Jól vettem észre, hogy egy sikeres vállalkozáshoz pénz
kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi
felelősségérzet?
60: egy bölcs ember éppen ezért nem akar mások szájába adni olyan dolgokat, amik azok nem mondtak ki vagy nem gondolnak. Ne hivatkozz arra, hogy neked ezt meg kell tenned, mert nem kell, nincs semmi ami erre kényszerítene, leszámítva persze a saját egódat. Azt hiszem leírtam világosan, hogy mit gondolok, de mivel ez neked nem tetszik, így jobb híján kötekedsz.
tegnap 13:31
62/86 A kérdező kommentje:
58
Csak éppen a százalékok egyáltalán nem helyesek. A helyes százalékok:
tudás: 0%
pénzéhség: 50%
pénz: 50%
társadalmi felelősségérzet: 0%
Így aztán hamis dilemma sincs, hisz valóban pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet.
62: és azt ki dönti el, hogy azok a helyes százalékok amiket te leírtál? Ez valamiféle össztársadalmi konszenzus eredménye? Nem, ez csupán a te véleményed, amit megpróbálsz kollektív igazságként beállítani. Ez megint csak egy gyakori manipulációs technika, ugye tudod?
tegnap 13:33
64/86 A kérdező kommentje:
Én indokoltam, te nem. Leírtam, hogy az árfolyam nem a tudással van összefüggésben, hanem a szerencsével és a proliismerettel.
Ha igaz amit a 62 írt, akkor nem tudom én, hogy építettem fel a vállalkozásaimat, mert sem pénzem nem volt, de még csak pénzéhesnek sem mondanám magam. Ellenben volt tudásom és kitartásom. Társadalmi felelősségérzet? Az első pillanattól kezdve abban a szellemben vállalkozok, hogy egy magas színvonalú szolgáltatást nyújtsak a megbízóimnak, hogy azt érezzék bőségesen megéri az általam elkért pénzt kifizetni azért amit kapnak. Ez elég?
tegnap 13:36
A saját hamis állitásaidat a saját hamis állításaiddal indoklod meg. Ügyes 😆
tegnap 13:38
67/86 A kérdező kommentje:
"Ez elég?"
Igen, elég ahhoz, hogy bebizonyosodjon, hogy nulla társadalmi felelősségérzeted van. Az érvelésed olyan, mintha a HELL elkezdené magyarázni, hogy a tizenéves gyerekek érzik a szolgáltatás minőségét, amit a napi három doboz energiaital elfogyasztásakor kapnak.
Rendben, akkor a három tényező százalékaiból egyben igazad volt. A másik háromban pedig nem.
tegnap 13:46
Miért a HELL-hez hasonlítod egy szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás társadalmi hasznát? Szerinted olyan szolgáltatást találtam ki, amikre a megrendelőnek semmi szüksége nincs, de olyan ügyes vállalkozó vagyok, hogy meg tudom őket győzni, hogy fizessenek érte? 😁
tegnap 13:48
70/86 A kérdező kommentje:
69
Igen, pontosan ezt gondolom, leszámítva, hogy egyáltalán nem kell ügyesnek lenni. Bemész az IKEÁ-ba és láthatod a családokat, akiknek a vásárlás a kirándulás megfelelője, és sorra veszik le a polcról a dolgokat, amikre amúgy nem is gondoltak volna, hogy szükségük van, ha az erdőbe kirándulnának.
Kapcsolódó kérdések: