem nyerhet mindenki, MLM-mel igen.
Az az MLM, ahol olyan terméket kellene eladnod, ami máshol olcsóbb, az szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!