Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jól vettem észre, hogy egy...

Jól vettem észre, hogy egy sikeres vállalkozáshoz pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet?

Figyelt kérdés
A legtöbb sikeres vállalkozás azon alapul, hogy rájön a vállalkozó, hogy milyen haszontalan dologért lenne hajlandó az egyszerű proli sok pénzt kiadni, és arra építenek fel egy céget. Természetesen kell pénz is az elindításhoz, pénzéhség a motivációhoz és a társadalmi felelősségérzet teljes hiánya, hogy még nagyobb lábnyomot hagyjunk a bolygón a meggazdagodásunk érdekében.
jan. 25. 00:35
 51/93 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilvánvalóan nem így működik. Elfogadhatod te ezt a saját magad által hozott szabályt, de semmi sem kötelez arra másokat, hogy ők is így járjanak el. Másfelől nincs semmilyen gyakorlati jelentősége annak, hogy ki mit gondol.
jan. 26. 12:48
 52/93 A kérdező kommentje:

"Ez nyilvánvalóan nem így működik"

Persze, mivel a magadfajták mindent megtesznek, hogy ne így működjön és beleköthessen az élőfába is.

jan. 26. 12:52
 53/93 A kérdező kommentje:
Azt is közölném, hogy máshoz intézett üzenetbe belepofázni, mintha az egymagában állna, érvelési hibának számít, a kontextusból való kiragadás minősített esete. Szóval egy ilyen fórumra vágysz, ahol az érvelési hiba elfogadott dolog?
jan. 26. 12:54
 54/93 anonim ***** válasza:
100%

"Jól vettem észre, hogy egy sikeres vállalkozáshoz pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet?"

Ha ez így lenne, és te pénzéhes vagy, vagy akármelyik proli, akkor őt meg lehetne tenni bármelyik nagyvállalat vezérigazgatójának ezen logika alapján.

Csakhogy ez nem így van.

A szakmailag legkiválóbb, legintelligensebb emberek kerülnek általában a cégek élére, mivel a részvényesek a lehető legtöbb profitot szeretnék realizálni.

Ha te is veszel részvényt, gondolom azt szeretnéd, minél több pénzt hozzon az a cég.

És ha valami idióta vezeti és azt látod, hogy hátrafele mentek, és csökken a pénzed, az meg ugye nem tetszik.

Tehát te is nyugodtan vehetsz Microsoft, Apple, Google vagy bármilyen részvényt...

Feltételezem azt szeretnéd majd, hogy profitot hozzon neked a befektetés....

Akkor te most pénzéhes vagy? Én erre azt mondanám, ez egy normális érzés. Be lehetne pusztán a pénzéhséggel ültetni téged a Google igazgatói székébe?

Nem, mert pusztán pénzéhséggel, kompetenciák nélkül hamar a piac ki fogja iktatni a hibát a rendszerből, a részvényesek ha kétségbeesnek, akkor a fejek hullanak...

jan. 26. 13:01
 55/93 anonim ***** válasza:
100%

“A magadfajták”

Valóban azt gondolod, hogy ismersz engem annyira, hogy be tudj helyezni egy általad létrehozott skatulyába?

Leginkább tőled láthatjuk azt, hogy mindenkivel csak kötekszel, így nem biztos, hogy van létjogosultsága mást ezzel vádolni. Persze tudom, hogy a te gondolatmeneted szerint ez a mi hibánk, hisz velünk nem lehet vitázni.

Nem azért nem működik így mert bárki bármit is megtesz azért, hogy ne így működjön. Egész egyszerűen csak nem a te általad lefektetett szabályok szerint működik a világ. Ezt meg kell próbálnod elfogadni.

Továbbra sem tudhatsz arról semmit, hogy ki milyen fórumra vágyik. És megint csak nem tudod elfogadni, hogy a dolgok és az emberek nem a te elvárásaidnak megfelelően működnek. Ha ezt nem tudod feldolgozni, az a te hibád, nem másoké.

jan. 26. 13:08
 56/93 A kérdező kommentje:

54

Mi köze az árfolyamnak a vezérigazgató tudásához? Az árfolyam sokkal jobban korrelál a szerencsével, no meg a korábban már említett proliismerettel. Ha tudja egy vezérigazgató, hogy mi kell a prolinak, akkor a prolik viszik az adott dolgot, mint a cukrot.

jan. 26. 13:11
 57/93 A kérdező kommentje:

"Továbbra sem tudhatsz arról semmit, hogy ki milyen fórumra vágyik."

Persze, miután még annak ellenére se vagy hajlandó leírni, hogy erről beszélünk. Helyette inkább eltitkolod, majd kihasználod ezt a kártyát, hogy nem tudhatok arról, amit eltitkolsz. Roppant értelmes veled beszélgetni így.

jan. 26. 13:14
 58/93 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Olyan dolgokat próbálsz meg hamisan egymással szembe állítani, amik valójában (mind elméletben, mind GYAKORLATBAN) NEM zárják ki egymást!

A: pénz (tőke)

B: pénzéhség

C: tudás

D: társadalmi felelősségérzet

Te hamisan azt próbálod a kérdésedben sugallni, hogy csak két lehetőség van, miszerint:

A∪B {x|x ∈/ C∪D} vagy,

C∪D {x|x ∈/ A∪B}.

Csakhogy ez rohadtul nem igaz.

Egy sikeres vállalkozáshoz mind a 4 kell, csak különböző mértékben!

A két legnagyobb részt a tudás és a pénzéhség teszi ki, a két kisebbet pedig a pénz és a társadalmi felelősségérzet.

ÁLTALÁNOSAN (mondom általánosan/!\, tehát nem minden vállalkozásra igaz) kb. ilyen arányban van a "fontosságuk" a sikerhez, ha csak ezt a négy elemet vesszük figyelembe:

tudás: 40%

pénzéhség: 35%

pénz: 20%

társadalmi felelősségérzet: 5%

Egyszerűen már a kérdésedben is hazug, manipulatív módon, egy hamis dilemmát próbálsz előidézni (hála az égnek sikertelenül, látva a válaszokat)!

jan. 26. 13:19
 59/93 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is csak elméleteket gyártasz arról, hogy szerinted ki mit gondol és ki milyen ember.

Te magad írtad, hogy érvelési hiba a kontextusból kiragadni állításokat, de pont te is ugyanezt teszed. Kiragadtál egyetlen mondatot a hosszú irományomból, majd költöttél hozzá egy komplett összeesküvés elméletet. Hogy van ez akkor?

jan. 26. 13:25
 60/93 A kérdező kommentje:

"Hogy van ez akkor?"

Úgy van ez, hogy mivel nem vagy hajlandó leírni, amit gondolsz, ezért nekem kell leírnom és nyilván csúszhat be egy-két hiba, nem vagyok gondolatolvasó.

jan. 26. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!