Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi bajuk az embereknek az MLM...

Pocokne kérdése:

Mi bajuk az embereknek az MLM rendszerekkel és itt konkrétan az Amwayre gondolok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
55%
Miből gondolod, hogy az embereknek bajuk vele? Akinek nem tetszik, annak nem kell ezzel még gondolati szinten sem foglalkoznia.
2011. márc. 27. 21:34
 2/69 anonim ***** válasza:
81%

Aki benne van a rendszerben,azok árulni kell az árúkat,amelyből minimális jutalékot kap.

Ha többet akar keresni,akkor be kell szervezni maga alá újabb eladókat,és az ő eladásaikból is kap jutalékot.

Aki a létra tetején van,az sokat keres,aki alul az semmit vagy nagyon minimálisat.

Az Amway termékek pedig drágák,és nem is a legjobbak. Olcsóbban és jobb termékeket lehet venni az üzletekben.

2011. márc. 27. 21:36
 3/69 anonim ***** válasza:
85%

ma 21:36

ennek így leírva olyan piramis jellege van..

2011. márc. 27. 21:42
 4/69 anonim ***** válasza:
87%

Hát az MLM az piramisjáték is, az egyetlen különbség, hogy itt ténylegesen terítenek valami cuccot cserébe.

Ezért nem tiltották még be, ellentétben a tiszta piramisjátékkal.

2011. márc. 27. 21:45
 5/69 anonim ***** válasza:
21%

Azért, mert az olyan tudatlanok, mint a második, nagyon hangosan nyilvánítják ki a véleményüket.

"árulni kell az árúkat"

Nem, nem kell.

"minimális jutalékot kap"

Nem, meglehetősen magas a jutalék.

"Aki a létra tetején van,az sokat keres"

Részben, de mindenki alul kezdi, és a munkáján múlik, hogy mekkora hálózatot épít ki. Senki sem kezdi fent, nem lehet beleszületni, vagy máshogy beprotezsálódni egy jó pozícióba, mint mondjuk amikor a cég, ahol dolgozol, felveszi a főnök fiát, aki nulla gyakorlattal egyből vezető lesz, és rengeteget keres. Tehát az MLM (Amway) ebből igazságos.

"termékek pedig drágák"

A helyettesíthető termékek általában olcsóbbak és jobbak, mint a konkurrensek. Igaz ez azokra, ahol összehasonlíthatók a termékek. Tipikusan a tisztítószerek.

"termékek pedig [...] nem is a legjobbak"

Ugyanaz, mint fent. Objektíven mérve elég jók a termékek. Ártól függetlenül is! (Ráadásul olcsóbbak.) Ízlésről meg nem vitatkozunk. Ha valakinek nem tetszik a fogkrém íze, azzal nincs mit tenni, vegyen más fajtát..

Tehát a kérdésre visszatérve a legtöbb problémát szerintem az információhiány, illetve önértékelési problémák okozzák. Ilyenek, mint: "nem én vagyok hülye hozzá, hanem az egész rendszer szar", és "nem nem tudom megcsinálni, hanem nem is akarom!" :)

2011. márc. 27. 21:48
 6/69 anonim ***** válasza:
47%

Hja, és a piramisjáték-kiáltók nézzenek meg egy definíciót a piramisjátékra. A piramisjátékban a pénzt az új tagok belépési díja fedezi! Az MLM-ben a belépő tagoknak, illetve az ő általuk fizetendő (általában minimális) belépési díjaknak *semmi* közük nincs a kifizetett jutalékokhoz.

Aki ezt az alapvető különbséget nem érti, azzal baj van.

2011. márc. 27. 21:51
 7/69 anonim ***** válasza:
65%

Itt meg a marhadrága termékár fedezi. Cserébe zaklathatod a haverjaidat, hogy vegyenek tőled olyasmit, amit máshol feleannyiért megkapsz.

Mi a különbség?

2011. márc. 27. 21:53
 8/69 anonim ***** válasza:
15%

A definíció a különbség, és a rendszer fenntarthatósága. A piramisjáték definíció szerint nem tartható fent, az MLM pedig igen. Piramisjátékkal nem nyerhet mindenki, MLM-mel igen.

Az az MLM, ahol olyan terméket kellene eladnod, ami máshol olcsóbb, az szar.

2011. márc. 27. 21:57
 9/69 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az a problémám ezekkel az MLM rendszerekkel, hogy már a csapból is ezek folynak. Szinte minden héten megkeres valaki egy új csodarendszerrel. Állandóan bombáznak a levelekkel és telefonokkal, hogy ide menjek tájékoztatóra, meg oda és ezt kellene venni meg azt. Az elmúlt években nagyon sok barátomat veszítettem el emiatt, mert egyszerűen nem akarták megérteni, hogy nem vásárolok, ha megfeszülnek sem. Folyton ment az érzelmi zsarolás, hogy vásároljak és minden beszélgetésünk végén ott találtam magam, hogy már megint rám akarnak sózni valamit, így inkább nem találkoztunk többet. Egyszerűen nekem ez túl sok, bár valószínűleg csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy mindenki engem talál meg.
2011. márc. 27. 23:03
 10/69 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj velük, hogy olyan dolgokat árulnak, amiket ha bemegyek a boltba meg tudok venni. Ezek meg olyan pátoszt kerítenek mellé, mintha a rák ellenszerét árulnák. Plusz a zargatás, hogy hálózat, meg előadás, meg minden nyavaja.
2011. márc. 28. 08:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!